Hírmorzsák 2017-06-28 (10:00)

Phil Jacksont még ma délután menesztheti a Knicks. A New York hosszabbít Derrick Rose-zal? A Rocketsnek nagyon komoly esélye van leigazolni Chris Pault - Ryan Andersontól szabadulnának ebben az esetben. LeBron sosem lesz a Clippers játékosa? Iguodalára 8 csapat fog rámenni a nyáron - a Jazz első számú nyári célpontja lesz, ha Haywardot elveszítik. Dudley 3-4 hónapra kiesett (lábujj). Michael Malone csapatopcióját érvényesítette a Nuggets. Len megkapta a QO-t, Jerami Grant marad a Thundernél.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette először, hogy a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan Phil Jackson elnök jövőjén gondolkodik, Ramona Shelburne (ESPN) pedig úgy tudja, hogy magyar idő szerint ma délután bejelenthetik, hogy Jacksont meneszti a Knicks. Megtehette volna ezt Dolan a szezont követően ingyen is, most valószínűleg ki kell pengetnie majd a Jackson szerződéséből hátralévő 24 millió dollárt 2 évre, mindkét fél lehívta ugyanis opcióját a szerződés utolsó 2 évére - igaz, azóta az elnök mindent megpróbált, hogy kirúgassa magát, még Kristaps Porzingis cseréjét is bedobta.

Az is a Knickshez tartozik, hogy Ian Begley (ESPN) forrásai szerint komoly érdeklődést mutatnak az iránt, hogy Derrick Rose-zal új szerződést kössenek - azt nem tudni, hogy ez Jackson esetleges távozásával mennyire változhat.

A ma hajnal másik komoly hírét Marc Stein (ESPN) hozta, értesülései szerint ugyanis a Houston Rockets nagyon komoly veszélyforrás a Los Angeles Clippers számára, hogy leigazolják Chris Pault. Az irányító tegnap találkozott a Clippersszel, hogy beszéljenek a csapat jövőjéről, és le fognak ülni beszélgetni a közeljövőben is. A Houstontól állítólag James Harden is nagyon szeretné, ha Paul az együtteshez kerülne, és Stein információi szerint Ryan Andersontól akar szabadulni a Rockets, ha szükség van arra, hogy felszabadítsák a helyet egy maximum szerződésű játékos számára.

Szóba került a Clippers, és hozzájuk kapcsolható egy másik történet is: Mike Wise (The Undefeated, ESPN) a Freddie Coleman and Fitz Show-ban azt mondta, hogy információi szerint LeBron James sosem lesz a Clippers játékosa. Azt nem tudja, hogy mi ennek az oka, a csapat múltja vagy valami más esetleg, de állítása szerint elég biztos forrásból tudja, hogy LeBron sosem fog Doc Riversékhez igazolni.

Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves, a San Antonio Spurs, a Los Angeles Clippers, a Philadelphia 76ers, az Orlando Magic, a Brooklyn Nets és a Utah Jazz fognak rámenni a nyáron Andre Iguodalára amellett, hogy a Golden State Warriors is megpróbálja majd megtartani a legjobb hatodik ember szavazáson második helyen végző egykori döntő MVP-t. A hírek szerint amennyiben a Jazz elveszíti Gordon Haywardot, akkor Iguodala leigazolása lesz az első számú nyári céljuk.

Két rosterlépés volt az elmúlt fél napban. Egyrész az Oklahoma City Thunder lehívta Jerami Grant 1.5 millió dolláros csapatopcióját. Másrészt a Phoenix Suns megadta a QO-t Alex Lennek és Alan Williamsnek is, így mindketten korlátozott szabadügynökök lesznek. Az is ide kapcsolható, hogy a Denver Nuggets lehívta a Michael Malone vezetőedző szerződésében lévő csapatopciót - a tréner így a 2018/19-es idény végéig garantált kontraktussal rendelkezik már.

Ha már szóba került a Suns, akkor folytassuk velük: Jared Dudley bal lábujját megműtötték - a csonttal és a szalagokkal is volt gondja, mindkettőt helyrehozták. A hírek szerint 3-4 hónapos kihagyás vár Dudley-ra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus