Hírmorzsák 2017-07-19 (10:00)

Magic Johnson szerint Lonzo Ball-lal nagyon szívesen játszanának a szabadügynökök - Russell elcserélésén már nem gondolkodik, KCP-t pedig Rich Paul ajánlotta be hozzájuk. Drummondot nem árulja a Pistons, de meghallgatják a rá érkező ajánlatokat. Ujiri szerint nem árulják (már) Valanciunast - csak kisebb változtatások lesznek a Raptors játékában. Melót nem érdekli a Blazers - nem akar a Knicksnél maradni, a Rocketshez akar kerülni. Mutombo több befektetővel is tárgyal, hogy megvegyék a Houstont. Beverley kijelentette, hogy ő nem Chris Paul. Doc Rivers szerint jobban fog járni a labda így, hogy Paul már nincs náluk. Chalmers a Memphisnél (1 év). Ty Lawson Kínában? Nerlens Noel nem elégedett a Mavs eddigi ajánlataival. A Cavs közel volt Paul George megszerzéséhez.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson tegnap azt nyilatkozta, hogy az 1/2-n kiválasztott Lonzo Ball különleges játékos, átalakítja az egész csapat játékát, mert jobbá teszi a körülötte lévőket, és olyat tud, amit nem lehet tanítani: olyan passzokat ad, amikből sima ziccereket lehet dobálni, ezt pedig nagyon kevés irányító tudja a jelenlegi ligában. Magic úgy érzi, hogy a szabadügynökök felfigyeltek a Lakersre és Ballra, mert sokkal könnyebbé teszi a játékot társainak - itt feltette a kérdés, hogy hány üres ziccere és zsákolása volt Kyle Kuzmának a nyári ligában meccsenként? Mert ő legalább háromra emlékszik az összes találkozóról. Szerinte rengetegen akarnak olyan pass-first irányítót maguk mellé, aki ilyen szinten megkönnyíti a helyzetüket.

Johnson arról is beszélt újságírói kérdésre, hogy nem gondolkodik már D'Angelo Russellen meg azon, mi lett volna, ha őt is megtartják - ha ő búcsút int valakinek, akkor továbblép. Amint meghúzták a cserét, már a következő lépésen gondolkodtak, és ez így lesz a továbbiakban is. Nagyjából öt csapat hívta őket Russell miatt, úgyhogy tudták, hogy sikerül majd elboltolniuk valami olyasmiért, amit szeretnének. A Brooklyn Netset választották, akik kaptak egy nagyszerű játékost, ők meg megkapták, amit szerettek volna.

És még mindig Johnson: azt is elmesélte az aranysárga-lilák elnöke, hogy Rich Paul hívta fel őket, hogy nem kell-e nekik esetleg egy évre Kentavious Caldwell-Pope - az világos volt a játékosügynök számára, hogy rengeteg sapka alatti helye van még a Lakersnek, KCP pedig nem kapott hosszútávra elég jó ajánlatokat, innen jött az ötlet. Magicék elkezdtek felvételeket nézni Caldwell-Pope-ról, és nagyon tetszett nekik a dobóhátvéd - egy kemény játékosra volt szükségük, aki képes védekezésben megállítani az ellenfelét 1-1-ben is, így jött, hogy akkor 1 évre 18 millió dollárért szerződtetik.

Tim Bontemps (Washington Post) értesülései szerint a Detroit Pistons ugyan nem árulja Andre Drummondot, de továbbra is meghallgatják az érte érdeklődő csapatokat.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri Josh Lewenbergnek (TSN) elmondta, hogy ők sem árulják Jonas Valanciunast - beszélt a litván center ügynökével több lehetőségről is, de kedvelik Valanciunast. Voltak olyan tervek, amelyben sapka alatti helyet szabadítottak volna fel azért, hogy más irányba induljanak mondjuk a szabadügynököknél, és ebben az esetben opció lett volna az is, hogy Valanciunas távozik, de ezek már nem aktuálisak, és a jelenlegi keret abszolút megfelel nekik. Ujiri arról is beszélt Lewenbergnek, hogy amikor "kulturális újrakezdésről" beszélt, akkor nem nagy dolgokra gondolt - megpróbálnak majd máshogy játszani, de nagy különbségekre a korábbi játékhoz képest nem szabad számítani. Kicsit jobban kell járatniuk a labdát, kicsit jobb spacing kell, és a fiatalokat jobban kell fejleszteniük.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozott két hírt Carmelo Anthonyval kapcsolatban. Egyrészt azt, hogy hiába akar a Portland TrailBlazers cserélte a kiscsatárért, ahogy arról vasárnap este szó volt már, Melót jelenleg nem érdekli a Blazers - ez fontos, mivel no-trade vétójoga van, így csak oda cserélhetik, ahova ő is menni akar. Másrészt Wojnarowski úgy tudja, hogy Anthony megmondta a New York Knicksnek, hogy nem akar a csapatban maradni, és hogy a Houston Rocketsben akar játszani. Wojnarowski forrásai szerint a Rockets felkészült rá, hogy a tárgyalások augusztusra, szeptemberre és talán az edzőtábor végéig is elhúzódnak, mivel a Knicks megpróbálja felépíteni újra Melo csereértékét, és azzal "fenyegetőzik", hogy a játékos akár maradhat is a New Yorknál.

Ha már szóba került a Rockets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Dikembe Mutombo Mark Bermannek (FOX 26) azt nyilatkozta, hogy hétfő óta rengeteg emberrel beszélt - aznap jelentette be a Houston elnöke, Tad Brown, hogy eladó a franchise. Mutombo elmondása szerint keresi az embereket, akiknek megvan az ehhez szükségük pénzügyi keretük, és őt is bevonnák az üzletbe - szerinte rengeteg az érdeklődő, sokan gondolják ezt egy nagyszerű lehetőségnek, az anyagi részleteken fog múlni minden. Az egykori kiváló center szerint a Rocketsnek nagyszerű csapata, játékosai, edzői és személyzete van, úgyhogy bárki veszi meg a klubot, nem kell újjáépítenie az egészet. Mutombo szerint a Rockets jelenleg az egyik legjobb franchise, úgyhogy most van itt a megfelelő idő, ha valaki csapatot akar venni, erről próbál meggyőzni pár embert.

Tegnap bemutatták a Los Angeles Clippersnél Patrick Beverley-t, aki rögtön azzal kezdte, hogy megelőzne minden kérdést, úgyis tudja, hogy rengetegszer fel fogják neki hozni az idény folyamán: ő nem Chris Paul. Még egyszer megismételte, hogy mindenki megértse, majd hozzátette, hogy Paul sem ő. A gárda elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta, hogy Paul elcserélésével jobban fogják járatni a labdát, és mindig is ezt szerette volna. Paul képességeit ki kellett használniuk, és neki kellett a labda a kezébe, hogy ezt minél jobban meg tudják tenni - olyan jól csinálta ezt, hogy át is álltak erre a játékra. Ha azonban valaki megnézi a korábbi csapatait, láthatja, hogy a labdajáratásra és a labda nélküli mozgásra épített inkább, és ezt fogják tenni most is.

Úgy tűnik, hogy két irányító is kiszállt a piacról. Egyrészt Wojnarowski információi szerint Mario Chalmers közel áll ahhoz, hogy 1 éves megállapodást kössön a Memphis Grizzlies-zel. Másrészt úgy néz ki, hogy Ty Lawson Kínába, a Shanxi Dragons csapatához szerződik, ahol Luis Scola csapattársa lesz - a játékos maga jelentette be, hogy odaigazol, de még az ügynökére vár, hogy visszaküldje a szerződést, aztán azt írta ki twitteren, hogy ő még nem írt alá, miközben David Pick lehozta már a hírt kijelentő módban.

Akinek viszont még nincs szerződése továbbra sem, az Nerlens Noel, és ügynöke, Happy Walters Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy nagyon csalódottak amiatt, ahogyan jelenleg állnak a dolgok, várják, hátha kapnak olyan ajánlatot is, amit komolyan tudnak venni. Mivel Noel korlátozott szabadügynök, így kisebb iránta az érdeklődés - 1 évre aláírhatja a nagyjából 5.8 millió dolláros QO-ját, de az rizikós, hiszen elég sérülékeny játékosról beszélünk, ha újra kidől a sorból, akkor jövő nyáron sem lesz érte sokkal nagyobb tülekedés.

A végére pedig egy érdekesség: a korábban többször is említett Adrian Wojnarowski forrásai szerint egész közel volt ahhoz a Cleveland Cavaliers, hogy megszerezzék Paul George-ot. Állítólag az Indiana Pacers már azon gondolkodott, hogy engedélyt adjanak a kiscsatárnak arra, hogy telefonon beszéljen Dan Gilberttel, a Cavs tulajdonosával - ezt követően azonban kihátráltak a dologból, és inkább az Oklahoma City Thunderhez cserélték gyorsan George-ot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus