Hírmorzsák 2017-06-12 (21:45)

LeBronnak megvan a véleménye arról, hogy miért kap ennyi negatív kritikát a Warriors Durant leigazolása után, de egyelőre nem akarja elárulni, majd pár év múlva. James szerint ma 20-szor jobban kell játszaniuk, mint az első két meccsen. Lue szerint az első két találkozón túl kedvesek voltak. Richard Jefferson szerint minden teher a Warriorson van, rajtuk semmilyen nyomás nincs. A Warriors és a Cavs a legesélyesebbek a 2018-as bajnoki címre is. Rudy Gay kilépett szerződéséből. A Kings nem stretch provisionnel vásárolja ki Anthony Tollivert. James Dolan nem szól bele a Knicks kosárlabdával kapcsolatos döntéseibe. A Brooklyn 2 éves szerződést ad Khem Birch-nek? A Sixers Jonah Boldent nézegeti. Jordan 1984-es olimpiai döntőben viselt cipője majd 200.000 dollárért kelt el.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James pár napja elmondta, hogy semmi unfairt nem lát abban, hogy Kevin Durant a Golden State Warriorshoz igazolt, James azonban ma azt nyilatkozta, hogy megvan a véleménye arról, hogy miért kap ennyi negatív reakciót a Warriors, csak jelenleg nincs itt az ideje, hogy ezt nyilvánosságra hozza - majd pár év múlva közzé teszi, mit gondol igazából. LeBron elmondása szerint mindkét oldalról tudja nézni a helyzetet, és elég jól megalapozott gondolatai vannak, de nem akarja most elmondani, mert az emberek valószínűleg félreértenék.

A ma éjszaka következő találkozóról LeBron azt mondta, hogy 20-szor jobban kell játszaniuk, mint az első két mérkőzésen - visszanézték a meccseket, sokat hibáztak, a Warriors pedig minden hibát megbüntet, ezért sokkal jobban oda kell figyelniük most. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte az első két összecsapáson túl kedvesek voltak, felsegítették a másikat a földről, mosolyogtak, beszélgettek, ez nem tetszett neki - az sokkal inkább, hogy fizikálisan játszottak a negyedik találkozón, és ment a trash talk is. Richard Jefferson úgy érzi, hogy semmilyen nyomás nincs rajtuk, de egyébként sem volt a döntő előtt sem - ők Deron Williamsszel és Kyle Korverrel erősítettek, a 73 győzelmet elérő Golden State pedig Kevin Duranttel. Minden teher a Warriorson van szerinte, hogy megmutassák, megérte Durantet leigazolni, illetve hogy bizonyítsák, hogy tavaly 3-1 után csak egy "fluke" volt, hogy veszítettek, egy egyszeri blama.

Az szintén a Warriorshoz és a Cavaliershez kapcsolódik, hogy kijöttek az első vegasi oddsok a következő idény bajnoki címére. A Golden State-et tartják a legesélyesebbnek, az ő végső győzelmük 2 a 3-ra fizet, a Clevelandé 3 az 1-re, míg a Boston Celtics és a San Antonio Spurs 2018-as bajnoki címe 12 az 1-re. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay hivatalosan is bejelentette, hogy lemond jövő évi, 14.3 millió dolláros játékosopciójáról, így korlátozások nélkül bárhova szabadon igazolhat majd - januárban Achilles-szakadása volt, de a hírek szerint teljesen felépülhet a következő idény kezdetére. Közben Nate Duncan a Dunc'd On podcastben azt mondta, hogy információi szerint a Kings nem stretch provisionnel vásárolta ki Anthony Tollivert, tehát a következő idényre garantált 2 millió dollárja a jövő évi sapkát fogja nyomni, és nem osztják szét három szezonra.

A New York Knicks tulajdonosa, James Dolan a Fox5-on azt mondta, hogy semmi köze nincs a csapat kosárlabdával kapcsolatos döntéseihez, ez teljes mértékben Phil Jackson elnök és Steve Mills GM hatásköre már - ő éppen zenét készít, csak ezzel foglalkozik, a Knickst pedig Jacksonékra hagyta.

A EuroHoops információi szerint a Brooklyn Nets komolyan gondolkodik azon, hogy Khem Birch-nek egy 2 éves szerződést adjanak a nyár folyamán. A center az Olympiakosznál játszott ebben az idényben, tavaly 2 évre írt alá a görögökhöz, és nagyjából 300.000 dolláros kivásárlási ára van.

A Sportando úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers több második körös pickjét is olyan játékosra akarja ellőni, akit még nyugodt szívvel Európában lehet hagyni egy-két évig - négy második körös draftjoguk van, de a keretben darabszámra már nem igazán van hely ennyi új fiatalnak. Az olasz netes lap úgy tudja, hogy a Philly Jonah Bolden kiválasztásán gondolkodik - a 208 centis magasember két évet járt a UCLA-re, de ezt az idényt már a szerb FMP-nél töltötte, ahol 12.9 pontot és 7.2 pattanót átlagolt az Adria Ligában, és a sorozat legjobb fiatal játékosának választották.

A végére pedig Michael Jordan 1984-es olimpiai döntőben viselt cipője maradt, amely rekord összegért, 190.373 dollárért kelt el vasárnap egy aukción - soha korábban nem fizettek ennyit egy meccsen viselt cipőért. A korábbi csúcsot is egy Jordan-cipő tartotta - a Flu Game-en viselt csukák 104.765 dollárt értek meg egy gyűjtőnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus