Hírmorzsák 2017-06-27 (11:45)

Wall próbálja meggyőzni Paul George-ot, hogy jó lesz neki a Wizardsnál is - szerinte a Washington egy sztárra van az igazán nagy sikerektől. Melo elgondolkodott azon, hogy elfogadja, ha Washingtonba vagy Philadelphiába cserélik, de most megint csak a Knicks játékosa akar maradni. Kihirdették az év végi díjakat - részletek. Westbrook egyelőre nem akart potenciális új szerződéséről beszélni. A Cavs csak Chauncey Billupsban gondolkodik az elnöki posztra, Billups továbbra is hezitál. Jeff Van Gundy irányítja a Team USA-t a világbajnoki selejtezők alatt. Spencer Hawes lehívta 6 millió dolláros játékosopcióját. A Timberwolves kitette Jordan Hillt.

Ma hajnalban megtartották a liga első Díjátadó Gáláját - ezen a linken megtaláljátok a részleteket a győztesekről, illetve a szavazások végeredményeiről. Az MVP-t, Russell Westbrookot kérdezték az esemény utáni sajtótájékoztatón, hogy supermax szerződéssel hosszabbít-e idén nyáron az Oklahoma City Thundernél, de Westbrook kikerülte a válaszadást - csak azzal az elismeréssel akart foglalkozni, amit ma hajnalban kapott, aztán majd később rátér arra, mi legyen a kontraktusával.

A Washington Wizards irányítója, John Wall még a díjátadó előtt lenyilatkozta Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy beszélt több játékossal is, közte Paul George-dzsal. Tudja, hogy hol szeretne játszani az Indiana Pacers kiscsatára, de szeretné megnézni, hogy tudnak-e tenni valamit annak érdekében, hogy egy csapatban játszanak. Spears úgy tudja, hogy a Pacers és a Wizards tárgyaltak is George-ról, a megegyezéshez viszont valószínűleg sign-and-trade-del Indianába kell postázni Otto Porter Jr.-t. Wall szerint egy puzzle-darabkára vannak az igazán nagy sikerektől - szerinte a kezdőjük megvan, és Portert is dicsérte, de George egy olyan játékos, aki tud LeBron ellen védekezni, és támadásban is jó James ellen. Az irányító szerint kell egy harmadik sztár a csapatba. Rákérdeztek nála, hogy mennyi esélyt lát George megszerzésére, amire azt mondta, hogy nem tudja, mert a Pacers azt csinál, amit akar, és ha George olyan helyre kerül, ahova nem szeretne, nem kell hosszabbítania.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint Carmelo Anthony egyáltalán nem akarja elhagyni a New York Knickset azért, mert fia mellett szeretne maradni - korábban a Los Angeles Clippers tűnt a legreálisabb célpontnak vele kapcsolatban, de már LA-be sem akar költözni. Isola forrásai szerint Melo gondolkodott azon, hogy elfogadja, ha a Philadelphia Sixershez vagy a Wizardshoz cseréljék, mert így New York közelében tudott volna maradni, de most már csak a Knicksben akar játszani. Mint ismert, Anthony megcsalta a feleségét, emiatt külön költöztek, de fiával továbbra is nagyon szoros a kapcsolata.

Tom Withers (Associated Press) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nem is gondolkodik másban, csak Chauncey Billupsot szemelték ki az elnöki posztra David Griffin utódjának - a hírek szerint Dan Gilbert tulajdonos csak Billupsszal találkozott, mással nem. Withers úgy tudja, hogy Billups többek között azért gondolkodik még mindig a kinevezésen, mert nem nagyon akarja a családját Denverből Clevelandbe költöztetni, illetve vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy jó barátjával, Tyronn Lue-val együtt dolgozzon.

Volt több rosterrel kapcsolatos lépés is. Spencer Hawes lehívta jövő évi, 6 millió dolláros játékosopcióját, így (egyelőre) marad a Milwaukee Bucksnál. A Minnesota Timberwolves kitette Jordan Hillt - az ő szerződése a 2017/18-ra szezonra nem garantált volt, így semmilyen anyagi hátrány nem éri a Wolvest, sőt, simán kirakhatták a sapka alól a fizetését. Többen is QO-t kaptak, így korlátozott szabadügynökök lettek - a Washington Wizardsnál Otto PorterJr. és Bojan Bogdanovic, az Atlanta Hawksnál Tim Hardaway Jr., az Oklahoma Citynél pedig Andre Roberson kapták meg a "minősítő ajánlatot".

A Team USA-vel kapcsolatos, hogy Jeff Van Gundy irányítja majd az együttest a 2019-es világbajnoki selejtezőkön - JVG 2007 után lesz újra edző, azóta szakkommentátorként dolgozik, hiába merült fel már többször is a neve több NBA csapatnál is. Mint ismert, a FIBA lebonyolítási rendszert váltott, a selejtezőket az idény közben rendezik, ezért nem profi játékosok alkotják majd a válogatottat. Ettől a mostani kinevezéstől függetlenül Gregg Popovich lesz a szövetségi kapitány a 2019-es kínai vb-n.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus