Hírmorzsák 2017-07-27 (20:45)

A Cavs új GM-je szerint fel van fújva az Irving-ügy - Irving jelenleg senkivel nem beszél, akinek köze van a csapathoz. LeBron rákérdezett James Jonesnál, hogy Josh Jackson mennyire elérhető (?), de neki is megmondták, hogy semennyire. Dan Gilbert azt mondta, hogy a Pacers kaphatott volna többet is Paul George-ért. Ujiri egyértelműen LeBron és a Cavs legyőzésére építette fel a Raptorst. Kipukkant a cap-buborék. Pau Gasol új szerződésének utolsó évéből csak 6.7 millió dollár garantált. A Warriors leigazolta Clevelandet. Új játékos a Pistonsnál és a Magicnél is.

Tegnap bemutatták a Cleveland Cavaliersnél az új GM-et, Koby Altmant, a tulajdonos, Dan Gilbert pedig természetesen Kyrie Irving helyzetéről is beszélt. Gilbert dicsérte Irvinget, és elmondta, hogy amik elhangzottak azokon a bizonyos meetingeken, amiken felmerült az irányító cserekérelme, az házon belül fog maradni. Gilbert szerint Irvingnek még 2-3 évig szerződése van, jelenleg az egyik legjobb játékosuk, és számítanak rá az edzőtáborban. Altman azt mondta, hogy szerinte fel van fújva ez az egész helyzet, akik nap mint nap ott vannak a csapat környékén, nem látják ennyire drámainak a dolgot. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint ettől függetlenül Irving senkivel nem akar beszélni jelenleg, akinek köze van a Cavshez.

Az Irving-témához kapcsolható, hogy Pablo Torre az ESPN First Take című műsorában azt mondta, hogy értesülései szerint LeBron James próbál segíteni csapatának, és itt nem a Derrick Rose-zal és Eric Bledsoe-val közös edzésekre kell gondolni. Torre úgy tudja, hogy LeBron rákérdezett jó barátjánál, a Sunsnál már alelnökként dolgozó James Jonesnál, hogy elérhető-e Josh Jackson egy esetleges cserében, de neki is megmondták, hogy nem. Brian Windhorst (ESPN) azért hozzátette, hogy az ő forrásai szerint James olyan játékosokról nem érdeklődött más csapatoknál, akik bekerülhetnek egy Irving-cserébe.

Ugyanide tartozik, hogy Gilbert az esetleges Paul George-cserével kapcsolatban annyit mondott, hogy szerinte az Indiana Pacers sokkal jobban is járhatott volna - mint ismert, a Cleveland is tett ajánlatot George-ért, és a hírek szerint a kiscsatár majdnem az ohióiakhoz került egy hármascsapatos tranzakcióban. Altman annyit tett ehhez hozzá, hogy ezt a sajtóban jól kivesézték, nem akar ebbe a tárgyalássorozatba jobban vagy részletekig belemenni, abból viszont semmi nem jelent meg a médiában, hogy nagyjából 200 telefonbeszélgetése volt a draft ideje alatt - folyamatosan próbálnak javítani az állományon. 

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy az lebegett a szemük előtt a nyár folyamán, hogy LeBront és a Cleveland Cavalierst kell legyőzniük. Ujiri szerint nekik, vezetőknek, illetve a játékosoknak is ezt kell kitűzniük célul, mert ha nem, akkor egyrészt nyugodtan mehetnek másik ligába játszani, másrészt előre oda lehet adni a Cavsnek a bajnoki címet. Ujiri elmondása szerint tudja, mennyire jó James, de ennek valahol, valamikor vége lesz, és véget kell vetni. Bár a Cavs kisöpörte őket a PO-ban, úgy érzi, hogy nem léptek hátra - kifogásokat nem akar keresni, de nem minden úgy alakult, ahogyan kellett volna. Most az a dolguk, hogy az edzőtáborban ebből építkezzenek, rájöjjenek, mivel volt gond, a játékstílusukkal, a csapaton belüli kémiával vagy egyénileg, ezeket a dolgokat átbeszéljék, és meg is oldják.

Az idei off-szezonban jóval visszafogottabban költekeztek a csapatok, mint tavaly nyáron, aminek egészen egyszerű oka volt: tavaly rengetegen telelőtték a sapka alatti helyüket hosszú szerződésekkel, idén jóval kevesebb csapatnak volt ennyi költőpénze. Egy ligában dolgozó GM Tim MacMahonnak és Bobby Marksnak (mindketten ESPN) elmondta, hogy sokan úgy gondolkodnak a vezetők közül, hogy mások hibája miatt ők nem fognak túlfizetni senkit, márpedig a játékosok azt várják, hogy ugyanaz a kánaán legyen, mint tavaly. A GM szerint kipukkant a "cap-buborék", és az egész ligában teljesen hibás a gondolkodás, mindenki hibázott. A liga és a játékosok szakszervezete nem lépcsőzetesen növelte a sapkát, hanem egyszerre ugrott nagyot, a csapatok Istent nem ismerve költekeztek, a kosarasok és az ügynökök meg azt hitték, hogy ez valami olyan aranytojást tojó tyúk, ami mindig adott lesz. Mindenki hibás ebben a gyorsan sokat markoló mentalitásban, de ennek az időszaknak mindig vége van egyszer.

Több rostermozgás is történt. Az Orlando Magic leszerződtette Khem Birch-öt. A Detroit Pistons edzőtábor-kontraktust adott Landry Nnokónak - a nyári ligában 2.0 pontot és 2.3 pattanót átlagolt, első profi idényét pedig Olaszországban töltötte, ahol 6.4 pont és 7.1 pattanó voltak a mutatói. Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a Golden State Warriors leigazolta Antonius Clevelandet. Zach Lowe (ESPN) pedig úgy tudja, hogy Pau Gasol 3 éves, 48 millió dolláros szerződésének utolsó évéből csak 6.7 millió dollár garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus