Hírmorzsák 2017-07-21 (10:30)

Kobe a Barcelonától vonul vissza? Pippen válaszolt Shaq tegnapi felvetésére, elindult egy elég komoly kommentháború kettejük között. Lawson lemondott szerződése 2016/17-es idényének garantált státuszáról. Prigionit kitette a Nuggets. JR Smith a héten találkozik a Cavsszel, hajlandó kevesebbért is aláírni hozzájuk. Phil Jackson beszélt arról, milyen problémáik voltak Smith-szel, Shumperttel és Dalembert-rel. Mudiay örült, hogy nem a Knicks választotta ki. Szerződések (Kings - Acy, Dukan; Mavs - Jenkins; Magic - Appling).

Az FC Barcelona focicsapata az Egyesült Államokban tartózkodik jelenleg, mivel egy felkészülési tornán vesznek részt, Kobe Bryant pedig meglátogatta az együttest. A Los Angeles Lakers ikonja állítólag azt mondta a katalán klub nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének, hogy szeretné náluk befejezni pályafutását - lehet tehát, hogy Kobe a Lakerstől visszavonul jövő nyáron, de a kosárlabdától még nem. Az említett úriember Moses Llorensnek (as.com) arra is utalt, hogy Bryant és Pau Gasol újra egy csapatban játszanának náluk, de a spanyol klasszist még két évig köti szerződés a Chicago Bullshoz.

Tegnap este beszámoltunk már róla, hogy Shaquille O'Neal kihívta egy kicsit a hóra a Chicago Bullst. Scottie Pippen válasza sem késlekedett sokat, még az este folyamán facebook-oldalán üzente a következőket: "Nem nagyon hiszek a feltevésekben, csak annyit tudok, hogy 6 gyűrűt nyertünk, pont kétszer annyit, mint te a Lakersnél".

Erre kapott egy választ Pippen újra instagramon, amelyen O'Neal leírta, hogy látta a hat döntő többségét, a kiscsatár jó volt, de a munka nagy részét Michael Jordan végezte. Shaq szerint Steve Kerrnek és Ron Harpernek nagyobb elismerés járt volna, mint Pippennek, ráadásul O'Neal Batman volt, Pippen pedig csak Robin - tehát a center első számú játékos, míg a Bulls legendája csak sidekick. Erre válaszul kapta Shaq az alábbi képet facebookon - "ha jól emlékszem, a másodhegedűs szerepről te is tudsz egyet s mást". (Szerk.: az uborkaszezon nagyon gyorsan teljes fordulatszámon pörög.)

A tegnap hajnali Ty Lawson-cseréről újabb információk jöttek ki, Zach Lowe (Grantland) ugyanis jelentette, hogy az irányító lemondott szerződése 2016/17-es idényének garantált státuszáról, ergo a Houston Rocketsnek adott egy biztosítékot. Ha nem tudna megváltozni és nem válna be, akkor következmények nélkül lemondhatnak róla a draft utáni napig, ha viszont meg akarják tartani, megtarthatják.

Szintén ide tartozik, hogy Pablo Prigionit kitette keretéből a Denver Nuggets - amint lekerül két nap múlva a waiverről, a veterán argentin irányító szabadon igazolható lesz.

Volt több szerződéskötés is. Quincy Acy 2 évre a veterán minimumért visszatért a Sacramento Kingshez - a második év játékosopciós. A Kingsnek volt még egy igazolása, ugyanis megállapodtak a nem draftolt magasemberrel, a horvát Duje Dukannal - a kosaras 9.2 pontot és 2.4 pattanót szerzett 5 meccs alatt a nyári ligában a Kingsnél, a hármasokat pedig 41.7%-kal dobta. A Dallas Mavericks 3 évre a minimumért igazolta le a 2012-es draft 23. választottját, a tripladobásáról híres John Jenkinst - az utolsó két év részlegesen garantált. Az Orlando Magic egy 2 éves, részlegesen garantált kontraktust írt alá a nyári ligában náluk szereplő Keith Applinggel - 5 meccsen 15.6 pontot, 3 pattanót és 3 gólpasszt tett a közösbe.

A jelenleg még szabadügynök státuszban lévő JR Smith a héten találkozik a Cleveland Cavaliersszel és felkészült rá, hogy kevesebbért írjon alá, mint az a 6.4 millió dolláros játékosopció, amelyből kilépett. A dobóhátvéd Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy mindig van rizikó abban, ha valaki kilép szerződéséből. Meg is bánta, hogy ezt tette és nem is. Kapott olyan ajánlatokat anyagi szempontból, amiket remélt, de látni akarja, hogy a Cavs mit ajánl neki, mert jelenleg ez a csapat tudja a legjobb esélyt adni neki a győzelemre. Elmondása szerint maradni akar az ohióiaknál, mert az egész csapatot kedveli, ez a tökéletes gárda számára - viszont egy 6 milliós fizetés plusz 16.5 millió dollárt jelentene Dan Gilbertnek luxusadóban. Korábban arról szóltak a hírek, hogy 7-9 millió között akar évente keresni, ennyit pedig csak a Pacers, a Sixers és a Blazers tud neki adni már a Clevelandben kívül.

Ha már JR Smith, akkor itt lehet megemlíteni, hogy volt főnöke, a New York Knicks elnöke, Phil Jackson az ESPN-nek adott nyilatkozatot róla és Iman Shumpertről, illetve arról a cseréről, amelyben őket a Cleveland Cavaliershez postázta az edzőlegenda. Jackson szerint Smith megengedhetetlenül viselkedett, elkésett a csapat megbeszélésekről vagy egyszerűen meg sem jelent. Shumpert és Tim Hardaway Jr. is egyre gyengébb formába került, úgyhogy úgy döntött, külön-külön beszél mindenkivel. Smith volt az első, neki kellett volna a cserék közül a legponterősebbnek lennie, de nem tudta jól végezni a feladatát.

Azt is elmondta a dobóhátvédnek, hogy a viselkedése miatt egy dobása maradt csak a csapatnál, de nem igazán reagált erre. Annyit mondott, hogy magánéleti problémái vannak. Megkérdezte Derek Fisher vezetőedzőt, hogy kik azok a játékosok, akik a legnagyobb problémát okozzák. Azt mondta neki a tréner, hogy bár JR sosem beszélt vissza neki, mindig is negatív energiák vették körül és attól féltek, hogy ez átragad a többiekre is. Shumperttel is volt gond, ugyanis Jackson szerint hiába kedveli a kosarast, elég harsány a természete, amit nagyon sokan nehezen fogadnak be, főleg ha éppen nem megy a csapatnak. Volt problémájuk Samuel Dalembert-rel is, aki néha egyszerűen elaludt a meccsek előtti megbeszéléseken az öltözőben.

A végére pedig maradjunk a Knicksnél, Marc Berman (New York Post) értesülései szerint ugyanis Emmanuel Mudiay a drafton azt mondta bizalmasainak, hogy örül, hogy nem a New York választotta ki, mert egyáltalán nem volt abban biztos, hogy a Triangle-ben meg tudta volna állni a helyét. Bár nyilvánosan azt mondta, hogy Phil Jackson sztárt csinált volna belőle, a kulisszák mögött állítólag jobban örült annak, hogy a sokkal szabadabb stílusban játszó Denver Nuggetshez került.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus