Hírmorzsák 2017-08-06 (09:45)

Wall beszélt arról, hogy Irving cserét kért a Cavstől - szerinte nehéz mit mondani, mert nem ismerjük a részleteket. Adam Silvernek nem tetszik, hogy egy vezetőedző GM/elnök is egyben. Steve Ballmer beszélt a Clippers volt játékosaival, mielőtt felmentette volna Doc Riverst a vezetői állásából. Cousins évek óta nem érezte ilyen jól magát. Tony Allen szerint Rudy Gay miatt ragadt rájuk a Grit and Grind jelző, Gay-nek nem tetszett az Allen által elmesélt történet. A Knicks érdeklődik Marshall Plumlee iránt. Két új játékos a Netsnél, egy a Clippersnél.

A Washington Wizards irányítóját, John Wallt kérdezték arról, hogy mit gondol azzal kapcsolatban, hogy Kyrie Irving cserét kért a Cleveland Cavalierstől. Wall annyit mondott, hogy nehéz ez az ügy - ha ő járt volna zsinórban háromszor a döntőben, akkor ő maradni akarna, de nem ismerik a részleteket, nem lehet tudni, mi megy a háttérben, Irving pedig első számú ember akar lenni. Wall szerint más a helyzet, ha valaki LeBron Jamesszel egy csapatban van, mert LeBron annyira domináns, hogy mellette mindenki maximum második számú. Ő sokat szokott erről beszélni a fiatal, épp a ligába kerülő játékosokkal, mert nem egyszerű feladat őket arra kérni, hogy legyenek a csapat egy fogaskereke a pályán, miközben mindannyian próbálnak maguknak nevet szerezni. Nehéz valakinek mindig az árnyékában lenni, és Irving valószínűleg ebbe fáradt bele.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a liga commish-a, Adam Silver privátban már aggodalmát fejezte ki a tulajdonosoknak azzal kapcsolatban, hogy egy vezetőedző GM vagy elnök is egyben - ez a San Antonio Spursnél Gregg Popovich és RC Buford jó kapcsolata miatt jól működik, Stan Van Gundy a Detroit Pistonsnál, illetve Tom Thibodeau a Minnesota Timberwolvesnál van még ilyen státuszban, Doc Riverst pedig a napokban mentették fel elnöki feladatai alól.

Ha már Doc Rivers és a "félmenesztése", akkor ide kapcsolható, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer több volt játékost is felhívott, hogy kikérje a véleményüket Riversről. Azt nem tudni pontosan, hogy kikkel beszélt, és mi hangzott el, de a végeredményt tudjuk: Doc már nem a klub elnöke, "csak" a vezetőedzője.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins a tegnapi NBA Africa Game után azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy bár még mindig fiatal, azért már kezd idősödni ő is, úgyhogy oda kell figyelnie a testére - évek óta nem érezte magát ilyen jól, mint most. Két napja volt arról szó, hogy sokat fogyott a nyáron a diétának és a szigorú edzéseknek köszönhetően. Erről Alvin Gentry vezetőedző annyit mondott, hogy külön szakácsot fogadott fel Cousins, aki neki főz. Nagyon tetszik a trénernek, hogy milyen szinten készül a center az új szezonra, ami természetesen nagyon fontos lesz neki (Cousins lejáró szerződésű).

A jelenleg csapat nélkül álló Tony Allen a Basketball Hall of Fame's 60 days of Summer programjának keretein belül mesélt arról, honnan jött a "Grit and Grind" jelző a Memphis Grizzliesre. Allen azt mondta, hogy Rudy Gay az egyik meccs előtt kijelentette, hogy nem játszik, mert fáj a lábujja, ő meg visszakérdezett, hogy "Fáj a lábujjad? Tegnap még ment a windmill zsákolás...". Allen a 2011. február 8-ai, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésre utalt, amelyet Gay kihagyott, Allen meg úgy felidegesítette magát, hogy 27 pontig, 8 pattanóig és vagy 5 szerzett labdáig jutott, ráadásul 105-101-re nyertek. A meccs utáni interjúban megkérdezték tőle, hogy hogy sikerült ez, mire mondta, hogy szívüket-lelküket beletették, és ezután mondta, hogy "Grit and Grind", így terjedt el, hogy a Memphisnek ez a soha le nem álló, meg nem alkuvó stílusa volt az utóbbi években. Allen azt is hozzátette, hogy igazából Gay-nek akart beszóltni, de azóta jóban van a kiscsatárral, meg is bocsájtott neki. Ez az utolsó mondat talán nem jutott el Gay-ig, aki twitteren annyit írt ki, hogy "Pot calling the kettle black", amit akkor használnak, mikor valaki egy másik emberre mond egy jelzőt, miközben az rá igaz - úgy tűnik, Gay nem így emlékszik a történtekre.

A Brooklyn Nets leigazolta Milton Doyne-t és Jeremy Senglint - mindketten ott voltak a Nets nyári ligás csapatában, előbbi a Loyola University Chicagón, utóbbi a Weber State-en végzett. Azt nem tudni, hogy two-way szerződést vagy részlegesen garantált kontraktust kaptak - előbbiből egy van már a Netsnél, tehát maximum egyet oszthatnak még ki. A Los Angeles Clippers two-way megállapodást kötött Jamil Wilsonnal - a játékos így kihasználta NBA-kilépési lehetőségét, ami az euroligás Brose Baskets Bamberggel kötött kontraktusában volt.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks érdeklődik Marshall Plumlee iránt - őt nemrég tették ki a keretből akkor, amikor leigazolták Tim Hardaway Jr.-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus