Hírmorzsák 2017-08-02 (09:15)

A Timberwolves nem adja Wigginst Irvingért, inkább a hosszabbításon dolgoznak a kiscsatárral. Ian Clark a Pelicansnél (1 év, 1.6 millió). Beyonce beszállna a Rockets megvásárlásába, de férje nehezítheti dolgát. Hakeem Olajuwont több befektetői csoport is megkereste a Rockets megvételével kapcsolatban. Iverson és Gallinari is elnézést kért, utóbbi nem nagyon hatotta meg Ettore Messinát. Kobe kicsit meghízott, de 30 napot kér(t). Új játékosok a Hornetsnél, Minnesotában és a Mavsnél. Patricio Garinót kitette keretéből a Magic. Megvan a Nuggets új segéd GM-je.

Darren Wolfson (5 Eyewitness News) értesülései szerint nem tudni pontosan, mit ajánl a Minnesota Timberwolves Kyrie Irvingért, de a csomagban nincs benne Andrew Wiggins. Wolfson úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers nemhogy Wigginst, de még elég komoly értéket is kérne a kiscsatár mellett azért, hogy feladják Irvinget - mivel a Minnesota jelenleg alapvetően az egykori 1/1-est sem akarja adni, így nem meglepő, hogy egyáltalán nincsenek közel a megállapodáshoz. A Timberwolves ehelyett azon dolgozik, hogy hosszabbítson játékosával - állítólag már letettek egy szerződésajánlatot Wiggins elé, az ügynöke a hónap későbbi részében érkezik a városba.

Több szerződtetés is volt, amik közül a legfontosabb az, hogy Ian Clark 1 évre 1.6 millió dollárért a New Orleans Pelicansnél folytatja - az előző két évben a Golden State Warriorsnél volt, tavaly 6.8 pontot és 1.6 gólpasszt átlagolt, és a külső dobásaira nagy szüksége lehet a Pelicansnek. A Charlotte Hornets Marcus Paige-nek és Mangok Mathiangnak two-way szerződéseket adott - előbbi a tavalyi draft 55. választottja, de már tavaly októberben kitette keretéből a Utah Jazz. A Minnesota Timberwolves részlegesen garantált megállapodást kötött Melo Trimble-lel - ő az idei drafton nem kelt el, a nyári ligában a Philadelphia Sixersnél játszott. A Dallas Mavericks pedig Gian Clavell-lel írt alá - ő a Miami Heat egyik legjobbja volt az SL-ben, vegasi 5 meccsén 12.4 pontot átlagolt 40.6%-os triplamutatóval.

Ezzel egy időben az Orlando Magic szabadlistára tette Patricio Garinót. Volt más kinevezés is, de vezetőségi: Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint Calvin Booth lett a Denver Nuggets segéd GM-je - ő az elmúlt négy évben a Minnesota Timberwolves vezetőségében dolgozott, és a GM-mé előléptetett Arturas Karnisovas helyét veszi át.

Scott Soshnick (Bloomberg) közeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a houstoni származású popsztár, Beyonce azon gondolkodik, hogy ő is befektetne a jelenleg eladósorban lévő Houston Rocketsbe - nyilván nem egyedül venné meg, de beszállna egy befektetői csoport részeként, ahogy például férje, Jay-Z tette ezt a Brooklyn Nets esetében. Mint ismert, Jay-Z-nek el kellett adnia 2013-ban részesedését, hogy a Roc Nation Sports (amiben neki is részesedése volt) NBA játékosokat is képviselhessen - azt egyelőre nem tudni, hogy ennek lesz-e bármi hatása arra, hogy Beyonce befektethet-e a Rocketsbe. Van ráadásul egy Jay-Z szabály is, amit a rapper miatt hoztak - minden kisebbségi tulajdonosnak legalább 1%-os részesedéssel kell rendelkeznie, és 25-nél többen nem lehetnek egy befektetői csoportban. A hírek szerint Leslie Alexander 2 milliárd dollár környékén vár a klubbért, tehát minimum 20 millióval kell beszállnia Beyonce-nak jelen állás szerint.

Ugyanitt megemlíthető, hogy Hakeem Olajuwon Mark Woodsnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy már több csoport is megkereste, hogy szálljon be hozzájuk, és vegyék meg a franchise-t. A centerlegenda elmondása szerint közülük kettőnél elkezdett háttérmunkákat végezni, kivizsgálni, hogy tényleg megvannak-e az anyagi források, kik a további befektetők, mik a céljaik, mert elmondása szerint nagyon jó lenne, ha egy csapat tulajdonosa lehetne, érdekli a lehetőség. Egyelőre még a Houston alkalmazottja, és nem a tulaj, de ha esély nyílik rá, akkor kihasználná.

Jöjjenek a bocsánatkérések. Először Allen Iversoné, aki hivatalos közleményében azt írta, hogy elnézést kér Ice Cube-tól, a BIG3 családtól, a szurkolóitól és mindenkitől, akinek csalódnia kellett amiatt, hogy nem volt ott Dallasban a hétvégén. Beszélt Ice Cube-bal a távolmaradása körülményeiről, és mindent meg fog tenni, hogy helyre hozza ezt a dolgot a BIG3 hátralévő állomásain.

Másodjára pedig Danilo Gallinarié, akiről két napja láthattátok és olvashattátok, hogy "kiütötte" magát az Európa-bajnokságról. Az olasz válogatott sztárja természetesen elnézést kért a csapattársaitól, a szurkolóktól, de még Jito Koktól is, leadta az ilyenkor szokásos szöveget, hogy mindent bán, stb. A San Antonio Spurs segédedzője, az olasz csapat szövetségi kapitánya, Ettore Messina azonban nem volt ennyire elnéző. Ő annyit mondott, hogy Gallinari elfogadhatatlan dolgot tett. Bocsánatot kért meg minden, de nem akar beszélni a játékossal, mert egy 30 éves embernek már nagyon nehéz elmagyarázni a hűség és a felelősség fogalmait.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki mintha felszedett volna néhány kilót visszavonulása óta. Bryant kitette a képet instagramra, majd azt írta mellé, hogy a kamera mást mutat, mint a tükör... de adjanak neki 30 napot. Rá fél órára törölte a bejegyzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus