Hírmorzsák 2017-08-05 (10:15)

A Suns Bledsoe-t, Bendert és egy első köröst ajánl Irvingért. Beverley maga kérte az elcserélését, hálás a Rocketsnek. Drummondnak nem volt egyszerű a sok cserepletyka miatt, de megértette, miért történt mindez. A Pistons is bepróbálkozott a Cavsnél Irvingért. Wigginsnek állítólag 5 évre 150 millió dollárt ajánl a Timberwolves, nem cserélik senkihez. Carmelo Anthony beszélt a Knicks új GM-jével - szerinte mindkét fél tudja, mi a helyzet, optimista. Jayson Tatum szerint az 1/1-gyel is őt húzta volna a Boston, amely így lehúzta a Sixerst. Wall szerint közel vannak a bajnoki címhez. A Lakers keresi a játékosok fejlesztésével kapcsolatos részleg új vezetőjét. D'Angelo Russell beszélt több dologról, köztük a védekezéséről is. A Netsnél folyamatosan vizsgálják a játékosok vizeletének színét?

Darren Wolfson (ESPN 1500) értesülései szerint a Phoenix Suns ajánlatot tett a Cleveland Cavaliersnek Kyrie Irvingre - Eric Bledsoe-t, Dragan Bendert és egy első köröst adnának az irányítóért. Mint ismert, az elmúlt napokban felmerült, hogy a Cleveland már megegyezett volna az arizonaiakkal, ha Bledsoe és a 2018-as Miami Heat első körös mellett odaadnák Josh Jacksont, de utóbbit nem akarja feladni a Suns - úgy tűnik, az idei helyett a tavalyi 1/4-essel próbálják összehozni a cserét.

A Los Angeles Clippers új irányítója, Patrick Beverley Adrian Wojnarowski (ESPN) podcastjének vendége volt nemrég, ahol elmondta, hogy számára meglepő, hogy megkérdezik tőle, miért cserélte el őt a Houston Rockets, mivel ő kérte ezt a texasiaktól. Nagyobb lehetőséget szeretett volna, jobb esélyt arra, hogy magas szinten megmutathassa, mire képes, és szerencsésnek érzi magát, mert a Rockets jót tett vele - olyan helyzetet teremtettek neki, ahol igazán sikeres lehet. Bárhova lepasszolhatták volna, de jó csapathoz küldték, és ezért nagyon tiszteli őket.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond elég sokat szerepelt a nyár elején a hírekben azzal, hogy elcserélnék, és a magasember Vince Ellisnek (Detroit Free Press) az NBA Africa Games keretein belül elárulta, hogy nem volt egyszerű időszaka sem neki, sem a családjának, mert soha korábban nem volt ebben része. Azt is hozzátette Drummond, hogy ha valaki ennyit keres, és nem úgy alakul a csapat éve, ahogyan azt várják, akkor ez történik, ezt elfogadta. Nem úgy játszott, ahogy kellett volna, ezért jobb megoldás után nézett a Pistons, de a center úgy érzi, hogy azért még hisznek benne és abban, hogy a segítségével eljuthatnak arra a szintre, ahova szeretnének.

Szintén a Detroithoz kapcsolódik, hogy Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta Keith Langlois-nak (Pistons.com), hogy ők is beszéltek a Cavsszel Kyrie Irving miatt - arról nem beszélt SVG, hogy milyen szintű tárgyalásokat folytattak a 2016-os bajnokkal, de mivel nem nagyon van cserealapjuk az irányítóért, így valószínűleg csak tapogatózó jellegűeket.

Arról volt már szó korábban, hogy a Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor elmondta, hogy letették a szerződéshosszabbítási ajánlatukat Andrew Wiggins elé, és Sid Hartman (Star Tribune) úgy tudja, hogy ez bizony az 5 éves, 150 millió dolláros maximumról szól. Hartman információi szerint a Minnesota nemhogy Irvingért nem adja oda Wigginst a Cavsnek, de egyik csapat számára sem eladó a kiscsatár.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN SportsCenter című műsorában elmondta, hogy beszélt a csapat új vezetőségével, az új GM-mel, Scott Perry-vel, és szerinte nagyon előremutató meetingen vettek részt. Melo szerint mindkét oldal tudja, hol jár ő most a karrierjében, és hol jár a Knicks jelenleg a csapatépítésben - a klub tudja, hogyan érez, mit szeretne, úgyhogy folyamatosan kapcsolatban lesznek, aztán meglátja, mi történik. Saját elmondása szerint optimista, és mindkét oldalról nézve konstruktív beszélgetést folytattak, tiszteletteljeset.

A Boston Celtics idei 1/3-asa, Jayson Tatum a WTF In the Attic Podcastben elmondta, hogy a Celtics őt akarta kiválasztani az 1/1-gyel is, de erről a Philadelphia Sixers nem tudott. Tatum szerint a Sixers azt hitte, hogy a Boston majd Markelle Fultzot draftolja az első helyen, ezért adott a Philly egy plusz első köröst a jövő évi draftra a Celticsnek. A Boston úgy volt vele, hogy így is kihúzhatják azt, akit akarnak, ráadásul kevesebb pénzt kell neki fizetni, és kapnak ráadásba egy első körös picket. A Celtics így is megkapta, amit akart, a Phillynek pedig fel kellett cserélnie az 1/1-ért.

A Washington Wizards irányítója, John Wall aláírta a szupermax szerződéshosszabbítást, és tegnap tartottak is egy sajtótájékoztatót emiatt a fővárosiak. Wall elmondása szerint a Wizardsnál akar maradni pályafutása hátralévő részére, és nem nyugszik, amíg nem nyernek bajnoki címet. A játékmester úgy érzi, hogy közel vannak ehhez - be akar jutni a keleti főcsoport döntőjébe, és onnan majd kiderül, mi történik. Köszönetet mondott a washingtoni szurkolóknak, és van egy befejezetlen ügye, ezért kötelezte el magát hosszútávon a klubhoz.

Broderick Turner (Los Angeles Times) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers keresi a játékosok fejlesztésével kapcsolatos részleg új vezetőjét, aki közvetlenül Rob Pelinka GM-nek és az elnöknek, Magic Johnsonnak jelent. A hírek szerint eddig Corey Maggette-t, Lester Connert és Mo Petersont hallgatták meg a dologgal kapcsolatban, de Maggette közben már vissza is lépett a lehetőségtől.

A Brooklyn Nets új hátvédjéről, D'Angelo Russellről Magic Johnson még az elcserélése után nyilatkozta le, hogy olyas valakire volt szükségük, aki vezér, illetve akivel egyrészt együtt akarnak játszani a többiek, másrészt jobbá is teszi őket. Russell többször is válaszolt már erre, most pedig annyit mondott Zach Lowe-nak (ESPN), hogy szerinte a Lakersnél is szerettek vele játszani a többiek, de biztosítja, hogy ez a Netsnél így legyen. A védekezésbeli gyengeségeivel kapcsolatban azt mondta a hátvéd, hogy ő szeretett volna az aranysárga-liláknál is védekezni, de úgy érezte, hogy folyamatosan pontokat kell szereznie, hogy valamennyire komolyan lehessen venni őket, így nem maradt energiája.

A végére pedig maradjunk a Netsnél - Joe Harris az előbb említett Zach Lowe-nak elmondta, hogy a csapat olyan szinten odafigyel a játékosok egészségi állapotára, hogy még a vizeletük színét is folyamatosan ellenőrzik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus