Hírmorzsák 2017-08-01 (09:45)

Durant szerint LeBron nem jobb játékos, mint ő - vagy legalábbis ez nem tény. Matt Barnes szerint ahelyett, hogy az emberek utálják Jamest, hátra kellene dőlniük, mert történelmet látnak. Harden minden nap beszél Paullal, hogy minél gyorsabban meg legyen köztük a kémia. Morey szerint vagy egyértelműsíteni kell, mi alapján ítélik oda valakinek az MVP-díjat, vagy törölni kellene ezt a trófeát - Blake Griffinnek volt ehhez egy epés megjegyzése. A Knicks minimum szerződést sem ajánlott Rose-nak - Rose ügynöke szerint a New York teljesen más stádiumban van, mint amiben Rose, aki játéka csúcspontjára ért, Ntilikinának pedig játszania kell. Iverson Chicagóban kaszinózott a BIG3 texasi játéknapjának reggelén. Bemutatták a Hornets új mezeit (videó). Terrence Jones 2 millió dollárt kap Kínában. Bryce Alford a Thundernél. Egy-egy játékosától búcsúzott a Pacers, a Magic, a Rockets és a Hawks is.

Az uborkaszezon és augusztus (illetve július legvégének) hamisítatlan jele, hogy egy YouTube-csatorna beszélgetésből is hír születik. Tegnap Kevin Durant megkérdezte a hivatalos YouTube-fiókján, hogy a tudás, a képességek vagy a narratíva, az ember köré kitalált történetek a fontosabbak (itt nyilván arra gondolt, amilyen fogadtatása volt annak, hogy a Golden State Warriorshoz igazolt)? Erre írta be valaki, hogy "LeBron James jobb nálad, ez tény", mire Durant annyit válaszolt, hogy "nem".

A Golden State-tel idén bajnoki címet nyerő Matt Barnes az FS1 Undisputed műsorában elmondta, hogy sokan utálják LeBront ahelyett, hogy egyszerűen hátradőlnének, és rájönnének, hogy történelmet látnak, mert James az egyik legjobb játékos. Barnes szerint a mai világban elfogadott utálni a másikat - a közösségi média által olyan emberek nyilváníthatnak véleményt, akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük. Szerinte elképesztő volt, hogy LeBron a döntőben tripla-duplát átlagolt, ez önmagáért beszél, és Kyrie Irving pontszerzési képességeivel sem volt gond. Ők azzal múlták felül a Cavst, hogy rengeteg játékosuk volt, aki képes volt több poszton játszani és védekezni, a Clevelandnek meg kevesebb, de ettől még James nem lesz rosszabb.

A Houston Rockets hátvédje, James Harden Ben Gollivernek (The Crossover) azt mondta, hogy rendszeresen, naponta beszélnek Chris Paullal, mert minden kapcsolatban szükség van a kommunikációra. Minél jobban meg kell ismerniük a másikat - edzettek már együtt többször is, hogy minél gyorsabban kialakuljon közöttük a kémia, így az edzőtáborba már úgy érkezhetnek majd meg, hogy ezzel nincs gond. Harden a Golden State-ről elmondta, hogy borzasztóan tehetségesek, de az elmúlt években kialakított csapaton belüli kémia miatt azok, akik. Paul megszerzésével nekik idő kell, hogy ilyen szinten összeálljanak, de idén nyáron megpróbálnak egy kicsit a dolgok elé menni - szerinte a tehetség és a jó összhang az, aminek a kombinációjával különleges lehet egy csapat.

A Rockets GM-je, Daryl Morey mással, az MVP-díjjal kapcsolatban nyilatkozott Gollivernek. A szakvezető szerint az nem jó, ahogy most megy a voksolás - ő a tiszta dolgokat szereti, és ha nem fektetik le világosan, hogy mi alapján lehet valaki a legértékesebb játékos, akkor jobb, ha ezt a trófeát nem osztják ki többet. Morey szerint úgy érezték, hogy Harden az MVP, de volt több olyan jelölt is, aki megérdemelte volna az első helyet. Az nem tetszett neki, hogy 55 évig kiosztották valami alapján ezt a trófeát, aztán idén valami teljesen más alapján, csak hogy megfeleljenek egy marketing szlogennek. Mivel már nem igazán számít a győzelem, így valószínűleg Paul megszerzésével sokat csökkent az esélye annak, hogy tőlük választanak a most következő idényben bárkit is, de sem őt, sem a játékosokat nem érdekli már ez. A 2017-es díjat szerették volna megnyerni, azzal Harden is foglalkozott, de csak a győzelem érdekli már őket, nem ez a díj.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin szarkasztikusan választolt Morey felvetésére twitteren, mondván a bajnoki címeket is el kéne törölni - óriási butaságnak tűnik neki az, amit a Rockets vezetője mondott, vagy akkor mindenkinek ki kellene osztani egy-egy trófeát a részvételért.

Marc Berman (New York Post) jelentette, hogy a New York Knicks még a veterán minimumot sem ajánlotta fel Derrick Rose-nak - ennyiért írt végül alá az irányító a Cleveland Cavaliershez. Rose ügynöke, BJ Armstrong kérdezett vissza az újságírótól, hogy lemaradtak valamiről, történik valami olyasmi a Knicksnél, amit ők nem vesznek észre? Mert szerinte az teljesen egyértelmű, hogy más szakaszban van Rose és másban a New York - nagyszerű fiatal tehetségei vannak a Knicksnek, akikre szép jövőt lehet felépíteni, de nem veterán, tapasztalt játékosokra van most szükségük.

Armstrong szerint nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki lássa, Rose most ér játéka csúcspontjára, a Knicks pedig nem áll arra készen, hogy ilyen szinten teljesítsen, 3-4 évbe is beletelhet, mire ide jutnak. Armstrong azt is elmondta, hogy akkor lesz valaki mentor, ha már nem tud játszani, és nem azért fizetik a játékosokat, hogy mentorok legyenek, hanem hogy teljesítsenek. Az ügynök azt mondta, hogy az 1/8-on draftolt Frank Ntilikinának játszania kell - a lotteryben draftolták, és a tapasztalatot nem lehet helyettesíteni semmivel. Szerinte hagynia kell a Knicksnek, hogy a francia játékmester hibázzon, tanuljon ezekből a hibákból, és 4-5 év alatt kiderüljön, mi lesz, mi lehet belőle - az is elképzelhető, hogy a következő Steph Curry.

Több játékostól is elbúcsúztak a mai napon. A Houston Rockets kitette keretéből Jarod Uthoffot - még a Chris Paul-féle cserénél szerezték a Dallas Maverickstől, és szerződéséből 200.000 dollár vasárnap vált volna garantálttá. Az Orlando Magic Marcus Georges-Huntot pakolta szabadlistára - áprilisban kötött szerződést a floridaiakkal, akiknél 5 meccset húzott le az előző idényben. Az Atlanta Hawks Diamond Stone-tól köszönt el - őt a Jamal Crawford-féle tranzakcióban szerezték, tavaly 6 összecsapáson szerepelt a Los Angeles Clippersnél. Az Indiana Pacers pedig Kevin Seraphintól búcsúzott - Uthoffhoz hasonlóan neki is egy kicsit jobban garantálttá vált volna a szerződése a közeljövőben, és a hírek szerint a Barcelona visszavinné Európába.

Arról tegnap délelőtt volt már szó, hogy Terrence Jones Kínában folytatja - Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Jones 1 évre 2 millió dollárt kapt a Qingdaótól. Ha már új szerződés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Charles Cooke two-way kontraktust kötött a New Orleans Pelicansszel - a drafton nem kelt el, a nyári ligában pedig 10 pontot és 3 pattanót átlagolt. Golomán György volt csapattársa, Bryce Alford az Oklahoma City Thundernél kap lehetőséget - saját instagramján írta meg a dobóhátvéd, hogy az OKC-vel fog megállapodást kötni. A hírek szerint edzőtábormeghívóról van szó az esetében.

A TMZ értesülései szerint Allen Iverson Chicagóban kaszinózott egy nappal azt megelőzően, hogy vasárnap a BIG3-vel fellépése lett volna Texasban - erről volt már szó tegnap délelőtt, hogy végül nem jelent meg a BIG3 hatodik játéknapján. Azt is hozzá kell tenni, hogy TMZ értesülés, tehát bulvár, de a hírek szerint többen is látták csütörtökön és vasárnap hajnalban is Iversont a Rivers Casinóban, majd este 10 órakor a Sugar Factory étteremben.

A végére pedig a Charlotte Hornets maradt, akik bemutatták új mezeiket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus