Hírmorzsák 2017-06-25 (19:45)

Isaiah Thomas szerint ha 190-195 centi magas lenne, nemcsak ő, hanem mindenki más is úgy gondolná, hogy ő a világ legjobb játékosa. Ainge szerint nem álltak közel Butler megszerzéséhez. A Mavs nem hívta le Nowitzki csapatopcióját, Noel megtartása az első számú nyári céljuk. A Sixersnél idén nyáron hosszabbítani akarnak Embiiddel. Brett Brown köszönetet mondott Sam Hinkie-nek a draft után. Fultz szerint a Philly PO-csapat lesz már a most következő idényben. Lonzo Ball Év Újonca címére adják a legkisebb oddsot a Las Vegas-i fogadóirodák. Magic Johnson azt várja Balltól, hogy visszavonultassák majd a mezét a Lakersnél - Walton szerint Ball megváltoztatja az egész csapat körüli és azon belüli kultúrát. Dwight Howardot nagyon motiválja, hogy Michael Jordan hisz benne. Chris Pault újraválasztották a Játékosok Szakszervezetének élén.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas az ESPN The Magazine-nak azt nyilatkozta, hogy ha magasabb lenne, akkor nagyobb figyelmet kapott volna a szezonja - Thomas azt is hozzátette, hogy ha 190-195 centi magas lenne, akkor a világ legjobb játékosa lenne, és nemcsak ő gondolná így, hanem az egész világ. Thomas szerint mindig találnak valamit, amit felhozhatnak ellene - ha például egy 195 centis játékosról dobnak pontot, akkor azt mondják az emberek, hogy jó védekezés volt, de még jobb támadás, egy 175 centis emberről pedig mindig mindenki elmondja, mekkora lyuk védekezésben.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta a 98.5 The Sports Hubban, hogy nem igazán voltak közel Jimmy Butler megszerzéséhez, a Minnesota Timberwolves rengeteget adott fel érte, és szerinte mindkét fél számára jó üzletet kötöttek.

A Dallas Maverickshez több hír is tartozik. Egyrészt DeAndre Liggins jövő évi csapatopcióját nem hívták le - szabadlistáról szedték le, mikor kitette őt a Cleveland Cavaliers, de nem kell nekik 1.6 millió dollárért sem a következő szezonra. Yogi Ferrell 1.31 milliós jövő évi csapatopcióját lehívták - ebben semmi meglepetés nincs, miután a hátvéd kiválóan játszott az előző idényben. Leigazolták a drafton el nem kelő Johnathan Motley-t egy two-way szerződéssel - ez annyit jelent, hogy a Mavsnél rendes pénzt kap a játékos, a G-Ligában (ez a D-Liga új neve) pedig kevesebbet. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint első számú nyári céljuk Nerlens Noel megtartása lesz - úgy tűnik, ez fontosabb számukra, mint irányítót szerezni. A csapat pedig hivatalosan is közölte Dirk Nowitzkivel, hogy nem hívják le a következő idényre szóló, 25 millió dolláros csapatopciójukat, de Stein úgy tudja, hogy egy új, 2 éves szerződést kötnek a némettel.

Noel volt csapatánál, a Philadelphia Sixersnél Joel Embiiddel még idén nyáron akarnak hosszabbítani - ezt a többségi tulajdonos, Joshua Harris nyilatkozta le a Bucks County Courier Times munkatársának.

A Philly vezetőedzője, Brett Brown Jessica Cameratónak (CSN) elmondta, hogy a draft után küldött egy köszönetnyilvánító üzenetet Sam Hinkie-nek, a klub korábbi GM-jének. A tréner szerint nagyszerű munkát végez Bryan Colangelo, a jelenlegi általános igazgató, de nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy milyen jó pozícióba hozta a klubot Hinkie - az az 1/3, amivel felcseréltek az 1/1-ért, azt is neki köszönhetik, még a Sacramento Kingsszel kötött cseréjéből. Az első helyen kiválasztott Markelle Fultz Ohm Youngmisuknak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte a Sixers rögtön PO-csapat lesz az első évében, és ezt nemcsak azért mondja, mert most a csapat játékosa lett, tényleg ezt gondolja.

Ha már Fultz, akkor itt térjünk át Lonzo Ballra, akit a legnagyobb favoritnak tart a Bovada az Év Újonca címre - 5 a 2-re adják Ball ROY címét, Ben Simmons 3 az 1-re fizetne, míg Fultz 5 az 1-re. A Top12-t ezen a linken megtaláljátok!

A tegnap déli morzsában olvashattatok már arról, hogy a Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson azt nyilatkozta D'Angelo Russellről, hogy nagyon jó játékos meg minden, de neki egy vezér kellett. Magic Lonzo Ballról azt mondta, hogy olyan játékos, aki nemcsak passzol, de olyan passzokat oszt ki, amikből könnyebb pontszerzési lehetősége van másoknak, és ez a lényeg. Johnson a Lakers új irányítójának azt is elmondta, hogy rá akar tenni egy kis terhet - ő arra számít, hogy a Lakers egy nap vissza fogja vonultatni Ball mezét, ilyen elvárásaik vannak vele szemben. Az aranysárga-lilák vezetőedzője, Luke Walton azt mondta, hogy Ball a játékstílusával, az önzetlen hozzáállásával az egész csapat körüli kultúrát meg fogja változtatni, ezért választották őt.

A Charlotte Hornets új centere, Dwight Howard Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy egy 2 és fél órás edzés után beszélt a Hornets tulajdonosával, Michael Jordannel, és annyira motivált lett, hogy azonnal vissza akart menni tréningezni. Howard elmondása szerint minden idők legjobb kosárlabdázója hívta fel őt telefonon, és mondta neki, hogy hisz benne.

Motley mellett még egy szerződéskötésről számoltak be az elmúlt egy napban - a New York Knicks részlegesen garantált kontraktust köt Jamel Artisszal.

A játékosok újraválasztották Chris Pault a Játékosok Szakszervezetének elnökének, Garrett Temple pedig az új alelnök Kyle Korver helyett - Paul új megbízatása 4 évre szól, és azonnal életbe is lépett. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus