Hírmorzsák 2017-07-12 (21:00)

A Knicks és a Rockets négycsapatos cserékről egyeztet Carmelo Anthony miatt. Cedi Osman a Cavsnél (3 év, 8.3 millió), Thabo Sefolosha a Jazznél (2 év, 10.5 millió). A Lakers még mindig le akarja igazolni Rajon Rondót. A trade deadline az All-Star gála elé került, rengeteg dolog változik az időkérésekkel kapcsolatban is a játék gyorsítása érdekében. Chris Paul szerint neki és a Clippersnek is szüksége volt a váltásra. Paul és Austin Rivers beszéltek azok után, hogy felmerült, hogy Paulnak nem tetszett, hogy Doc Rivers kivételezik a fiával. Doc Rivers szerint a Warriors A csapat, mindenki más csak "zaj", amíg le nem győzik őket - Paullal több jó napjuk volt, mint rossz, szerinte az irányító jól kezelte a kritikát. Danny Green szerint Tony Parker nagyon motivált. Nwabát kitette a Lakers.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks és a Houston Rockets továbbra is tárgyalnak Carmelo Anthonyról, most négycsapatos cserét próbálnak összehozni. A hírek szerint mindkét fél motivált, hogy Melo a Rocketshez kerüljön, de Ryan Anderson új állomáshelye a legfőbb kérdés, illetve hogy ki hajlandó őt átvenni.

Három rostermozgás volt ma eddig. Egyrészt a Cleveland Cavaliers 3 évre 8.3 millió dollárért leigazolta Cedi Osmant - a 22 éves török swingman 2 éve volt a draft 2/31-es választottja, és nagyjából 700 ezer dollárt adott a Cavs a kivásárlási árába, amit az Anadolu Efesnek kellett fizetni. A Utah Jazz nemrég írt alá 2 évre 10.5 millió dollárért Thabo Sefoloshával. A Los Angeles Lakers pedig kitette keretéből David Nwabát.

Adrian Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy Kentavious Caldwell-Pope leigazolása ellenére a Lakers szeretné megszerezni Rajon Rondót is - jelenleg csak a 3.4 milliós sapka alatti csapatok MLE-je adott a Lakers számára a veterán minimumok mellett.

Volt Board of Governors ülés, ahol több dologról is döntöttek a tulajdonosok. Egyrészt a következő trade deadline 2018. február 8-án lesz, tehát nem az All-Star szünet után, hanem előtte. Másrészt az időkérésekkel kapcsolatban sok minden megváltozott. Korábban 9 időkérése volt egy csapatnak egy meccsen, most már csak 7 (ebből 4 lehet a negyedik negyedre). Az utolsó 2 percben 3-szor lehetett időt kérni, most az utolsó 3 percben 2-szer. Eddig a 90 másodperces időkérések 90 másodpercesek voltak, az ún. 20 másodpercesek pedig 1 percig tartottak - mostantól minden időkérés 75 másodperces. Korábban 3 időkérést kaptak a csapatok a hosszabbításra, most fejenként 2-t. A játék gyorsítása érdekében a félidei szünet pontosan 15 perc lesz, aki nem áll készen a játékra, azt büntetik a játékvezetők - ahogy azt a játékost is, aki büntetők között kijárkál a triplavonalon kívülre.

A Houston Rocketshez cserélt Chris Paul Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy úgy érezte, váltásra van szüksége, de nemcsak neki, hanem a Los Angeles Clippers is - 6 nagyon jó évet futottak, de ez kellett. Mindenki azt mondta, hogy nem tudnak továbblépni a következő lépcsőfokra, úgyhogy meghozott egy döntést, és a Clippers is úgy érezte, itt az ideje a váltásnak.

Hozzá kapcsolható Austin Rivers is, aki a Sam Amicknek (USA Today) azt mondta, hogy beszélt Paullal arról a pletykáról, hogy az irányítót kifejezetten irritálta, hogy Doc Rivers kivételezik a fiával. Rivers azt nyilatkozta, hogy neki annyit mondott erről Paul, hogy a világ legnagyobb butasága ez, egy igazi vicc. Rivers megmondta volt csapattársának, hogy nem kell semmit reagálnia erre a nyilvánosság előtt, mert akkor még 2 nappal tovább húznák ezt a témát, és egyébként is hozzászokott már, 6 éves kora óta mindig az apjával jönnek neki, úgyhogy nem igazán érdekli a téma. Ezt egyébként Paul is elmondta Spearsnek, hogy beszélt Austinnal, de annyira gyenge pletyka volt, hogy úgy érezte, nem kell rá reagálnia.

A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers is beszélt Spearsszel. A tréner azt nyilatkozta, hogy nem nagyon érdekli, hogy alábecsülik csapatát, és egyébként is a Golden State Warriors az első számú együttes - az összes többi klubot csak "zajnak" tekinti, amíg valaki be nem bizonyítja a pályán, hogy le tudja győzni az oaklandieket. Rivers elmondása szerint rendben vannak, van 10 új játékosuk, de papíron egészen jól néznek ki - most látni kell, hogy hogyan illeszkednek egymáshoz az egyes játékosok a pályán. A Paullal ápolt kapcsolatáról annyit mondott Rivers, hogy nem volt gondjuk, több jó napjuk volt, mint rossz - előfordult, hogy nem volt a legfényesebb a viszonyuk, de ez erről szól. Neki az a feladata, hogy megpróbálja kihozni a legtöbbet a kosarasokból, és van, aki ezt jól kezeli, mások nem - szerinte Paul jól kezelte.

A végére pedig ezúttal a San Antonio Spurs dobóhátvédje, Danny Green maradt, aki RJ Marqueznek (KSAT) azt nyilatkozta, hogy Tony Parker keményebben edz, mint korábban bármikor - szerinte a francia irányító nagyon szeretne minél erősebben visszatérni, és be akarja bizonyítani a kételkedőknek, hogy nincs igazuk, tudja hozni korábbi formáját súlyos sérülése után is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus