Hírmorzsák 2017-07-13 (10:15)

Megtartották az ESPYs díjátadót - a Warriors, Westbrook, LeBron és Durant is nyertek trófeákat. John Wall szerint Otto Porter jó role player, kedveli is csapattársát, de van különbség role player és szupersztár között, ezért akarta Paul George-ot. Steve Kerrt Kevin Durant Tim Duncanre emlékeztette azzal, hogy lemondott pénzről idén nyáron. DeMarre Carroll szerint a Raptorsnál nem bíztak egymásban a játékosok - nem lepte meg, hogy elcserélték. A Clippers mellett a Timberwolves is szeretné megszerezni Tony Allent. Öt csapat is érdeklődik Shabazz Muhammad iránt. LaVine az edzőtáborra teljesen felépülhet. Korábban kezdődik az idei alapszakasz - nem lesz 1-16 PO, legalábbis egyelőre. A Jazz még szombatig el akarja cserélni Boris Diaw-t. Ersan Ilyasova marad a Hawksnál (1 év, 6 millió). Jonas Jerebko Utah-ba igazolt (2 év, 8.2 millió). Maxi Kleber a Dallas Mavericksnél.

Ma hajnalban megtartották az ESPYs díjátadót, amelyen több trófeát is nyertek a kosarasok. A legjobb csapat a Golden State Warriors lett, a legjobb férfi sportoló Russell Westbrook, a legjobb NBA játékos LeBron James, Kevin Durant pedig megnyerte a legjobb bajnoki teljesítménynek járó elismerést.

Ha már Durant: a Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy a kiscsatár Tim Duncanre emlékeztette idén nyáron azzal, hogy kevesebb pénzért hosszabbított a bajnokkal - a tréner szerint tudta, hogy Andre Iguodala és Shaun Livingston megtartása érdekében KD le fog mondani némi pénzről, de azt nem sejtette, hogy ennyiről. Kerr szerint Duncan a pályafutása során többször is a maximumnál kevesebb pénzért szerződött le a San Antonio Spursszel, hogy Gregg Popovich-ék tudjanak egy-két játékost igazolni - Duncan tudta, hogy ez milyen jótékony hatással lesz a karrierjére, és Kerr szerint Durant is tisztában van ezzel.

Az ESPYs-hoz kapcsolható az is, hogy a Chicago Bulls új dobóhátvédje, Zach LaVine itt mondta el, hogy a tervezetthez képest jobban halad a felépülése, és már az edzőtábor kezdetére készen fog állni a játékra - mint ismert, februárban ACL-szakadást szenvedett. 

Három szerződéskötés volt tegnap este és ma hajnalban. Az Atlanta Hawks 1 évre 6 millió dollárért hosszabbított Ersan Ilyasovával - a török játékos az előző idény második felében került Atlantába. A Utah Jazz 2 évre 8.2 millió dollárért megszerezte Jonas Jerebkót. Egy német újságíró, André Voigt megerősítette, amiről korábban is szó volt: a Dallas Mavericks megegyezett Maxi Kleberrel, de a szerződés részleteiről nem tudni semmi pontosat - közben a játékos is búcsúzott a Bayern Münchentől, és a texasi klub hivatalosan is bejelentette, de a részletek továbbra sem ismertek, csak annyi, hogy a német kosaras 2 évre írt alá.

Tony Jones és Kyle Goon (mindketten Salt Lake Tribune) információi szerint a Utah Jazz szeretné elcserélni Boris Diaw-t még szombat előtt - akkor válik garantálttá 7.5 millió dolláros fizetése a következő idényre. További pletykák: Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippers mellett a Minnesota Timberwolves is érdeklődik Tony Allen iránt. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy az Orlando Magic, a Brooklyn Nets, a New York Knicks, a Milwaukee Bucks és az Atlanta Hawks is szeretné megszerezni Shabazz Muhammadot.

Tegnap este volt már szó két változtatásról a ligával kapcsolatban, akkor a trade deadline-ról és az időkérésekről írtunk. Az is plusz info, hogy október 17-én kezdődik idén a bajnokság, több mint 10 nappal korábban, mint tavaly. És ide kapcsolható az is, hogy Adam Silver commish tegnap lenyilatkozta, hogy egyelőre nem fognak 1-16 PO-ot csinálni mérleg alapján, maradnak a főcsoportok - Silver kiemelte, hogy egy ilyen rájátszáshoz mindenkivel ugyanannyit kellene játszani, ami rengeteg plusz utazással járna (és nemcsak az alapszakaszban, hanem a rájátszásban is), ezért egyelőre nem fognak változtatni a PO-ba jutás szabályain. Silver szerint egyébként sem akkora a probléma, mint amennyire annak érződik - két éve például egy csapat volt csak, amely nem jutott volna be mérleg alapján a rájátszásba. Ettől függetlenül vissza fognak térni a témára, és megvizsgálnak más opciókat is a PO-beli változtatásra.

A Toronto Raptorsból a Brooklyn Netshez cserélt DeMarre Carroll Ryan Wolstatnak (Toronto Sun) elmondta, hogy volt csapata állítólag új irányba indul, és nagyon szeretné látni, hogy ez meg is történik, de amikor jönnek a nehézségek, akkor a Raptors eddig mindig visszatért az egyéni játékhoz. Carroll szerint időbe telik, mire egy csapat játékosai megtanulnak bízni egymásban, és ezzel óriási problémáik voltak az előző idényben, ezért nem jutott el a Raptors odáig, ameddig várták vagy szerették volna. Nem volt túl boldog és az ügynöke sem, azt gondolták, sokkal egységesebb játékot játszik majd a Raptors, de nem volt meglepve, hogy elcserélték, mert azt hitte, hogy ez már az előző szezonban meg fog történni.

A Washington Wizards irányítója, John Wall pedig Candace Bucknerrel (Washington Post) beszélgetett több témáról is. Wall elmondása szerint Otto Porter kiváló játékos, egy nagyon jó role player, és az lenne több együttesnél is, de van különbség role player és szupersztár között - mint ismert, a játékmester nagyon szerette volna, ha Paul George-ot megszerzi a fővárosi alakulat, de az Porterbe került volna a Wizardsnak. Szerinte nagy a differencia, és rengeteg klub próbál szupersztárt szerezni, ott van például az a csere is, amiben Kevin Love és Andrew Wiggins cseréltek helyet. Imádja Portert a csapattársaként, de ha javítani tudnak a csapaton, akkor meg is kell ezt tenni, és ha ezt rossz dologként fogják fel az emberek, akkor ez van. Wall aláírhat idén nyáron egy szupermax hosszabbítást, de egyelőre még nem tette meg. Erről annyit mondott, hogy egyelőre pihen, kivár, de ezt is sokan félreértik. Szerinte mindenki tudja, hol szeretne játszani, és rengeteget tesz a washingtoni közösségért is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus