Hírmorzsák 2017-06-13 (22:00)

Bob Myers biztos benne, hogy Steve Kerr lesz a vezetőedzőjük a következő idényben. A finálé ötödik meccse nézett volt. A Warriors lesz a következő idény előtt minden idők legnagyobb favoritja minden csapatsportot figyelembe véve. A Golden State nem megy a Fehér Házba... vagy mégis? Matt Barnes már a 2014-es PO-ban azt suttogta Kevin Durant fülébe, hogy csak Westbrook tudja megállítani. James Shaqet és Duncant is megelőzte egy-egy listán. LeBron Michael Jordant és Magic Johnsont választaná a 3X3 csapatába maga mellé. Dan Gilbert a következő pár napban beszél David Griffinnel a GM új szerződéséről. A Lakers a héten Markelle Fultzot, ma pedig másodjára Josh Jacksont is megnézi - utóbbi már a favorit hozzájuk? Rashard Lewis szép gesztusa a BIG3 ligában. A Nike új reklámja Durant bajnoki címe után. (videó).

Természetesen ma mindenki még a döntő hatása alatt áll. A finálé ötödik meccse 16.0-s nézettségi mutatót ért el, ami 1998 óta a legmagasabb adat bármelyik finálé ötödik összecsapását figyelembe véve, és 13%-kal magasabb, mint a tavalyi és tavaly előtti ötödik meccseknél. A Westgate Las Vegas Superbook oddsmestere, Jeff Sherman David Purdumnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a következő idény előtt a Golden State lesz minden idők legnagyobb favoritja, ha az összes csapatsportot figyelembe vesszük.

Több hírforrás is megerősítette, hogy a Warriorsnél egyhangú szavazás után úgy döntöttek, hogy a teljes csapat kihagyja a szokásos látogatást a Fehér Házba - a csapat egyelőre annyi hivatalos közleményt adott ki, hogy most csak ünnepelnek, nem kaptak még meghívást Donald Trump elnöktől, és majd akkor döntenek erről a bizonyos látogatásról, ha itt lesz a helye és az ideje. Oaklandben csütörtökön lesz egyébként a szokásos bajnoki parádé, Klay Thompson pedig azt mondta, hogy meghívja azt a szurkolót, aki az alapszakaszban aláiratta vele azt a bizonyos kenyérpirítót - azóta összesen két mérkőzést veszített el a gárda. Thompson azt is hozzátette, hogy ingyen kenyérpirító viszont nem jár mindenkinek, ahhoz 16-0-val kellett volna lezárniuk a PO-ot.

Kevin Durant meggyőzése már jóval ezelőtt a szezon előtt megtörtént. Lee Jenkins (Sports Illustrated) cikkében került elő, hogy Matt Barnes már a 2014-es PO-ban azt suttogta a kiscsatár fülébe, hogy csak saját csapattársa (Russell Westbrook) tudja megállítani. Más kérdés, hogy akkor Barnes még a Los Angeles Clippers játékosa volt, most pedig már egy csapatban nyertek aranygyűrűt - valószínűleg nem KD 2016-os csapatváltása volt Barnes célja, de végül bejött neki.

Az oaklandiek GM-je, Bob Myers Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy kétsége sincs afelől, hogy Steve Kerr lesz a vezetőedzőjük a következő idényben - mint ismert, Kerrnek megint előjöttek a hátfájásai, ami miatt a rájátszás nagy részét ki kellett hagynia. A tréner annyit mondott, hogy nagyon szerencsés, hogy ennyi bajnokságot tudott nyerni (játékosként ötöt, edzőként most már kettőt), és sosem lehet megunni ezt az érzést, de ez most kicsit más, mint a többi, rengeteg minden történt vele az utóbbi időben.

Voltak egymondatos érdekességek is. Kerr például azzal poénkodott, hogy elég tehetségtelen volt a gárda, rengeteg munkára volt szükség az edzői stábtól ehhez a bajnoki címhez. A Cavs ikonja, LeBron James Kyrie Irvingnek csak annyit mondott, hogy "vissza fogunk még térni".

Jameshez két statisztikát is érdemes megjegyezni. Egyrészt ez volt a 217. PO-meccse, amivel megelőzte Shaquille O'Nealt, most már ő áll egyedül a hetedik helyen. Másrészt Tim Duncant lehagyta a PO-pattanólistán, most már ő a hatodik, a San Antonio Spurs ikonja pedig a hetedik.

LeBronnal kapcsolatos, hogy bár volt arról szó nemrég, hogy valószínűleg nem fog indulni a 3X3-ban a 2020-as tokiói olimpián, rákérdeztek azért nála, hogy kik lennének a csapatában, ha mégis játszana ilyen 3-3-at, amire habozás nélkül rávágta, hogy Michael Jordan és Magic Johnson.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert hamarosan találkozik a GM-mel, David Griffinnel, a napokban megbeszélik az új szerződése részleteit. Gilbert a cleveland.com munkatársának elmondta, hogy elégedett a csapattal, a vezetőséggel, a szakmai stábbal, mindenkivel

Térjünk át kicsit más témákra. Az 1/1-re várt Markelle Fultz a héten elmegy privát edzésre a Los Angeles Lakershez is - állítólag nem teljesen biztos Fultz helye a Boston Celticsnél, ezért lehet annak értelme, hogy az aranysárga-lilák is megnézzék testközelből, ha esetleg lecsúszna hozzájuk. A Lakersnél ma délután egy második workouton is megnézik Josh Jacksont, és Jordan Schultz (SI Now) értesülései szerint jelen pillanatban sokkal inkább vinnék őt a második pozícióban, mint Lonzo Ballt - igazi two-way sztárt látnak benne, aki kitűnően tudna Brandon Ingram mellett is játszani.

A BIG3 ligában szereplő Rashard Lewis szép gesztust gyakorol - minden 13 éves vagy azon aluli gyerek belépőjét kifizeti, aki fizető felnőttel érkezik Ice Cube nyári ligájára. Lewis szerint kiváló családi program lehet egy ilyen esemény, ami örök emlék marad - ő például akkor járt először NBA meccsen, amikor konkrétan a ligába került, mert nem volt rá pénzük, és szerinte nagyszerű dolog lenne, ha pár gyerek megismerkedhetne a profi kosárlabdázással a BIG3 meccsein.

A végére pedig a Nike új reklámja marad Kevin Durantről, és az őt érő állandó kritikákról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus