Hírmorzsák 2017-06-12 (09:30)

LeBron valószínűleg nem indul a 2020-as olimpián 3X3-ban. Durant tagadja, hogy Draymond Green a tavalyi döntő hetedik meccse után azonnal felhívta volna. Allen Iverson újra edzésben (videó). Sebastian Telfairt illegális fegyvertartás és marihuána birtoklása miatt letartóztatták. Wade találkozott a Bulls vezetőségével, a csapat úgy számol, hogy marad jelenlegi szerződésében. Nowitzkivel új 1+1 éves szerződést köthet a Mavs. Lonzo Ball kondija nem tetszett a Lakersnek. KD cipőeladási számai visszaestek az elmúlt két évben. Antetokounmpo új cipőszerződése évi 10 millió dollár fölött fizethet a görögnek.

Mint arról pénteken olvashattatok már, a 3X3 is olimpiai sportág lesz 2020-tól. A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James azt nyilatkozta Brian Windhorstnak (ESPN), hogy nagyon örül annak, hogy a kosárlabda még egy ágazata ott van az ötkarikás játékokon, bár azt egyelőre még nem látta, hogy NBA játékosokkal vagy csak amatőrökkel vágna-e neki mondjuk a Team USA, ő azonban valószínűleg nem vesz majd részt. James elmondása szerint nem jó 3-a-3-ra, sokkal jobban szereti az 5-5 elleni játékot - még az edzéseken is ki szokott maradni az 1-1, 2-2, 3-3 játékokból.

Pénteken délelőtt volt arról is szó, hogy Draymond Green a tavalyi döntő hetedik meccse után már az Oracle Arena parkolójából felhívta Bob Myers GM-et, majd Kevin Durantet is. Mint kiderült, ezt nem Green nyilatkozta Zach Lowe-nak (ESPN), hanem az újságíró találta ki, Durant ugyanis tagadta, hogy ez így történt volna - Green annyit mondott Lowe-nak, hogy ha megnyerték volna a bajnoki címet, akkor 99%, hogy nem tudják megszerezni Durantet. KD szerint Green nem hívta fel, legalábbis nem rögtön a meccs után, és amikor próbálták tovább kérdezni erről, akkor azért felkapta a vizet - itt van a döntőben, próbál erre koncentrálni, megélni a pillanatot, ez meg egy egy évvel ezelőtti esemény, amiről a teljes szezon során folyamatosan kérdezték, szóval kicsit belefáradt már ebbe, és ő lezártnak tekinti a dolgot.

Szintén Durantnél kell megemlíteni, hogy a Forbes forrásai szerint az utóbbi két évben jelentősen visszaestek a cipőeladással kapcsolatos számai - még 2014-ben írt alá 10 éves, 300 millió dolláros kontraktust a Nike-val, de az elmúlt két idényben nem fogyott úgy a cipője, mint a korábbiak során.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Forbes információi szerint a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo új cipőszerződést köt a nyáron, ami legalább évi 8, de elképzelhető, hogy évi 10 millió dollár fölött fog fizetni a görög játékosnak, aki jelenleg a Nike-val áll megállapodásban.

KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy Dwyane Wade szombaton találkozott a Chicago Bulls vezetőségével - állítólag ez a beszélgetés is jól sikerült, ahogy nemrég Jimmy Butleré is. A két fél szeretett volna néhány hétnyi pihenőt, mielőtt összeülnek, hogyan tovább - több lehetséges jövőképet is felvázolt az együttes Wade-nek. Egyelőre nincs hivatalos döntés azzal kapcsolatban, hogy a dobóhátvéd lehívja-e jövő évi, 23.8 milliós játékosopcióját, de a Bulls úgy készül, hogy igen.

Eddie Sefko (Dallas News) úgy tudja, hogy nagyon is elképzelhető, hogy a Dallas Mavericks kilép a Dirk Nowitzkivel tavaly kötött 1+1 éves szerződésből. A texasiak német legendája nem fog lelépni a csapattól, mindössze egy új 1+1 éves kontraktutst akarnak vele kötni, ami jó eséllyel kevesebb pénzről fog szólni, mint a jelenlegi évi 25 millió dollár, így több helyük lesz megtartani Nerlens Noelt, és esetleg még mozgolódni a piacon.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) értesülései szerint a Los Angeles Lakersnek Lonzo Ball több tulajdonsága is nagyon tetszett, de a kondiciójával nem voltak megelégedve a privát edzésen - az egyik forrás szerint Ball formán kívül volt, ha csak az erőnlétet nézzük, és maga az érintett is azt nyilatkozta, hogy fárasztóak a gyakorlatok, szóval nagyon koncentrálni kell végig.

Allen Iverson újra edzésben, készül a BIG3 ligára:

A végére pedig Sebastian Telfair maradt, akit illegális fegyvertartás és marihuána birtoklása miatt letartóztattak Brooklynban - azóta 75.000 dolláros óvadék fejében már szabadon engedték, Telfair ügyvédje szerint pedig a fegyverek Floridában regisztrálva vannak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus