Hírmorzsák 2017-07-14 (20:00)

Melo ideges, hogy a Knicks megint nem akarja elcserélni. Scott Perry 5 évre aláírt New Yorkba, megegyezett egymással a Knicks és a Kings. Rose a Bucksszal tárgyal a hétvégén. A Milwaukee és John Henson is külön utakon folytatnák. A Thunder hosszabbított Nick Collisonnel, a magasember jövő nyáron visszavonul. A Celtics leigazolta Abdel Nadert (4 év, 6 millió), kitették Jordan Mickey-t. Draymond Green szerint még mindig a Warriors a liga legjobb csapata - még nem láttuk a legjobbjukat, tudnak még fejlődni. Rudy Gay a liga történetének legjobb visszatérését akarja produkálni. A liga úgy akarja kialakítani a menetrendet, hogy az országos TV-s meccsek előtt mindkét csapatnak legyen pihenőnapja.

Frank Isola (New York Daily News) jelentette, úgyhogy óvatosan kell kezelni, de információi szerint lényegében mindenki ideges lett attól, hogy a New York Knicks most nem akarja elcserélni Carmelo Anthonyt - a NYDN úgy tudta, hogy közel volt a megállapodás a Houston Rockets-cel egy négycsapatos cseréről, Melo is úgy készült az utóbbi két hétben, hogy a texasiakhoz kerül, hiszen ezt mondta a Knicks mindenkinek, és most kifejezetten nem örül annak, hogy megint úgy van, hogy meg akarja őt tartani a New York.

Ugyanehhez a témához kapcsolható, hogy Steve Mills elnök a hírek szerint azért nem akarja mozdítani Anthonyt, hátha az új GM, Scott Perry érkezésével normalizálni tudják a viszonyukat a sztárral. Perry 5 éves szerződésben állapodott meg a Knicksszel, és a New York közben egyezségre jutott a Sacramento Kingsszel is (muszáj volt ezt megtenniük, mert Perryt élő szerződés kötötte a kaliforniai együtteshez). A Kings készpénz mellett egy 2019-es második köröst kap - az Orlando, a Cleveland és a Houston második körös pickjei közül kerül a két rosszabb New Yorkba, azokból a jobb megy majd Sacramentóba.

Arról ma reggel volt már szó, hogy Derrick Rose a Minnesota Timberwolves-zal fog találkozni a hétvégén, de ezt tévesen írtuk meg - a Milwaukee Bucksszal beszélget majd Rose újra a közös folytatásról. A legnagyobb gond továbbra is az, hogy nem nagyon van pénze a Milwaukee-nak, amit odaadhatna az irányítónak, mert ha a veterán minimumnál többet akarnak adni, akkor csinálhatnak maguknak egy hard capet. Chris Haynes (ESPN) jelentette azt is a Buckshoz kapcsolódva, hogy John Henson és a csapat is szívesen venné, ha elválnának útjaik - ha őt sikerülne elboltolnia a wisconsini együttesnek, az segíthetne Rose leigazolásában, 3 évre még 32 millió dolláros bére van Hensonnak.

Három rostermozgás történt ma. Egyrészt az Oklahoma City Thunder 1 évet hosszabbított Nick Collisonnel, jövő nyáron az OKC-nél fejezi be 15 éves pályafutását a magasember - ennél a franchise-nál, illetve jogelődjénél, Seattle-ben töltötte egész karrierjét. A Boston Celtics pedig egyrészt kitette keretéből Jordan Mickey-t (ő két éve 2/33-as draftolt volt még), másrészt 4 évre 6 millió dollárért leszerződtették a tavalyi 2/58-as Abdel Nadert.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy még mindig úgy gondolja, hogy senki nem tudja őket legyőzni a ligában, de szerinte az NBA-nek jót tesz az az építkezés, amit több nyugati csapat is elkezdett miattuk - Paul George Thunderhez kerülésével, illetve Chris Paul Houstonba cserélésével kapcsolatban mondta ezeket. Green szerint képesek még a tavalyinál is jobb teljesítményre, meg is fogják ezt mutatni, és az emberek még nem látták a legjobb Golden State-et.

A San Antonio Spurs új kiscsatára, Rudy Gay Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy a valaha volt legjobb visszatérést akarja megcsinálni, ez motiválja. Fizikailag régi önmaga, játékra alkalmas állapotban van, zöld utat kapott, most pedig egy dologtól javulhat, magától a játéktól. Gay azt is elmondta, hogy amint aláírta szerződését a Spursszel, a fölötte lévő sötét felhők eltűntek. A kiscsatár szerint a San Antonióval együtt jár a tisztelet is, és ennek nagyon szeretett volna a részese lenni.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a liga megpróbálja úgy alakítani a következő idény menetrendjét, hogy a legnagyobb érdeklődéssel várt országos TV-s meccsek előtt mindkét csapatnak legyen legalább egy pihenőnapja - így szeretnék megoldani azt a gondot, hogy bizonyos együttesek a nagyközönség előtt pihentették legnagyobb sztárjaikat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus