Hírmorzsák 2017-07-04 (09:30)

Durant megegyezett a Warriorsszel (1+1 év, 53 millió), Darren Collison újra a Pacersnél (2 év, 20 millió). Gallinari valószínűleg a Clippersnél folytatja (3 év, 65 millió) egy háromcsapatos cserét követően - Jamal Crawford a Hawkshoz kerülhet, de kivásárolják. Monta Ellis és az Indiana a kivásárláson dolgoznak. Millsapnek nem tett ajánlatot a Hawks, így könnyű döntést kellett meghoznia. Ma dönt Hayward? Rose Milwaukee-ban akar játszani. A Warriors mellett a Thunder, a Pelicans és a Timberwolves is érdeklődik Nick Young iránt, utóbbi Gerald Greent is nézegeti. Waiters szerint a Thunder az életével és a családjával játszott. Isaiah Thomas csípőjét valószínűleg nem kell műteni. A Knicks és a Dallas is igazolt egy-egy two-way szerződésű játékost, a Suns Hanga Ádám egykori csapattársával egyezett meg. A Hawks új csarnokában lesz egy pályaszéli bár.

Egy igazolásról beszámoltunk ma kora reggel külön is, Kevin Durant megegyezett a Golden State Warriorsszel új szerződéséről - részletek ezen a linken. Egyetlen másik megállapodás történt ma hajnalban a nagyobb nevű szabadügynökök közül: Darren Collison 2 évre 20 millió dollárért az Indiana Pacershez szerződik - korábban két évet lehúzott már a csapatnál az irányító.

A Pacershez kapcsolható, hogy Nate Taylor (Indianapolis Star) információi szerint a csapat és Monta Ellis a kivásárláson dolgoznak, a tapasztalt dobóhátvéd tehát valószínűleg máshol kezdi meg az idényt.

Az szinte biztosan tűnik, hogy Danilo Gallinari a Los Angeles Clippers játékosa lesz 3 évre 65 millió dollárért, 20 millió dolláros kezdőfizetéssel, viszont a Clippers az Atlanta Hawksszal és a Denver Nuggets-cel egy hármas snt-n dolgozik. Ennek a részletei nem biztosak még, ezért nem hivatalos Gallinari LA-be költözése, de a hírek szering a Houston 2018-as első köröse, Jamal Crawford, Diamond Stone és készpénz kerülne Atlantába, egy Hawks második körös és Paul Millsap Denverbe, az olasz pedig Doc Riversékhez - ezt a megállapodást tehát összevonhatják Millsap aláírásával a Nuggetshez. Amennyiben ez megtörténik, akkor a hírek szerint Crawfordot kivásárolja az Atlanta, mivel ők rebuildelnek, így meg semmi szükségük nincs a többször is az év hatodik emberének koronázott, de már pályafutása végén járó dobóhátvédre.

Az előbb említett Millsap az Atlanta Journal Constitution munkatársának elmondta, hogy a Denver már évek óta szerette volna megszerezni, ez teljesen világos volt előtte is, az általuk felvázolt jövőkép pedig tetszett neki, és teljesen reálisnak is érzi. Úgy volt vele, hogy a Hawks és aközött a csapat között fog dönteni, amelynél a legjobban érezheti magát, az Atlanta azonban teljesen más irányba indult el, nem tettek és nem is akartak neki ajánlatot tenni, úgyhogy könnyű döntést kellett meghoznia azzal, hogy a Nuggetshez szerződött.

Gordon Hayward egyelőre nem jutott dűlőre, aludt még egyet azok után, hogy tegnap a Utah Jazz-zel is találkozott, de Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy ma meglesz Hayward döntése.

Két nem draftolt játékossal állapodtak meg tegnap, mindketten two-way szerződést kötöttek - azaz a G-Ligában kevesebbet keresnek jóval, mint akkor, amikor az NBA-ben vetik be őket. A New York Knicks ilyen konstrukcióban egyezett meg Luke Kornet-tel, a Dallas Mavericks pedig a játékosbörzén némi meglepetésre nem kiválasztott Johnathan Motley-val. Volt egy harmadik kisebb megállapodás is - a Phoenix Suns Hanga Ádám egykori csapattársával, az előző szezont a Panathinaikosznál töltő Mike Jamesszel írt alá.

Arról már tegnap este volt szó, hogy Derrick Rose a Milwaukee Bucksszal tárgyalt, és Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint az irányító nagyon szeretne a Bucksnál kosarazni - kérdés, mennyi pénzért, illetve hogy fel tud-e szabadítani neki sapka alatti helyet a Milwaukee.

Arról tegnap délután írtunk, hogy Nick Young iránt érdeklődik a Golden State az 5.2 milliós MLE egy részével, de Mark Medina (Los Angeles Daily News) úgy tudja, hogy a bajnok mellett az Oklahoma City Thunder, a Minnesota Timberwolves és a New Orleans Pelicans is nézegeti Swaggy P-t. Darren Wolfson (KSTP Minneapolis) jelentette, hogy a Timberwolves Young mellett Gerald Greenben is gondolkodik.

Maradjunk még a megemlített Oklahoma Citynél, volt játékosuk, Dion Waiters ugyanis azt nyilatkozta Malcolm Burnley-nek (SLAM), hogy a Thunder az életével és a családjával játszott tavaly - mint ismert, az OKC kivárt Kevin Durant döntéséig, majd amikor a kiscsatár távozott, inkább hosszabbítottak Russell Westbrookkal, ehhez azonban le kellett mondaniuk Waiters 6.8 milliós QO-ját, aki így korlátozások nélkül igazolhatott ezt követően bárhova. Waiters szerint voltak nagyon jó ajánlatai, olyanok, amiket nem lehetett otthagyni az asztalon, de miután túl sokáig várt ki a Thunder, így rosszabb helyzetbe került - sok csapat feltöltötte a sapkáját az első pár napban, így nem sok együttesnek maradt költőpénze, mire Waiters UFA lett. A Miami Heatnél aztán kiváló szezont futó dobóhátvéd azt mondta, hogy látta, mennyi pénzt keresnek mások, és az Oklahoma Cityben lehúzott éve után tudta, hogy jobb játékos náluk.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta Mark Murphynek (Boston Herald) az újságíró kérdésére, hogy valószínűleg a rossz embert kérdezik, hiszen nem ért hozzá, de ami információ eljutott eddig hozzá, abból nagyon úgy néz ki, hogy Isaiah Thomast nem kell megműteni - mint ismert, az irányító csípősérülés miatt fejezte be idő előtt az idei rájátszást.

A végére pedig az Atlanta Hawks csarnoka, a Phillips Arena maradt, amelyet felújítanak a most következő idény során, és többek között (golf pálya, fodrászat) mellett lesz benne egy pályaszéli bár is, ami az NBA-ben csak náluk lesz megtalálható:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus