Hírmorzsák 2017-08-04 (20:45)

Doc Rivers már nem a Clippers elnöke, csak vezetőedzőként folytatja - helyét Lawrence Frank veszi át. Cousins fogyott, jóval gyorsabbnak érzi magát. Nowitzki reméli, hogy Noel marad a Mavsnél. Josh Richardsonnak idő előtti hosszabbítást ajánl a Heat. Luke Babbitt a Hawksnál (1 év, 1.9 millió). Maxiell a Pistonsból vonul vissza. Michael Jordan szerint Kawhi Leonard a liga legjobb two-way játékosa - MJ szerint Leonard védekezése jobb, mint a támadójátéka. Charles Oakley beleegyezett, hogy 1 évre kitiltsák a Madison Square Gardenből, ha ejtik az ellene felhozott vádakat. Andre Roberson kipróbálta az alsó büntetődobást, nem jött be neki. A Weber State visszavonultatja Lillard 1-es mezszámát. Kijöttek az ESPN jóslatai az alapszakasz-helyezésekre és győzelmi mutatókra.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette nemrég, hogy Doc Riverst felmentették a Los Angeles Clippersnél az elnöki pozíciójából - innentől kezdve csak és kizárólag vezetőedzőként dolgozik a franchise-nál. Wojnarowski úgy tudja, hogy Lawrence Frank veszi át Rivers helyét a vezetőségben.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy egy szigorú diétának és a kemény edzéseknek köszönhetően sokat fogyott - azt nem tudja, hogy pontosan mennyit, de könnyebbnek érzi magát, jóval gyorsabban mozog lábon, mint az elmúlt években, és azt sem éli meg tragédiaként, hogy reggelente nem fáj mindene, az egész teste sokat profitált ebből, amit a nyáron csinált. Alvin Gentry vezetőedző annyit mondott, hogy senki nem kérte Cousinstól, hogy fogyjon, ő annyit mondott neki, hogy legyen kész a szezonra - eddig úgy tűnik számára, hogy kiváló idénye lesz a centernek.

A Dallas Mavericks német sztárja, Dirk Nowitzki Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy nagyon várják már a jövőt, és szerinte egy kicsit szerencsétlen ez a Nerlens Noel-helyzet. Nowitzki szerint egyértelműen azért cserélt a centerért a Mavs, mert hosszútávon számolnak vele - azt nem tudja, hogy jelenleg hol állnak a tárgyalások, mik a legújabb fejlemények, de remélhetőleg meg tud egyezni Noel és a csapat, és náluk marad. Nowitzki poénosan azt is hozzátette, hogy Noellel olyan ötöst is a pályára tudnak küldeni, ami kifejezetten atletikus, már persze amennyiben ő a kispadon ül.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat a következő hetekben szerződéshosszabbítási ajánlatot tesz Josh Richardson elé - tegnap óta tehetik ezt meg. Arról volt már szó, hogy 4 évre maximum 41 millió dollárt ajánlhat a Heat a hátvédnek, aki a hírek szerint szeretne a csapatnál maradni, de az anyagiak fognak arról dönteni, elfogadja-e a floridaiak ajánlatát.

Volt egy aláírás is a mai napon: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy Luke Babbitt 1 éves, 1.9 millió dolláros szerződést kötött az Atlanta Hawksszal. Szintén itt említhető meg, hogy Jason Maxiell aláírt a Detroit Pistonshoz, de ugyanolyan okból, mint ami Paul Pierce és a Boston Celtics esetében volt - így a Pistonstól tud visszavonulni, egyébként azonnal kiteszik a keretből.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a liga azon gondolkodik, hogy megtiltsa az első körös pickcserét olyan draftokon, amik előtt és/vagy után elcseréli egy csapat az első körös draftjogát. Az ok a Brooklyn Nets, amely úgy adott lényegében három első köröst a Boston Celticsnek a Paul Pierce-féle tranzakcióban, hogy a középső évben megkapta a Boston első körösét - ezzel játszották ki a Stepien-szabályt, amely tiltja, hogy jövőbeli draftokon, egymás utáni években első körös draftjog nélkül maradjon egy klub.

Michael Jordant kérdezték a San Antonio Spurs sztárjáról, Kawhi Leonardről, és minden idők legjobbja Michael C. Wrightnak (ESPN) elég lassú tempóban, de elkezdte egyre jobban dicsérni a kiscsatárt. Jordan előbb azt mondta, hogy Leonard jó játékos, jó two-way kosaras, majd kezdett belemelegedni, mert kijelentette, hogy a legjobb two-way játékos jelenleg az egész ligában. Felmerült többekben, hogy Leonard támadójátéka lassan túlszárnyalja a védekezését, de Jordan nem így gondolja - szerinte a Spurs vezére nem tudna saját maga ellen pontot szerezni, ha Kawhi Leonard védekezne Kawhi Leonardön.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy Charles Oakley elfogadta, hogy egy évre kitiltják a Madison Square Gardenből azért cserébe, hogy ejtik az ellene felhozott vádakat - nekiment egy biztonsági őrnek, ami miatt többek között két rendbeli erőszakos cselekmény elkövetését húzták (volna) rá.

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Andre Roberson az előző idényben 42%-kal dobta a büntetőket. Roberson Brett Dawsonnak (The Oklahoman) elmondta, hogy kipróbálta, hogy alulról dobja az egypontosokat, de ez szerinte nem működik.

A Weber State egyetem augusztus 26-án visszavonultatja a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard 1-es mezszámát. Lillard egykori egyeteme egy külön mérkőzést szervez erre az alkalomra, és az irányító lesz az egyik csapat edzője.

A végére pedig itt vannak az ESPN előrejelzései a következő idény alapszakaszára:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus