Hírmorzsák 2017-06-28 (21:15)

Chris Pault a Rocketshez cserélte a Clippers. A Knicks kirúgta Phil Jacksont. Melo vagy George lesz a következő sztár Houstonban? Még négy cserét bonyolított le a mai napon a Rockets, Harrell is megy a Clippershez. A Portland stílusosan üdvözölte új "érkezőjét". A Clippers nem akart ötödik évet adni Paulnak a hosszabbításnál - Doc Riversék szeretnék hosszútávra lekötni Blake Griffint. JJ Redick biztosan távozik a Clipperstől. George hajlandó hosszabbítani a Cavsszel, ha LeBron is elkötelezi magát hosszútávra - a Celticsnél és a Spursnél is több évre maradna? Bogdan Bogdanovic 3 évre 36 millióért szerződik a Kingshez. Durant csak július végén ír alá a Warriorsnál.

A mai nap két bombahíréről külön is beszámoltunk. Egyrészt a New York Knicks menesztette Phil Jacksont - részletek ezen a linken. Másrészt Chris Paul mégsem lépett ki szerződése utolsó évéből, a Los Angeles Clippers pedig a Houston Rocketshez cserélte - részletek ezen a linken.

A Knickshez kapcsolódik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint Steve Mills GM veszi át a legfontosabb döntéshozói pozíciót, amíg nincs új főnöke, Marc Stein (ESPN) pedig úgy tudja, hogy Tim Leiweke tanácsadóként segíti a Knickst Jackson hirtelen távozását követően - ő azért lehet érdekes, mert Masai Ujirit is ő vitte a Torontóhoz, és mint arról szó volt, James Dolan nagyon kinézte magának a Raptors elnökét. Azt egyébként már a cikkben is írtuk, de érdemes megemlíteni, hogy Jackson menesztése akkor került igazán előtérbe a napokban, mikor úgy döntött az együttes, hogy nem vásárolja ki Carmelo Anthonyt, Jackson pedig mindenképpen meg akart válni Anthonytól.

A Paul-cseréhez ennél sokkal több plusz info tartozik, a csere ugyanis pénzügyileg nem megy át úgy, ahogyan arról a délután folyamán írtunk, ezért a Rockets cserélt az Atlanta Hawksszal Ryan Kellyért, a Portland TrailBlazersszel Tim Quartermanért, a Detroit Pistonsszal Darrun Hilliardért, illetve a Dallas Mavericksszel DeAndre Ligginsért. Mind a négy emberért készpénzt adott a Houston, mind a négyen mennek a Clippershez, és mind a négyük szerződése simán kivágható következmények nélkül. Broderick Turner (Los Angeles Times) jelentette, hogy Montrezl Harrell is bekerült a Clippershez küldött csomagba. Ide kapcsolható, hogy a Portland illendően köszöntötte a Quartermanért érkező "ellenértéket" - ezen a linken láthatjátok, és a sajtótájékoztatóról is van képük.

Paulhoz köthető, hogy David Aldridge (nba.com) értesülései szerint a Clippers nem akart neki 5. évet adni a hosszabbítás során, ezt követően döntött úgy az irányító, hogy távozik az együttestől (így lényegi anyagi előnye nem volt Doc Riverséknek a többi csapathoz képest). Paul a hírek szerint a San Antonio Spursön is gondolkodott, de James Harden mellett többet játszhat labda nélkül, és ezt állítólag nagyon szerette volna. Az előbb említett Broderick Turner információi szerint a Clippers nem nagyon esett össze a cserétől, még mindig úgy érzik, hogy nagyon jó esélyeik vannak Blake Griffin szerződésének meghosszabbítására. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint JJ Redick biztosan nem marad Doc Riverséknél.

Azt több ESPN-es, köztük Tim MacMahon és Jeff Goodman is lehozták, hogy a Rockets dolgozik egy harmadik sztár megszerzésén is. Stephen A. Smith (ESPN) az ESPN First Take-ben elmondta, hogy úgy tudja, Carmelo Anthony leigazolására elég jó esélye van a Houstonnak, amennyiben Melót kivásárolja a Knicks. Az előbb említett Brian Windhorst hozta a hírt, hogy a Rockets nagyon szeretné megszerezni Paul George-ot, és komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy ez sikerüljön nekik.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Paul George hajlandó hosszabbítani a Cleveland Cavaliersszel, ha odacserélik, jövő nyáron pedig LeBron James hosszútávra elkötelezi magát az együtteshez. Amick úgy tudja, hogy ugyanez a helyzet akkor is, ha a San Antonio Spurshöz vagy a Boston Celticshez cserélik (ebben az esetben is kész elkötelezni magát az adott klubhoz), mert bár a Los Angeles Lakersnél szeretne játszani, de egy bajnokesélyes gárdát nem fog otthagyni.

A már említett Marc Stein információi szerint Kevin Durant valószínűleg várni fog július végéig, és csak akkor ír alá a Golden State Warriorshoz, ha már a többi játékossal hosszabbítottak, akivel akartak - így nagyobb pénzügyi mozgásteret hagy a bajnoknak.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt, amely Ailene Voisin (Sacramento Bee) értesülései szerint 3 évre 36 millió dollárért megegyezett Bogdan Bogdanovic-csal, a szerb irányító július elején aláír a kaliforniai együtteshez, elkezdi tehát NBA-karrierjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus