Hírmorzsák 2017-08-08 (21:45)

Steph Curry szerint a Warriors előrelépett a nyár során. McLemore-nak eltört a lába, 12 hetet ki kell hagynia. Isaiah Thomas szerint megérdemli a maximum szerződést. A Knicks közel áll Michael Beasley szerződtetéséhez. Dennis Smith Jr. az Under Armournál. Motiejunas 3 millió dollárért Kínába szerződik, Ty Lawson csapattársa lesz. Új játékos a Timberwolvesnál. Horry verekedett (videó).

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Ron Kroichiknek (San Francisco Chronicles) elmondta, hogy jó esélyük van arra, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez, és még több bajnoki címet nyerjenek - amikor olyan jó a csapaton belüli összhang, mint most náluk, akkor senki nem akar ebből kilépni, senki nem akar megint a nulláról építkezni. Curry szerint a vezetőségük nagyszerű munkát végzett, mert mindenkivel hosszabbítottak akivel kellett, plusz megszerezték Nick Youngot, Omri Casspit és Jordan Bellt is, úgyhogy úgy érzi, javultak.

Az irányító szerint elképesztő a nyugati főcsoport, több csapat is mindent megtett, hogy igazi bajnokesélyes legyen. Mielőtt először döntőbe kerültek volna, ők is ugyanezt csinálták - próbáltak összeszedni minél több tehetséges játékost, és azokat összerakni, akikkel a következő szintre juthatnak. Curry úgy érzi, hogy jót tesz a ligának, hogy ilyen sok változás van, és ennyi klub próbál meg előrelépni.

Stephen Hewitt (Boston Herald) kérdezett rá a Boston Celtics irányítójánál, Isaiah Thomasnál arra, hogy mennyire biztos abban, hogy jövő nyáron maximum szerződést kap. Thomas annyit mondott erre, hogy nagyon biztos, mert megérdemli - megdolgozott érte, és megállja a helyét a liga bármelyik hátvédje ellen. A statisztikái egy szinten vannak a világ legjobbjainak mutatóival, és győztes csapatban játszik, ezt pedig honorálni kell szerinte. Továbbra is keményen fog dolgozni, mert el fog jönni az ő ideje is - hisz Istenben, és csak munkára kell koncentrálnia.

A Memphis Grizzliesnél nem indul jól a felkészülés, Ben McLemore-nak ugyanis eltört a jobb lábfejében az egyik lábközépcsontja - Los Angelesben kosarazott, amikor a leérkezésnél egy másik játékos lábára érkezett, ekkor történt a sérülés. Megműtötték a dobóhátvédet, aki 12 hetes kihagyásra kényszerül, tehát nagyjából november elején lehet bevethető állapotban. 

Voltak szerződtetések. Az egyiket a Minnesota Timberwolves intézte a mai napon, akik az Orlando Magictől kitett Marcus Georges-Hunttal írtak alá - a nyári ligában 14.0 pontot, 4.8 pattanót és 2.8 gólpasszt átlagolt. Dennis Smith Jr. az Under Armourhoz szerződött - 3 évre kötelezte el magát a sportszergyártóhoz, és évente nagyjából 2 millió dollárt keres bónuszokkal együtt. Szintén ide kapcsolható, hogy a 15min.lt információi szerint Donatas Motiejunas 3 millió dolláros fizetésért Kínában, a Shandong Golden Starsnál folytatja - David Pick forrásai szerint Ty Lawson is ugyanehhez a csapathoz szerződik.

Michael Scotto (Basketball Insiders) értesülései szerint a New York Knicks egyre közelebb áll egy 1 éves megállapodáshoz Michael Beasley-vel - Ian Begley (ESPN) is megerősítette ezt, valószínűleg még a mai napon aláír az erőcsatár a Knickshez.

A végére pedig Robert Horry maradt, aki többször is megütött egy embert a Nike Basketball 3on3 tornán, ahol a fia játszik. Horry azt mondta, hogy az illető folyamatosan szövegelt neki az egész meccs során, utána meg neki is ment, és ahonnan ő jött, ott az ember megvédi magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus