Hírmorzsák 2017-07-17 (22:00)

LeBron James frusztrált a Cavs eddigi nyara miatt. Eladó a Houston Rockets! Jeremy Lin szerint a Nets be fog jut a PO-ba a most következő idényben. A Raptors 5 csapatnak is felajánlotta Valanciunast a drafton. A Knicks elképzelhetőnek tartja, hogy Melo a csapatnál marad, kivásárolni biztosan nem fogják. Kenny Atkinson szerint nem lesz gond a játékpercek és a labdák elosztásával Lin és D'Angelo Russell között. John Collins bizonyítani akart a nyári ligában, hogy hamarabb kellett volna elkelnie a drafton. Sergio Rodriguez a CSZKA Moszkvánál folytatja.

Jeff Zillgitt (USA Today) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James aggódik a csapat eddigi nyara miatt. James a hírek szerint azt várta, hogy egy olyan állományt próbálnak majd összerakni az off-szezonban, amivel nagyobb esélye lesz felvenni a küzdelmet a Golden State Warriorsszel, de azonnal szertefoszlottak álmai, mikor az alelnököt, Trent Reddent és a GM-et, David Griffint sem tartotta meg a klub - ettől kicsit befeszült a sztár.

A nap bombahírét ma este hozta a Houston Rockets elnöke, Tad Brown, aki bejelentette, hogy eladó a franchise - Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint ez lényegében nemcsak az egész NBA-t lepte meg, hanem a franchise-on belül is mindenkit.

A Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin szurkolói kérdésekre válaszolt, amikor elmondta, hogy a most következő idényben be fognak jutni a rájátszásba, és nem érdekli, hogy mások mit mondanak erről.

Szintén a Netshez tartozik, hogy D'Angelo Russellt is megszerezték Lin mellé, de a vezetőedző, Kenny Atkinson Kristian Winfieldnek (SB Nation) azt nyilatkozta, hogy szerinte semmi gond nincs ezzel - Brad Stevens megmondta, hogy nem 1-2-3-4-5-ös posztokban gondolkodnak már. Ott vannak az alacsony hátvédjeik, akik a helyzeteket kreálják majd, ott vannak a wingek, illetve a jól dobó és az elzárásból inkább befelé leváló magasembereik, nincs itt semmi probléma Linnel és Russell-lel. Atkinson szerint fontos lesz, hogy mindkettejük kezében legyen elég labda, ahogy például a Portland TrailBlazersnél Damian Lillard és CJ McCollum esetében van ez, ott mindkét játékos sokszor játszik "irányítót". A tréner úgy érzi, lesz elég perc és labdabirtoklás is mindkét hátvéd számára. Ők úgy állnak hozzá, hogy Lin mellé szereztek még egy nagyon jó játékost, és most a szakmai stáb feladata rájönni arra, hogyan használják őket együtt.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Toronto Raptors a Sacramento Kingsnek, az Atlanta Hawksnak, a Phoenix Sunsnak, a Charlotte Hornetsnek és a Portland TrailBlazersnek is felajánlotta Jonas Valanciunast a draft alatt, de senkinek nem kell a litván center.

A New York Knicks elnöke, Steve Mills Carmelo Anthonyval kapcsolatban adott nyilatkozatot. Mills szerint ha olyan lehetőség adódik, ami a játékosnak és a csapatnak is jó, akkor el fogják cserélni, de azt fogják nézni, ami a Knicksnek a legjobb, és nagyon könnyen elképzelhető, hogy a következő idénynek úgy vágnak neki, hogy Melo a Knicks játékosa lesz. Azt kategorikusan kizárta Mills, hogy kivásárolják a kiscsatárt.

Az Atlanta Hawks az 1/19-es draftjoggal választotta ki John Collinst, aki 32.5-es PER-t hozott a nyári liga során - ez a második legjobb adat az egész mezőnyben. Collins David Aldridge-nek (nba.com) elmondta, hogy szerette volna bizonyítani mindenkinek, hogy előbb kellett volna, hogy elkeljen - talán az első hely nem reális, de a 19-nél előbb kellett volna kihúzni, úgy érzi. Nincs baja a Hawksszal, nagyszerű helyre került így is, de egész karrierje alatt átnéztek fölötte - igazából hálás is, mert emiatt ugyanolyan energiák vannak benne, mint korábban, eddig is, folyamatosan bizonyítani akar.

A végére pedig Sergio Rodriguez maradt, aki újra visszatért Európába - az előző idényt a Philadelphia Sixersnél töltő spanyol játékmester a CSZKA Moszkvához szerződött egy évre, a Los Angeles Clippershez igazoló Milos Teodosic helyét veszi át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus