Hírmorzsák 2017-07-23 (10:15)

Irving cserét kért, van négy kiszemelt csapata - a Knicks Melót odaadná érte, Porzingist nem. Irvingnek nem tetszik, ahogy a Cavs fel van építve, meg hogy nem tudni, mi lesz LeBron sorsa. James nem fogja megpróbálni meggyőzni Irvinget, hogy maradjon. A Cavs korábban elkezdte már felmérni a terepet Irving csereértékével kapcsolatban - úgy érzik, júniusban Chris Pault és Paul George-ot is meg tudták volna szerezni két cserével. Valószínűleg Koby Altman lesz a Cavs új GM-je. A Kings lemondott Dejan Bodiroga játékjogáról. Mo Speights az Orlandóval találkozott. Wall aláírta a szupermax hosszabbítást. Pau Gasol 3 évre aláírt a Spurshöz. A Hawks lehívta waiverről Nicolas Brussinót. Jack Cooley two-way szerződéssel a Kingsnél.

Az előző másfél nap természetesen Kyrie Irvingről szólt, miután cserét kért a Cleveland Cavalierstől - részleteket ezen a linken olvashattok. Annyi tartozik még a történethez szorosan, hogy Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks, a Miami Heat, a Minnesota Timberwolves és a San Antonio Spurs iránt érdeklődik Irving. Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a Knicks odaadná Carmelo Anthonyt és több jövőbeli első körös picket is Irvingért (legalábbis elgondolkodnának ezen), de Kristaps Porzingist nem

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy valószínűleg nem kért volna cserét az irányító, ha pontosabban lehetne tudni bármit is LeBron James jövőjével kapcsolatban - állítólag Dan Gilbert tulajdonosnak is jelezte, hogy vannak benne kérdések azzal kapcsolatban, ahogy jelenleg a gárdát felépítették LeBron köré, és azzal is, hogy mi lesz, ha James jövő nyáron távozik. Egyelőre ugye nem tudni, hogy LeBron mihez kezd jövőre, rengeteg pletyka látott napvilágot, hogy távozni fog, ezért gondolta úgy Irving, hogy akkor saját kezébe veszi sorsát. Az Irving-kérést kirobbantó Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint James nem fog közbelépni semmivel ebben az ügyben, hagyja, hogy a dolog a maguk medrében folyjanak tovább, nem fogja megpróbálni meggyőzni Irvinget, hogy maradjon.

Wojnarowski értesülései szerint a Cavs el is kezdte felmérni a terepet, ki mit adna Irvingért, és már korábban is felmerült, hogy cserélik, nemcsak a múlt heti kérése óta - Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint volt egy tranzakció az asztalon a draft előtt is, amit még David Griffin GM hozott össze. Windhorst úgy tudja, hogy a Cavs úgy gondolta, hogy júniusban Chris Pault és Paul George-ot is meg tudták volna szerezni Irvingért és Kevin Love-ért cserébe, de akkor még amellett döntöttek, hogy Irvinget nem cserélik, mert nem gondolták volna, hogy július végén ő kéri majd ezt.

A hírek szerint egyébként az irányító már a döntő után le akart ülni a csapattal beszélni erről, de mivel David Griffin GM szerződéséről tárgyaltak még akkor, utána pedig nem volt általános igazgatója a Cavsnek (sőt, most sincs), így nehezebb volt ezt tálalni a franchise számára. Ebben a témakörben egyébként lehet változás, mert Wojnarowski jelentette, hogy a korábbi segéd GM, a Griffin távozása óta ideiglenes GM-mé előléptetett Koby Altman posztját véglegesíthetik a közeljövőben, ő a legesélyesebb jelölt jelen állás szerint.

Volt több aláírás, rostermozgás is. Arról tegnap este már írtunk, hogy John Wall aláírta a szupermax hosszabbítást - részletek ezen a linken. A San Antonio Spurs Pau Gasollal egyezett meg 3 évre - az összegről egyelőre nem tudni, de a harmadik év részlegesen garantált. A Sacramento Kings two-way szerződést kötött Jack Cooley-val - 9.2 pontot és 6.6 pattanót átlagolt a nyári ligában. Az Atlanta Hawks lehívta waiverről a Dallas Mavericks által szabadlistára tett Nicolas Brussinót. A Utah Jazz pedig David Morway-t és Justin Zanikot vette fel, ők az első számú emberek Dennis Lindsey alatt - Morway már tavaly is a Jazznél dolgozott, most hosszabbítottak vele, Zanik pedig egy évnyi Bucks-kitérő után tért vissza Utah-ba.

A Kingshez tartozik egy érdekesség is: lemondtak a 44 éves Dejan Bodiroga játékjogáról, akit az 1995-ös draft 2/51-es pickjével húztak még ki anno - a szerb ikon 10 éve visszavonult már, 2007-ben, Rómában játszott utoljára. Bodiroga így bárhova szabadon igazolhat az NBA-ben most már...

David Pick információi szerint Marreese Speights személyesen találkozott az Orlando Magickel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus