Hírmorzsák 2017-06-29 (21:00)

A Pacers két 2018-as első köröst és kezdő játékos(oka)t akar George-ért a Celticstől. Chris Paul LMA és Tony Parker miatt nem a Spurst választotta. Isiah Thomas mégis a Knicks új elnöke lesz? A New York Sam Prestin is gondolkodik. A Thunder továbbra is érdeklődik Gay iránt. Millsap és a Hawks már beszélgettek sign-and-trade lehetőségekről. Jrue Holiday július elsején rögtön leül a Pelicansszel tárgyalni. Bogut hamarosan újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Paul Pierce-t kitette keretéből a Clippers. Újra cserélt egymással a Mavs és a Rockets. Jimmy Butler megadta a telefonszámát, lehet vele beszélni, ha valakinek gondja van. Curry, James és Durant meze fogyott a legjobban a rájátszás alatt.

Mark Murphy (Boston Herald) jelentette, hogy a Boston Celtics teljesen irreálisnak gondolja az Indiana Pacers legutóbbi ajánlatát egy Paul George-cserére - Kevin Pritchard állítólag a 2018-as Brooklyn első köröst, a 2018-as Lakers első köröst és kezdő játékos(oka)t kért George-ért cserébe. Mint ismert, a Celtics úgy akar cserélni a kiscsatárért, hogy előbb megszerzi Gordon Haywardot, aztán pedig 3 éves hosszabbítást ír alá velük George, így nem veszítenék el azonnal - kérdés, hogy meg tudnak-e egyezni a Pacersszel az árban.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy Chris Paul nagyon komolyan érdeklődött a San Antonio Spurs iránt, viszont volt két tényező, amik miatt a Houston Rocketset választotta - egyrészt a LaMarcus Aldridge körüli bizonytalanság miatt volt kevésbé vonzó számára a csapat, másrészt Tony Parker miatt, aki most ugyan sérült, de a szezon felénél visszatért volna, és az érdekes helyzetet teremtett volna. Egy Paulhoz közeli forrás azt mondta Spearsnek, hogy a játékmester úgy érzi, Houstonban van a legnagyobb esélye nyerni.

Ma reggel írtunk arról, hogy Marc Berman (New York Post) információi szerint Isiah Thomas nem lesz újra a New York Knicks elnöke, Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint azonban a korábbi GM sötét ló a Phil Jackson távozása miatt megüresedő posztért vívott versenyben. Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy a Knicks házon belül fontolgatja Sam Presti megszerzését is - vele ugyanaz a gond, ami Masai Ujirivel, élő szerződése van jelenlegi csapatánál, az Oklahoma City Thundernél, így valószínűleg kompenzációt kellene érte fizetni, még ha meg is egyeznek vele.

Ha már a Thunder, akkor itt említhetjük meg, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, az OKC továbbra is érdeklődik Rudy Gay iránt - a szabadügynökké váló kiscsatár Achilles-szakadás miatt idő előtt fejezte be az előző idényt.

Brian Windhorst (ESPN) a The Basketball Analogy podcastben elmondta, hogy forrásai szerint az Atlanta Hawks és Paul Millsap már tárgyaltak egymással sign-and-trade lehetőségekről - az szinte biztos, hogy az erőcsatár nem marad a Hawksnál, akik viszont így kaphatnának érte valamit, Millsap pedig egyrészt több pénzhez juthatna, másrészt olyan csapathoz is elkerülhetne, amelynek nincs rá caspace-e. Ilyen együttes lehet a Houston Rockets, amelyet a Chris Paul-féle csere után említettek is Millsappel kapcsolatban - Ryan Andersont nem tudják elcserélni, csak komoly ráfizetéssel, de ha a Hawkst érdekli egy snt, az nagyban megkönnyítené a helyzetüket.

A már említett Adrian Wojnarowski információi szerint Jrue Holiday rögtön a piac nyitása után, július elsején találkozik a New Orleans Pelicansszel. Elég komoly ütőlap van a kezében, mivel ha ő lelép a csapattól, akkor csak 13 millió dollárjuk lesz a sapka alatt pótolni őt, így a csapatnak mindenképpen meg kellene vele egyezni. Ha ez nem sikerül, akkor a hírek szerint az ezt követő két napban beszél majd Holiday a többi érte érdeklődő klubbal.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy több együttes is elkezdett érdeklődni Andrew Bogut állapotáról. Az ausztrál center a hírek szerint már futhat és ugorhat, és hamarosan teljes értékű edzésmunkát végezhet - mint ismert, a Cleveland Cavaliersnél az első meccsen eltört a sípcsontja, miután ütközött Okaro White-tal.

Volt több kisebb rostermozgás is. A Knicks QO-t adott Ron Bakernek, aki így korlátozott szabadügynök lesz idén nyáron. Luc Mbah a Moute nem hívta le 2.3 millió dolláros játékosopcióját a Los Angeles Clippersnél, így a kiscsatár oda igazolhat a nyáron, ahova akar. A Clippers kitette keretéből Paul Pierce-t. A Brooklyn Nets lehívta Sean Kilpatrick (1.5 millió) és Joe Harris (1.5 millió) következő idényre szóló csapatopcióját is. A Houston még egyet cserélt a Dallas Mavericksszel - DeAndre Liggins után Jarrod Uthoffot is készpénzért szerezték meg.

A nap nyilatkozatát Jimmy Butler adta, akit bemutatott a Minnesota Timberwolves egy hivatalos sajtótájékoztatón, ő meg megmondta, hogy akinek van valami gondja, az hívja fel nyugodtan, majd diktálta a számot...

A végére pedig jöjjenek a mezeladási adatok az NBAStore.com áprilistól júniusig tartó eladási számai alapján:

1. Stephen Curry, Golden State Warriors
2. LeBron James, Cleveland Cavaliers
3. Kevin Durant, Golden State Warriors
4. Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
5. Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
6. Kawhi Leonard, San Antonio Spurs
7. Isaiah Thomas, Boston Celtics
8. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
9. James Harden, Houston Rockets
10. Klay Thompson, Golden State Warriors
11. Draymond Green, Golden State Warriors
12. John Wall, Washington Wizards
13. Jimmy Butler, Chicago Bulls
14. Damian Lillard, Portland Trail Blazers
15. Dwyane Wade, Chicago Bulls

A csapatoknál a Golden State-et a Cleveland, a Chicago, a Boston és a San Antonio követte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus