Hírmorzsák 2017-07-16 (21:45)

A Blazers szeretne Carmelo Anthonyért cserélni. Anthony úgy számol, hogy a Knicks el fogja cserélni. Jonathon Simmons 3 évre "csak" 18 milliót kap a Magictől. KCP szerződésében van egy 15%-os trade kicker is. A Lakers és a Bucks érdeklődik Ian Clark iránt. A Jazz Rudy Gobert köré akar építkezni a rebuild helyett. A Pistons Gbinije-t, a Celtics Demetrius Jacksont, a Clippers Wiltjert rakta ki keretéből. Torrey Craig a Nuggetsnél, Semi Ojeleye szerződést kapott a Bostontól.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Portland TrailBlazers szeretne Carmelo Anthonyért cserélni - korábban úgy volt, hogy a Portland lehet az egyik csapat, amely segít összehozni egy üzletet a New York Knicks és a Houston Rockets között Melóval kapcsolatban, de nem igazán akarnak abban segédkezni, hogy Anthony a Rockets játékosa legyen. Az ötletet bonyolítja, hogy a kiscsatárnak no-trade-je van, és eddig csak a Houstonról és a Cleveland Cavaliersről hallani, hogy hozzájuk feloldaná ezt a vétójogot. Wojnarowski értesülései szerint Melo úgy számol, hogy a Knicks el fogja cserélni, hiába jöttek ki olyan hírek, hogy Scott Perry kinevezése miatt a New York megpróbálja rábeszélni, hogy maradni akarjon náluk.

Volt több rostermozgás is az elmúlt egy napban. A Los Angeles Clippers Kyle Wiltjert, a Detroit Pistons Michael Gbinije-t, a Boston Celtics pedig Demetrius Jacksont tette ki keretéből - előbbi a Chris Paul-féle cserével került Doc Riversékhez, és 1.3 millió dolláros szerződése augusztus 1-jén vált volna garantálttá, Gbinije szerződése csak fél millió dollárig volt garantált, így ezzel nagyjából 800.000 dollárt spórolt a Pistons, utóbbi pedig tavaly második körös draftee volt, 650.000 dollár garantált kontraktusából. A Celtics közben 4 éves szerződést ad az idei második körös Semi Ojeleyének - az első két éve garantáltt lesz -, a Sportando pedig azt jelentette, hogy Torrey Craig aláír a Denver Nuggets-cel - azt egyelőre nem tudni, hogy two-way vagy rendes megállapodást kötnek vele. 

Két szerződéssel kapcsolatban jöttek ki plusz részletek. Tegnap délelőtt még azt írtuk, hogy Jabari Young (San Antonio Express-News) forrásai szerint Jonathon Simmons 3 évre 20 millió dollárért írt alá az Orlando Magichez, de Wojnarowski úgy tudja, hogy 3 évre csak 18 millió dollárt kap Simmons - az első évben 6.3, a másodikban 6.0, a harmadikban pedig 5.7 millió dollár lesz a fizetése, de csak 13.3 millió dollár garantált ebből a 18-ból, az utolsó évben csak 1 millió a swingman biztos pénze. A Los Angeles Lakersnél pedig Kentavious Caldwell-Pope kontraktusában van egy 15%-os trade kicker is, így ennyivel többet keresne, ha elcserélnék az aranysárga-lilák.

A The Tennessean információi szerint a Milwaukee Bucks és a Lakers érdeklődik Ian Clark iránt.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Tony Jonesnak (Salt Lake Tribune) azt nyilatkozta, hogy szerinte Rudy Gobert köré tudnak építekzni védekezésben - Top10 játékosnak és egészen különleges védőnek tartják, erre akarnak alapozni. Az idei 1/13-as Donovan Mitchell azt mondta, hogy hátul nagyon jók lehetnek, mert mivel Gobert várja a támadókat a festékben, így a periméteren nagyon agresszívak lehetnek - ha megveri őket az emberük, még mindig ott van a francia center, aki ki tudja javítani a hibáikat, ezt pedig nagy előnynek érzi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus