Hírmorzsák 2017-07-18 (20:30)

Manu Ginobili visszatér még egy szezonra a Spurshöz, a San Antonio Pau Gasollal is közel áll a hosszabbításhoz. A Clippers leigazolta Willie Reedet (1 év, 1.5 millió). Alvin Gentry szerint Rajon Rondo és Jrue Holiday egymás mellett fognak kezdeni a Pelicansnél. Az Év Újonca díjra már Lonzo Ballt és Dennis Smith Jr.-t tartják a legesélyesebbnek a Vegas-i fogadóirodák. Magic Johnson szerint a Lakers visszatért - ma hajnali sikerük érződni fog az egész idényükön. Paul Pierce szerint itt az ideje, hogy valaki letaszítsa LeBront kelet trónjáról - Jayson Tatumot nagyon kedveli. Malcolm Miller bokáját megműtötték (12 hét). Két játékos leigazolásához is közel a Jazz. Kijött az első kép az új Nike mezekről.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a délután folyamán, hogy a San Antonio Spurs már a részleteken dolgozik Manu Ginobilivel, az argentin csillag még egy szezon erejéig visszatér a texasi együtteshez, 16. szezonját fogja megkezdeni Gregg Popovichéknál. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Pau Gasollal is dolgozik a Spurs az új szerződésén, úgy néz ki, ő is marad.

A Los Angeles Clippers Willie Reedet szerződtette 1 évre 1.5 millió dollárért.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry a Dunc & Holdernek elmondta, hogy Rajon Rondo kezd egyes, Jrue Holiday pedig kettes poszton a most következő idényben, legalábbis ez a tervük jelenleg - kettes és hármas poszton nem állnak túl jól, ezért megpróbálják ezt a felállást. Gentry elmondása szerint hosszasan beszélgettek Holiday-jel erről a döntésről.

A nyári liga után kijöttek az új oddsok a Bovadánál az Év Újonca címre:

Lonzo Ball - 5/2
Dennis Smith Jr. - 3/1
Ben Simmons - 7/2
Jayson Tatum - 5/1
Markelle Fultz - 9/1
De'Aaron Fox - 9/1
Josh Jackson - 16/1
Malik Monk - 16/1

Ha már a nyári ligát megnyerő Los Angeles Lakers MVP-je, Lonzo Ball a legesélyesebb a RoY-ra, akkor folytassuk az aranysárga-lilákkal, Magic Johnson ugyanis kijelentette a ma hajnali győzelem utáni nyilatkozatakor, hogy a Lakers visszatért. Magic elmondása szerint mikor Rob Pelinkával kinevezték őket, a tökéletességet tűzték ki célul - azt, hogy a megfelelő módon csinálják a dolgokat, hogy győzzenek, és hogy győztes kultúrát építsenek ki. Johnson úgy érzi, hogy ezzel a nyári liga sikerrel elindult valami - ez a hangulat érződni fog az edzéseken, az edzőtáborban, az előszezonban és az idény során is.

A Boston Celtics által tegnap egy napra leigazolt, de idén nyáron visszavonuló Paul Pierce Jay Kingnek (MassLive) elmondta, hogy nagyon tetszik neki a Celtics jelenlegi kerete, itt az ideje, hogy valaki letaszítsa LeBron Jamest kelet trónjáról (mint ismert, 2011 óta minden évben az a csapat játszotta keletről a döntőt, amelyben James játszott), és Pierce is elmondta, hogy visszatértek. A Celtics legendája kiemelte az idei 1/3-as Jayson Tatumot, akit nagyon kedvel - szerinte ha megfelelően dolgozik Tatum, borzasztóan jó játékos lehet belőle, mert rengeteg fegyvere van.

A Toronto Raptorsszal two-way szerződést kötő Malcolm Miller jobb bokaműtéten esett át, így 12 hetes kihagyás vár rá - a Vegas-i nyári ligás tornán, az egyik edzésen sérült meg.

A G-Liga Adrian Wojnarowskija, Chris Reichert úgy tudja, hogy Eric Griffin two-way szerződést fog kötni a Utah Jazz-zel. Ugyanide tartozik, hogy Chema de Lucas (Gigantes) forrásai szerint Royce O'Neale 3 évre ír alá a Utah-val, az első év teljesen garantált lesz - azt a hírt nem sokkal korábban hozta David Pick, hogy O'Neale kilép a Zalgiris Kaunasos megállapodásából.

A végére az új Nike mezek maradtak, amikből elvileg nem lesznek hazai meg vendégmezek, hanem a hazai csapat választ, hogy miben akar játszani, a vendég pedig ahhoz alkalmazkodik. Elvileg négyfajta mezt kap minden együttes, amiből lehet választani - a szezon kezdetén a hagyományos hazai fehér és vendég színes mezek lesznek Association és Icon néven, emellett 8 csapat kap hagyományos Classics mezt, ami egy-egy régi garnitúra felújított változatát takarja. Az első kép ki is jött az új Nike-mezről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus