Hírmorzsák 2017-06-17 (09:25)

Draymond Green szerint LeBron kezdte a szupercsapatosdit - James szerint jó, hogy a bajnoki ünneplés közben is rá gondolnak egyesek. Durant szerint nem szupercsapat a Warriors, csak borzasztóan jól tudnak együtt dolgozni. Paul George szerint megnyerhették volna a Cavs elleni sorozatot, közel vannak a Cavshez, de jobb játékosokra van szükségük. Richard Jefferson megint a visszavonuláson gondolkodik. Jimmy Butler megszerzésének érdekében szerzi az újabb pickeket a Celtics? A jövő évi védetlen Lakers első körös is Bostonba mehet. A Lakers is "belezúgott" Markelle Fultzba, az 1/2-t és Randle-t is odaadják az 1/1-ért? Fultz aláírt a Nike-val. David Stern szerint a városvezetés miatt maradt a Kings Sacramentóban és költözött el a Sonics Seattle-ből.

Tegnap este írtunk már arról, hogy több hírforrás egybehangzó állítása szerint nagyon komoly tárgyalásokat folytat egymással a Philadelphia Sixers és a Boston Celtics az 1/1-ről. Ehhez kapcsolódó plusz információ, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a jövőbeli első körös, amit az 1/3 mellett adni fog valószínűleg a Philly az első választás jogáért, az jó eséllyel a jövő évi védetlen Lakers első körös lesz. Közben felmerült néhány helyről az a verzió is, hogy a Boston azért gyűjtött be még picket, hogy a Chicago Bulls swingmanjéért, Jimmy Butlerért jobb eséllyel induljanak el a tárgyalóasztalhoz. A Celtics egyébként az 1/1 és az 1/3 közötti fizetéssel 1.38 millió dollárt spórolna - ez a szabadügynökpiacon lehetne értékes, ha rámennek Gordon Haywardra vagy Blake Griffinre.

Nem sokkal a Sixers-Celtics pletyka előtt jelentette Jonathan Givony (DraftExpress), hogy információi szerint Markelle Fultz "gyilkos" volt a csütörtöki privát edzésén a Los Angeles Lakersnél, Magic Johnson beleszeretett, és azon gondolkodik az aranysárga-lilák elnöke, hogy felajánlja a Bostonnak az 1/2-t és Julius Randle-t azért, hogy feljebb cseréljenek egy pozíciót. Az gyakorlatilag nyílt titok, hogy a Philly is Fultzot akarja húzni, azért cserélnének ők is az 1/1-ért, de hozzá kell tenni, hogy Givony után egy negyed órával jöttek ki a Sixers-féle pletykák, és jóval több újságíró erősítette meg azokat (köztük Wojnarowski és Marc Stein (ESPN), a két legismertebb forrásokkal bíró médiaszemélyiség). Ide kapcsolható, hogy Lonzo Ballnak megvolt a második edzése a Lakersszel, ami rendben volt Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint.

És ha már ennyi szó esett Fultzról, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az irányító többéves szerződést kötött a Nike-val - az anyagiakról egyelőre nem sokat tudni.

Megvolt csütörtökön a Golden State Warriors bajnoki parádéja is. Draymond Green és LeBron James oda-vissza beszólogattak egymásnak instagramon (Green tavaly elmondta, hogy jóban vannak, barátok és üzlettársak is), de Green nem hagyta ki, hogy ne mondjon oda a parádén. Mint arról volt szó nemrég, LeBron azt mondta, hogy ő sose játszott szupercsapatban, amire annyit mondott Green, hogy "szupercsapat így, szupercsapat úgy, 'én sose játszottam szupercsapatban', de haver, te kezdted ezt az egész szupercsapatosdit". LeBron válaszolt azóta - felhozta, hogy a Lakers 2003-ban megszerezte Karl Malone-t és Gary Paytont Shaquille O'Neal és Kobe Bryant mellé, amikor pedig Michael Jordan 1996-ban visszatért, Charles Barkley is összeállt Cldye Drexlerrel és Hakeem Olajuwonnal a Houston Rocketsnél. Egy szóval nem ő kezdte ezt a dolgot, de örül neki, hogy ő jár az eszében valakinek, aki épp a bajnoki címét ünnepli.

Green csapattársa, Kevin Durant is a szupercsapatokról beszélt. Durant szerint Steph Curry lehetett volna 1/1 is, de sokan inkább mást választottak helyette a drafton. Klay Thompsonról mindenki azt gondolta, hogy egy jó shooter lesz belőle, de nem több, Draymond Green senkinek nem kellett, mert azt hitték az emberek, hogy alulméretezett erőcsatárként se kezdeni, se játszani nem fog tudni a ligában. Shaun Livingstonnak volt egy horrorisztikus térdsérülése, Andre Iguodalát pedig többször is elcserélték. KD szerint nem szupercsapat az övék, csak borzasztóan jól működnek együtt - kihozzák egymásból legtöbbet, mert az edzőjük megteremteni ennek a lehetőségét, és egyáltalán nem az egok számítanak, csak együtt örülnek a győzelmeknek. Durant szerint sokan megcáfolták a Golden State-nél a róluk gondoltakat, mindenki maga elé helyezi a csapatot, ezt jutalmazni kell, és meg is lett a jutalmuk a bajnoki címmel.

Közben a Cavs 37 éves veteránja, Richard Jefferson egy podcastben elmondta, hogy nem tudja még, mit csinál a következő idényben - tavaly a döntő után bejelentette visszavonulását, aztán meggondolta magát, de úgy tűnik, most újra előkerül a téma.

Közben Paul George egy indianapolisi jótékonysági softball meccsen azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy bizonyos szempontból úgy érzi, hogy közel vannak a Clevelandhez, és nehéz nem így gondolni, mikor ők szorították meg legjobban a Cavst a keleti ellenfeleik közül, és megnyerhették volna azt a párharcot. Azt is hozzátette, hogy ezzel együtt jobb játékosokra van szükségük.

A végére pedig David Stern maradt, aki Sean Quintonnak (Seattle News) elmondta, hogy a Sacramento Kings potenciális költözésének esetében Kevin Johnson polgármester mindent megtett, hogy ez ne történjen meg, a csapat maradjon a helyén. Semmit nem csinált másképp Sacramentóban sem, mint anno Seattle-ben, de a város vezetése teljesen máshogy állt a dolgokhoz - Seattle-ben azt mondták a városvezetők, hogy a játékosoknak le kellene mondaniuk pénzről, és amiről lemondanak, azt betették volna egy alapba, amivel hozzájárulnak egy új csarnok építéséhez. Na nekik (mármint a ligának) ehhez semmi közük nem volt. Stern azt is hozzátette, hogy annyiban mindenképpen más volt a két helyzet, hogy Seattle-ben a baseball és az amerikai foci mögött csak harmadik sportág volt a kosárlabda, míg Sacramentóban az NBA az első számú.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus