Hírmorzsák 2017-07-29 (22:15)

Irving iránt 20 csapat érdeklődött eddig, de csak 6 tett ajánlatot. A Heat Dragic és Winslow köré épülő csomaggal próbálja megszerezni Irvinget? Pat Riley tagad. Paul George-ot azért nem szerezte meg a Cavs, mert védettséget akartak tenni a jövőbeli első körösükre. Irvingről pozitív infókat kapnak a csapatok. Új designja lesz az Indianának a következő idényre. Brandon Jennings Kínában folytatja. Ramon Sessions a Knicksnél (1 év, 2.3 millió). Új játékosok a Kingsnél, a Rocketsnél és a Lakersnél. A Nets Goodwint, a Hornets Briante Webert tette szabadlistára.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy nagyjából 20 csapat kereste meg a Cleveland Cavalierst Kyrie Irvinggel kapcsolatban, miután kiderült, hogy az irányító le akar lépni az ohióiaktól, de "csak" a San Antonio Spurs, a Los Angeles Clippers, a Phoenix Suns, a Minnesota Timberwolves, a New York Knicks és a Miami Heat tett konkrét ajánlatot eddig. A Cavs a hírek szerint olyan csomagot akar, mint amit Carmelo Anthonyért kapott 2011-ben a Denver Nuggets - legyen benne tehetséges fiatal, olyan tapasztalt játékos, aki a jelenben tudja segíteni a Cavst, illetve draft pick. A rivális csapat ezzel szemben azt nézik leginkább, hogy a Chicago Bulls mit kapott Jimmy Butlerért. Az egyik csapat GM-je azt nyilatkozta a Cavs általános igazgatójáról, Koby Altmanról, hogy nem izgulja el a dolgot, nem igazán látszódnak rajta a kapkodás jelei.

Felmerült Wojnarowski által, hogy a Miami egy Goran Dragic és Justise Winslow köré épülő csomaggal jelentkezett be Irvingért, de Pat Riley tőle szokatlan módon nyilvánosan tagadta, hogy egyáltalán ajánlatot tettek volna Irvingért. Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint a Heat úgy érzi, hogy a Cavs túl sokat kér az irányítóért.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy az Indiana Pacers többször is felajánlotta 1-1-ben Paul George-ot Irvingért, de a Cleveland Cavaliers elutasította őket. Ekkor kezdett az ohiói együttes tárgyalni a Denver Nuggets bevonásával - ebben a tranzakcióban a coloradóiak Kevin Love-ot kapták volna, az Indiana többek között Gary Harrist, a Cavs pedig George-ot. Wojnarowski úgy tudja, hogy ez a tárgyalássorozat azért esett kútba, mert a Cleveland nem volt hajlandó védettség nélkül elcserélni a jövő évi első körösét - lottery védettséget akartak tenni a draftjogra.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy a csapatok elkezdték vizsgálni Irving hátterét is, de nagyon pozitív dolgokat hallottak eddig róla - korábban híres volt arról az irányító, hogy folyamatosan eljárt bulizni, kimaradt az éjszakában, ám az utóbbi időben sem edzésről nem hiányzott, sem a tréningeken nem látszódott rajta semmilyen éjszakai kimaradás. Az egyik keleti konferenciában dolgozó GM szerint beszéltek Irving minden korábbi csapatával, és abban egyetértett mindenki, hogy hatalmas befolyása van az irányítónak a csapata sikereire - voltak korábban kérdések vele kapcsolatban, főleg a LeBron James visszatérése előtti produkciója miatt, de az, hogy ott eredménytelenek voltak, nemcsak az ő hibája volt, bár ő sem segített magán túl sokat. Az egyik nyugati főcsoportban dolgozó GM-nek Irving egyik volt csapattársa azt mondta, hogy el kell felejteni mindent, amit Irvingről hallani - egy állat, és ha lehetőség van rá, meg kell szerezni.

Voltak igazolások is. A New York Knicks 1 évre 2.3 millió dollárért szerződtette Ramon Sessionst - úgy tűnik, ő lesz a veterán irányító Frank Ntilikina előtt/mellett. A Houston Rockets two-way kontraktusban állapodott meg a Boston Celtics által két hete kitett Demetrius Jacksonnal, a Sacramento Kings pedig ugyanilyen szerződést kötött JaKarr Sampsonnal. Vander Blue részlegesen garantált megállapodást kötött a Los Angeles Lakersszel. Két játékost kitettek - a Brooklyn Nets Archie Goodwintól, a Charlotte Hornets pedig Briante Webertől köszönt el. Brandon Jennings pedig 1 évre 1.5 millió dollárért Kínába írt alá a Shanxi Brave Dragons együtteséhez.

A végére pedig az Indiana Pacers új designja maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus