Hírmorzsák 2017-06-21 (10:00)

A Clippers árulja DeAndre Jordant - Tyson Chandlerért és az 1/4-ért nem kellett a Sunsnak. Cserélt a Brooklyn (Brook Lopez, 1/27) és a Lakers (Russell, Mozgov), illetve a Charlotte (Miles Plumlee, Belinelli, 2/41) és az Atlanta (Howard, 2/31). A Lakers felajánlotta az 1/27, 1/28, Clarkson/Randle csomagot Paul George-ért, a Pacersnek az 1/2 kell. Jimmy Butler maradna Chicagóban, de a csapat nyíltan árulja? Porzingist nem árulja a Knicks, csak meghallgatja az ajánlatokat, de bűnbaknak akarják használni? Wade lehívta játékosopcióját. Beverley-t árulja a Houston. A Cavs tulaja nem akart sem fizetésbeli, sem jogkörbeli pluszt adni David Griffinnek, ezért nem hosszabbított a GM-mel. A Minnesota kitette Pekovicot.

Hajnalban két csere is történt, amikről külön is beszámoltunk már. Egyrészt a Los Angeles Lakers a Brooklyn Nets-cel cserélt - Brook Lopez és az idei 1/27 került LA-be D'Angelo Russellért és Timofey Mozgovért cserébe, részletek ezen a linken. Másrészt az Atlanta Hawks a Charlotte Hornets-cel üzletelt - Dwight Howard és a 2/31 ment Charlotte-ba Miles Plumlee-ért, Marco Belinelliért és a 2/41-ért cserébe, részletek ezen a linken.

Ha már cserélt a Lakers, akkor folytassuk velük - tegnap este jelentette Marc Stein és Ramona Shelburne (mindketten ESPN), hogy elkezdtek ténylegesen tárgyalni az Indiana Pacersszel Paul George-ról, de nem akarnak érte komolyabb cserealapot feladni, mivel nyílt titok, hogy jövő nyáron odaigazolna egyébként is. George azonban nem akar a Lakers előtt még más együttesnél is játszani, ráadásul 5 évre írhat alá, ha most odakerül, ezért akarják megszerezni - rajtuk kívül a Los Angeles Clippers, a Houston Rockets, a Washington Wizards és a Cleveland Cavaliers jelentkezett még be a kiscsatárért. A Mozgov-csere után Brad Turner (Los Angeles Times) információi szerint megtette ajánlatát az aranysárga-lila alakulat - Julius Randle-t vagy Jordan Clarksont, illetve az idei 1/27-es és az 1/28-as pickeket adnák fel George-ért, nem többet. Stein úgy tudja, hogy a Pacers továbbra is meg akarja szerezni az 1/2-t a Lakerstől.

Úgy tűnik, hogy a város másik oldalán a Los Angeles Clippers ugyan nem akarja felrobbantani a csapat jelenlegi magját, mégis készülnek annak szétesésére - Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint Doc Riversék megpróbálják felmérni DeAndre Jordan csereértékét. Haynes úgy tudja, hogy a Clippers már fel is ajánlotta a centert a Phoenix Sunsnak Tyson Chandlerért és az idei 1/4-es draftjogért, de az arizonaiaknak nem kell (így) Jordan. Amennyiben Blake Griffint elbukják a szabadügynökpiacon, akkor a hírek szerint még agresszívebben próbálják majd Jordant fiatalabb játékosra váltani.

A Chicago Bullsnál is van mozgolódás, de eléggé felemás információk láttak napvilágot Jimmy Butlerről az elmúlt fél napban. Egyrészt Vincent Goodwill (CSN Chicago) értesülései szerint a csapat elkezdte nyíltan árulni Butlert, másrészt viszont az előbb már említett Marc Stein azt jelentette, hogy a sztár maradni akar a Bullsnál, és szeretné visszajuttatni az együttest a keleti elitbe. Stein is hozzátette, hogy a chicagóiak vezetősége továbbra sem tud dönteni, hogy megtartsák-e Butlert, vagy újjáépülésbe kezdjenek, viszont az ő forrásai szerint Butler képviselői közölték az iránta érdeklődő Cleveland Cavaliersszel, hogy nem nagyon akarja magát elkötelezni a játékos hozzájuk hosszútávra, David Aldridge (nba.com) pedig úgy tudja, hogy Butler konkrétan a Cavsnek is megmondta, hogy maradni akar jelenlegi csapatánál.

Butler maradását vetíti talán előre, hogy Dwyane Wade eldöntötte, hogy lehívja 23.8 millió dolláros csapatopcióját, ezt a Bullsszal is közölte.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Houston Rockets árulja Patrick Beverley-t - állítólag ő már akkor cserét szeretett volna kérni, mikor tavaly nyáron kinevezték Mike D'Antonit, és annak ellenére, hogy elvézte ezt az idényt az új tréner irányítása alatt, ő és a gárda is úgy érzik, hogy el kellene válni útjaiknak. Mivel Beverley összesen mindössze 10.5 millió dollárt keres a következő két idény során, így lehet iránta kereslet bőven.

Jason Lloyd (The Athletic) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers előző GM-je, David Griffin egyrészt azt szerette volna, ha megnövelik fizetését - tegnap este volt arról szó, hogy 2 millió dollár alatt keresett, amivel a liga egyik legrosszabbul fizetett GM-je volt -, másrészt nagyobb döntéshozói jogkört szeretett volna. Miután ezt közölte Dan Gilbert tulajdonossal, Gilbert gyorsan nemet mondott, és bár volt egy második meetingjük is megbeszélve, azt is lemondta, így váltak el végül útjaik. Joe Vardon (cleveland.com) úgy tudja, hogy Griffin hagyott hátra csereajánlatokat George-ért és Butlerért is, függetlenül attól, hogy menesztették.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Kristaps Porzingist árulja a New York Knicks, amelyet később cáfolt az egyik újságíró, állítólag nem akarják elcserélni a lettet, de meghallgatják a rá érkező ajánlatokat, és még mindig rengeteget kérnek érte. Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Knicks vezetősége túlélő üzemmódba kapcsolt - teljes szemétdomb jelenleg a csapat, és megpróbálnak úgy csinálni, mintha ez Porzingis hibája lenne. Hirtelen kezelhetetlen lett, aki nem hallgat senkire, megpróbálják az egészet rákenni.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves maradt, amely kitette keretéből Nikola Pekovicot - a montenegrói centernek elvileg 11.6 millió dolláros fizetése van még jövőre is, de mivel egészségügyi gondok miatt visszavonult, így emiatt valószínűleg kiírhatja majd a sapka alól a fizetését a TWolves.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus