Hírmorzsák 2017-07-15 (09:30)

Jonathon Simmons az Orlando Magichez igazolt (3 év, 20 millió). A Rockets 1 évre leszerződtette Tarik Blacket. A Bulls lehívta waiverről David Nwabát. Georges Niangot kitette keretéből a Pacers. Two-way szerződések: Antonio Blakeney (Bulls), Chris Boucher (Warriors), Jamil Wilson (Clippers). A Clippers megtartaná Mbah a Moute-t és Speightset is. A Knicks Eric Bledsoe-ról és Brandon Knightról is tárgyalt a Sunsszal. James Dolan továbbra sem szól bele a Knicks kosárlabdával kapcsolatos kérdéseibe.

Tegnap este jelentette Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports), hogy Jonathon Simmons 3 évre az Orlando Magichez szerződött, majd nem sokkal később jött a hír Jabari Youngtól (San Antonio Express-News), hogy az összeg összesen 20 millió dollár - végig garantált a kontraktus. Mint ismert, Simmons QO-ját nemrég vonta vissza a San Antonio Spurs, így oda igazolt, ahova akart.

Több kisebb lépés is volt még tegnap este és ma hajnalban. A Houston Rockets 1 évre leigazolta Tarik Blacket - érdekes utat járt be, mert a Los Angeles Lakers 2014-ben azután hívta le szabadlistáról, hogy pont a Rockets tette ki őt, a center a texasiaknál kezdte profi pályafutását. A Chicago Bulls lehívta waiverről a Lakers által kitett David Nwabát - így ugyanazzal a szerződéssel került a játékos a Bullshoz, amiben anno megállapodott az aranysárga-lilákkal. Az Indiana Pacers pedig kitette keretéből Georges Niangot - ő a tavalyi draft 2/50-ese volt, az idei nyári liga elején pedig lábsérülést szenvedett.

Kötöttek több two-way szerződést is - ezzel a G-Liga és a nagycsapat között ingázhat csapatonként maximum két játékos a 15 fős maximimális keretlétszám fölött, de fejenként legfeljebb 45 napot tölthet(nek) az illető(k) az NBA-ben egy szezon során. A Bulls így igazolta le a Las Vegas-i nyári ligás tornán parádézó Antonio Blakeney-t (ő az LSU-n 17.2 pontot átlagolt, de a nyári ligában is 16.8 pontos mutatója volt 4 meccsen), a Los Angeles Clippers ilyen jellegű megállapodást kötött Jamil Wilsonnal (ő az euroligás Brose Baskets Bamberggel kötött szerződéséből lép ki emiatt), és ilyen kontraktusban állapodott meg a Golden State Warriors Chris Boucher-val (ő tavaly a Pac-12 legjobb védekezőcsapatában kapott helyet).

Brad Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Clippers szeretné megtartani Luc Mbah a Moute-t és Marreese Speightset is.

Két napja írtunk már róla, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks érdeklődött a Phoenix Sunsnál arról, hogy Eric Bledsoe mennyire elérhető, mit kellene érte adni, Ian Begley (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Knicks Brandon Knighttal kapcsolatban is beszélgetett a Sunsszal.

A Knicks tulajdonosa, James Dolan tegnap megfutotta a szokásos tiszteletköröket Scott Perry GM-mé kinevezésénél, Steve Mills elnököt is dicsérte (ők a megfelelő emberek, jó irányba fogják vinni a franchise-t, stb.), és közleményében azt is leírta, hogy továbbra sem fog beleszólni a csapat döntéseibe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus