Hírmorzsák 2017-07-06 (08:05)

A Celtics árulja Smartot, Bradley-t vagy Crowdert, elképzelhető, hogy sign-and-trade-del kerül Hayward Bostonba. Waiters marad a Heatnél (4 év, 52 millió), Roberson pedig a Thundernél (3 év, 30 millió). Valószínűleg James Johnsont is megtartja a Miami. A Pacers kitette keretéből Monta Ellist. A Clippers sign-and-trade-del szeretné megszerezni Tony Allent. Richard Jefferson folytatja pályafutását. Billupsnak anyagilag gyenge ajánlatot tett a Cavs. A Cleveland nem tartja meg James Jonest? A Pelicans visszaviszi az NBA-be Darius Millert.

Két szerződéskötésről beszámoltunk már a reggel folyamán - Andre Roberson marad az Oklahoma City Thundernél, részletek ezen a linken, Dion Waiters pedig a Miami Heatnél, részletek ezen a linken. Volt még egy igazolás, de az jóval kisebb jelentőségű: a Washington Wizards two-way szerződést adott Mike Youngnak. Emellett David Pick jelentette, hogy a New Orleans Pelicans visszaviszi az NBA-be a 2012-es draft 46. helyén általuk kiválasztott Darius Millert, aki az előző két idényben a német euroligás Brose Baskets Bambergnél játszott.

Tim Reynolds (Associated Press) forrásai szerint a Miami James Johnsont is megtartja a tavalyi csapatból, legalábbis ez a legvalószínűbb forgatókönyv - esetében összegről és szerződéshosszról még nem tudni.

Ramona Shelburne és Adrian Wojnarowski (mindketten ESPN) értesülései szerint a Boston Celtics mindent megtesz annak érdekében, hogy elcseréljék Marcus Smartot, Avery Bradley-t vagy Jae Crowdert, ez is kell ugyanis Gordon Hayward leigazolásához. Bradley-nek és Smartnak jövőre lejár a szerződése, Crowder viszont a következő 3 idény során átlag 7.3 millió dollárt fog mindössze keresni. Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Jazz nyitott arra, hogy sign-and-trade-del küldje Haywardot Bostonba - így kaphatnának vissza valakit, és Haywardék is beleegyeztek, hogy így menjen a dolog, ha össze tudják hozni a csapatok. A két ESPN-es úgy tudja, a két együttes már el is kezdett tárgyalni az snt-ről.

Az Indiana Pacers kitette keretéből Monta Ellist, méghozzá a stretch provision segítségével. Két évvel ezelőtt 4 évre 44 millió dollárért írt alá a dobóhátvéd a Pacershez, de az utolsó éve csapatopciós, így 11 millió dollár garantált csak belőle - ezt nyútja el az együttes 3 évre a stretch provision segítségével, tehát 3 évig évente nagyjából 3.7 millió dollárral nyomja majd a sapkát Ellis.

David Aldridge (nba.com) információi szerint a Los Angeles Clippers szeretné sign-and-trade útján megszerezni Tony Allen - a védőspecialista kettes volt Doc Rovers játékosa korábban, a Boston Celticsnél.

A Cleveland Cavaliershez három hír tartozik. Egyrészt az, hogy Richard Jefferson nem vonul vissza, folytatja pályafutását a 2017/18-as idényben is az ohióiaknál, 2.5 millió dollárt fog keresni. Másrészt Chris Haynes és Marc J. Spears (mindketten ESPN) forrásai szerint a Cavs jóval a megszokott fizetések alatt ajánlott Chauncey Billupsnak - évi 2 millió lett volna a jelenleg szakkommentátorként dolgozó egykori kiváló irányító bére, eredetileg csak 1.5 milliót ajánlottak volna neki, pedig elnökként a ligában minimum 4 millió dollárt keres mindenki. Harmadrészt pedig az, hogy Joe Vardon (cleveland.com) jelentette, hogy a Cleveland nem tervezi megtartani James Jonest - mint ismert, ő gyakorlatilag időtlen idők óta LeBron James csapattársa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus