Hírmorzsák 2017-07-20 (09:15)

Wade szerint az idei draftosztály olyan különleges lehet, mint a 2003-as volt. A nyári ligát több mint dupla annyian látták, mint tavaly - főként a Lakers volt az érdeklődés tárgya. Jimmy Butler azt hitte az utolsó chicagói meetingje után, hogy (egyelőre) marad a Bullsnál. Redicknek a Rockets több pénzt ajánlott, mint a Sixers. Iverson szerint a Philly PO-ba jut a most következő idényben - a BIG3-nél remélik, hogy a hétvégén már játszik AI. Lillard és McCollum továbbra is úgy gondolják, hogy Melo a Blazershez kerülhet. A Wizards tulaja szerint Wall alá fogja írni a szupermax hosszabbítást. Ujiri és Stephen Jackson is leoltották DeMarre Carrollt. Rondo 3.3 millió dollárt kap a Pelicanstől. Two-way szerződések: Kadeem Allen (Celtics), Torrey Craig (Nuggets).

A mai morzsát a Chicago Bulls dobóhátvédjével, Dwyane Wade-del kezdjük, akitől twitteren azt kérdezték, ki a kedvence eddig a mostani újoncok közül. Wade azt válaszolta, hogy a legtöbben nagyon tetszenek neki, és ez egy olyan különleges draftosztály lehet, mint a 2003-as volt. Nehéz kedvenceket kiválasztania, de Lonzo Ball, De'Aaron Fox, Josh Jackson, Jayson Tatum és Dennis Smith Jr. is kifejezetten jó benyomást tett rá, majd hozzátette, hogy az 1/1-es Markelle Fultz is közéjük tartozik, csak kihagyta az előző tweetből.

Ha már a draftosztály, akkor térjünk ki a nyári ligára, az ESPN tájékoztatása alapján ugyanis 112%-kal nőtt a Summer League nézettsége tavalyhoz képest - a hét legnézettebb mérkőzésből hat a Los Angeles Lakers nevéhez fűződik.

A Chicagótól a draft napján a Minnesota Timberwolveshoz cserélt Jimmy Butler Bill Simmons podcastjében elmondta, hogy amikor az utolsó meetingje volt a Bulls vezetőségével, akkor azzal a tudattal jött el a találkozóról, hogy maradni fog a csapatnál - azt is hozzátette, hogy nem biztos benne, hogy a klub tudta, milyen irányba akar elindulni, amíg eléjük nem tettek egy olyan ajánlatot, amire azt mondták, hogy igen, ezt el kell fogadniuk. Butler bevallotta, hogy bár azt nem gondolta, hogy a drafton cserélik el, de ha őszinte akar lenni, akkor tudta, hogy nem marad a klubnál, csak az nem volt világos, mikor távozik. A Bulls volt az előző idény egyik legkiegyensúlyozatlanabb csapata - Butler erről azt mondta, ha tudná, miért volt ez, megmondaná, de nem ő cserél, nem ő mondja meg, ki mennyit játsszon.

A nyáron a Philadelphia Sixershez igazoló JJ Redicknek új podcastje van, és a The Chronicles of Redick első részében a dobóhátvéd elmondta, hogy a Houston Rockets több pénzt ajánlott neki, de nem ez volt a legfontosabb számára. Tudta, hogy Houstonban a padról kellett volna jönnie, ráadásul Eric Gordonnal sokban hasonlít egymásra a játékuk - pályafutása ezen szakaszában egyszerűen nem ezt akarta magának kosárlabda szempontból.

Ha már a Sixers, akkor itt említsük meg Allen Iversont, akihez két hír is tartozik. Egyrészt a BIG3 vezetői reménykednek abban, hogy Iverson a hétvégén már tud játszani a 3-3 liga következő állomásán - azt nem tudni pontosan, mi baja volt, de pár órával a philadelphiai játéknap előtt azt mondta neki egy orvos, hogy ne játsszon. Iverson közben Jake Fischernek (Sports Illustrated) azt mondta, hogy szerinte a Philly nagyon szép jövő előtt áll - olyan tehetségeik vannak, hogy pár veteránnal megtámogatva egészen biztosan jól fognak szerepelni. AI szerint a Sixers a most következő idényben rájátszásba fog jutni.

A Portland TrailBlazers sztárjai nem állnak le, ha Carmelo Anthony meggyőzéséről van szó. Tegnap délelőtt megírtuk, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Melo nem akar az oregoni alakulathoz kerülni, de Damian Lillard Jay Allennek (Rip City Radio) elmondta, hogy teljesen reális az, hogy Anthony a Blazers játékosa lesz, majd CJ McCollum azzal kontrázott rá, hogy szerinte Melót nagyon is érdekli a lehetőség, hogy Portlandbe kerüljön.

A Washington Wizards tulajdonosa, Ted Leonsis Candace Bucknernek (Washington Post) elmondta, úgy számol, hogy John Wall alá fogja írni az idő előtti szupermax szerződéshosszabbítást - azzal 4 évre 170 millió dollárt kaphatna jelenlegi kontraktusa lejárta után. Leonsis szerint Wall és Beal megtartását is megmondta előre, és most is sokan kérdezgetik, hogy mi lesz az irányító sorsa, ő pedig azt mondja, hogy alá fogja írni Wall ezt a hosszabbítást - szerinte a játékos maradni akar, ő pedig nem szeretne semmiféle mellékzöngét.

Egy hete számoltunk be arról, hogy DeMarre Carroll szerint a Toronto Raptorsnál nem bíznak eléggé egymásban. A Raptors elnöke, Masai Ujiri azt mondta a TSN Radio 1050-ben, hogy szerinte savanyú a szőlő Carrollnak - ő nem igazán tud olyan dologról, ami alapján azt lehetne mondani, hogy rosszul bántak vele, vagy hogy nem bíztak volna benne. Az is megkérdőjelezhető, hogy ők azt nyújtották-e, amit Carroll várt, meg az is, hogy a játékos azt hozta-e, amit a csapat várt tőle, de ő ilyenkor simán továbblépne, megpróbálna minél többet kihozni a következő munkakörnyezetében, az előző lehetőségért pedig hálás lenne... Stephen Jackson az ESPN The Jump című műsorában ennél keményebben fogalmazott - szerinte Carroll nem elég jó ahhoz, hogy saját véleménye legyen. Jackson szerint a kiscsatárnak be kellene fognia a száját, védekeznie kellene és lemenni a sarokba triplát dobálni, aztán örülni, amikor egyáltalán labdát kap.

Vasárnap volt arról szó, hogy Torrey Craig aláír a Denver Nuggetshez - ez meg is történt, two-way szerződést kapott Craig, ahogy a Boston Celticstől Kadeem Allen is, aki az idei draft 53. választottja volt. David Pick jelentette, hogy Bobby Brown hosszabbít a Houston Rockets-cel - azt nem tudni, hogy two-way vagy rendes szerződést kap. Az is ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Rajon Rondo 1 évre 3.3 millió dollárért írt alá a New Orleans Pelicanshez - eddig az összeg kérdéses volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus