Hírmorzsák 2017-07-28 (08:00)

JaVale McGee marad a Golden State-nél (1 év, vet.min). A Lakers jövő nyáron 1-2 sztárt akar igazolni. Jeanie Buss tavaly nyáron se értette, minek igazolták le Mozgovot és Denget. Wiggins szerint maximum szerződést ér, semmivel sem kevesebbet - szerinte az ő évük jön. Westbrook idő előtti hosszabbításával kapcsolatban kicsit óvatosabb már a Thunder. A Wizards tulajdonosa szerint Wall tudása és vezetői képességei miatt bajnokesélyes a csapat. Rose a Spurshöz vagy a Clippershez akart igazolni, de nem kapott ajánlatot tőlük. Marbury kiakadt Rose szerződése miatt. Eladó a Brooklyn Nets többségi tulajdonrésze is. Új játékos a Lakersnél, a Mavsnél és a Thundernél is.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy JaVale McGee hosszabbított a Golden State Warriorsszel - 1 évre a veterán minimumot kapja a center. Korábban voltak olyan hírek, hogy sem a pénz, sem a játéklehetőség nem tetszik neki a bajnoknál a nyári lépések után, de úgy tűnik, jobb belátásra tért.

Volt ezenkívül több kisebb szerződtetés is. A Dallas Mavericks PJ Dozierrel állapodott meg egy részlegesen garantált kontraktusban - ő a drafton nem kelt el, a nyári ligában pedig a Los Angeles Lakersnél lépett pályára. A Lakers a draft 42. helyén kiválasztott Thomas Bryantnek 1+1 éves szerződést adott - a most következő szezon teljesen garantált, a második év viszont csapatopciós, mivel a csapat meg akarja tartani flexibilitását jövő nyárra. Az Oklahoma City Thunder pedig aláiratta Terrance Fergusont - ezt csak azért említjük meg, mert elvileg ő volt az utolsó az idei első körös draftoltak közül, akinek nem volt még megállapodása, de most már neki is megvan.

Ha már a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Rob Pelinka GM a The Dan Patrick Show-ban elmondta, hogy csináltak idén nyáron egy cserét, amivel jövő nyáron két maximum szerződést tudnak kiosztani, a végső tervük pedig az, hogy a jelenlegi fiatal magjukhoz egy vagy esetleg két sztárt igazolnak majd a következő off-szezonban, így tudják majd felépíteni a jövő nagy Lakersét.

A Lakers tulajdonosa, Jeanie Buss Bill Oramnek (Orange County News) azt nyilatkozta, hogy nem is értette, hogy mi volt a terv tavaly nyáron, amikor még Mitch Kupchak és Jim Buss vezetésével leigazolták Luol Denget és Timofey Mozgovot. Vagy olyan távol voltak az elképzeléseik, hogy nem tudta felfogni, mit akarnak a testvéréék, vagy nem tudták elég jól elmagyarázni neki.

Arról volt már szó korábban, hogy a Minnesota Timberwolves tárgyal Andrew Wigginsszel az idő előtti hosszabbításról, a kiscsatár viszont Ben Gollivernek (Sports Illustrated) elárulta, hogy szerinte a maximumot érdemli, egy pennyvel sem kevesebbet - az egyértelműnek tűnik, hogy az ő álláspontja szerint nincs miről beszélgetni az összeggel kapcsolatban. Wiggins arról is beszélt, hogy szerinte nagyszerűen alakult a nyaruk, kiváló játékosokat szereztek, és az idei az ő évük lehet. A védekezésük volt gyenge az előző idényben, de erre annyit reagált a kiscsatár, hogy védekezni mindenki tud, aki atletikus és tud futni, ez hozzáállás kérdése. Szerinte tavaly túl fiatalok voltak még, és néha voltak kihagyásaik, mintha fejben pihentek volna egy sort - voltak olyan meccsek, amikor nagyon jók voltak hátul, aztán voltak olyanok is, amikor azt se tudták, hogy éppen mi történik a pályán.

Az Oklahoma City Thundernél Russell Westbrook is idő előtt hosszabbíthat, de ő jövőre nem korlátozott szabadügynök lesz, hanem kiléphet szerződéséből. Fred Katz (Norman Transcript) értesülései szerint a csapat most már azért óvatosan optimista azzal kapcsolatban, hogy Westbrook még idén nyáron hosszabbít-e velük vagy sem - korábban azért ennél határozottabbak voltak.

A Washington Wizardsnál John Wall aláírta 4 éves, 170 millió dolláros idő előtti hosszabbítását, a sajtótájékoztatón pedig a fővárosiak tulajdonosa, Ted Leonsis úgy fogalmazott Wall-lal kapcsolatban, hogy egy óriási tehetség, a csapat egyik alappillére, és a kiemelkedő képességei, valamint vezéri erényei teszik a Wizardsot igazi bajnokesélyessé. Wall szerint könnyű döntést kellett hoznia azzal, hogy visszatért az egyetlen együtteshez, amelyet profi pályafutása alatt ismert. Tudja, hogy mi a feladata vezérként, és továbbra is megpróbál folyamatosan fejlődni, jobbá akarja tenni a csapatot.

A Cleveland Cavaliers irányítójához, Derrick Rose-hoz két hír tartozik. Egyrészt Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Rose abban reménykedett a szabadügynökpiac nyitásakor, hogy a San Antonio Spurshöz vagy a Los Angeles Clippershez kerülhet, ám mindkét gárda passzolta a lehetőséget. A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd érdeklődött iránta, de ajánlatot csak a Cavstől és a Lakerstől kapott.

Másrészt Kína történetének legjobb játékosa, Stephon Marbury twitteren kiakadt, hogy Rose 2.1 millió dollárért írt alá - szerinte ez bűn, és nem érti, mi történik az NBA-ben, mert vannak olyanok, akiknek nincs is helye a ligában, mégis rengeteg pénzt kapnak, míg Rose egy "szörnyeteg". Marbury szerint még a haterek is egyetértenek abban, hogy ez nem a megfelelő mennyiségű pénz Rose-nak, és azt is hozzátette, hogy LeBron Jamesnek közbe kellett volna avatkoznia, hogy ennél többet kapjon Rose. Marbury szerint Rose az egyik legerősebb irányító, és szerinte az mutatja igazán a munkamorálját és az elkötelezettségét, hogy milyen súlyos sérülésekből tért vissza. Azt is hozzátette, hogy tudja, hogy Rose sérült, de hogy a szurkolói érzéseit nem lett volna szabad egy ilyen semmilyen ajánlattal megbántani...

A végére pedig a Brooklyn Nets maradt, mivel Josh Kosman és Brian Lewis (mindketten New York Post) információi szerint Mikhail Prokhorov most már arra is nyitott, hogy a franchise többségi tulajdonrészét eladja - eddig csak kisebbségi részt akart áruba bocsájtani, de arra nem sok érdeklődő volt. A hírek szerint egy kínai befektetőcsoport nézegeti a Netset és a szintén eladó Houston Rocketset is, és miután a texasiak nagyjából 2 milliárd dollárt várnak a klubért, Prokhorov is ennyiért akarja eladni a csapatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus