Hírmorzsák 2017-08-09 (09:00)

Michael Beasley a Knicksnél (1 év, vet. min). Darrell Arthur szerint a Nuggets bajnokesélyes lehet, közvetlenül a Warriors mellett. Wall nem akart még egy évet arra várni, hátha bekerül megint az All-NBA csapatba, ezért hosszabbított most idő előtt. Stan Van Gundy azt szeretné, ha Drummond úgy dominálna védekezésben, ahogy DeAndre Jordan. Morey szerint Chris Paul jövő nyárig biztosan nem hosszabbít a Rockets-cel. Briante Weber a Lakersnél, CJ Wilcox Portlandben. A liga kiküldte a csapatoknak, hogy milyen húzásokkal próbálják csökkenteni a pihentetések számát. A Nuggets bemutatta új mezeit.

A New York Knicks bejelentette, amit tegnap este még csak pletykaként írtunk meg - leigazolták Michael Beasley-t, Ian Begley (ESPN) forrásai szerint egy évre a veterán minimumért.

A Denver Nuggetsnek jól sikerült a nyara, Darrell Arthur pedig nem megy a szomszédba önbizalomért - az erőcsatár Harrison Windnek (BSNDenver.com) azt nyilatkozta, hogy bajnokesélyesek lehetnek közvetlenül a Golden State Warriors mellett.

A Washington Wizards sztárja, John Wall az új hosszabbításával kapcsolatban annyit mondott Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports), hogy a gyerekeinek a gyerekeinek a gyereke is meglesz most már - mint ismert, 4 évre 170 millió dollárért hosszabbított idő előtt, így a következő 6 év során 207 milliót fog zsebre tenni. Várhatott volna a következő nyárig, és akkor 50 millió dollárral többért is aláírhatott volna, de ahhoz be kellett volna kerülnie egy All-NBA csapatba, és nem akarta a sorsát olyan szavazók kezébe adni, akik hét év alatt csak egyszer ismerték el. Wall azt mondta, hogy egyetlen egyszer volt All-NBA csapattag, ebben az idényben, és nincs garancia, hogy újra bekerül. Van 6-7 ember, akinek nagyjából biztos a helye, annyira dominánsak, de alig pár hely kiadó mellettük, és sosem lehet tudni, mi történik majd, nem akart kockáztatni.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (Pistons.com) azt nyilatkozta, hogy szerinte az lenne a következő lépés Andre Drummond számára, ha védekezésben azt csinálná, amit DeAndre Jordan, a pálya azon felén dominálna, erre helyezné a hangsúlyt. SVG szerint Drummond már így is kitűnő pattanózó, és emellé kellene hozzátenni a védekezést - ebből kellene építkeznie, és támadásban is a gyűrű közelében dolgoznia elzárás-leválás, befutások után. A tréner azt mondta, hogy Drummond keményen dolgozott ezen a nyáron annak érdekében, hogy jobb formában legyen, és több energiát tudjon hosszabb ideig mozgósítani a pályán. Van Gundy szerint ez fontosabb volt, mint bármilyen képzettségbeli előrelépés.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Ben Gollivernek (Sports Illustrated) elárulta, hogy beszéltek már a nyáron megszerzett Chris Paullal a közös folytatásról. Morey elmondása szerint az irányítónak tetszik a csapat, a város, és szeretné a Rocketsnél folytatni karrierjét a továbbiakban is, de arról, hogy aláír-e hosszútávon a Houstonhoz, jövő nyárig nem születik majd döntés.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Los Angeles Lakers 1 éves, részlegesen garanált szerződést írt alá Briante Weberrel. A Portland TrailBlazers two-way megállapodást kötött CJ Wilcox-szal.

A liga kiküldött egy közleményt minden csapatnak, amelyben arról írnak, hogyan próbálják meg csökkenteni a játékosok terheltségét - ezzel próbálják elkerülni, hogy a sztárokat például országos TV-s meccsen pihentessék, ami jónéhány alkalommal előfordult az előző szezonban, és érthető módon nem aratott osztatlan sikert sem a liga vezetőségén belül, sem a nézők körében. A kiadvány szerint nem lesznek 5 nap alatt lejátszott 4 meccsek és 30 nap alatt lejátszott 18 találkozók. Tavaly még 90 alkalommal fordult elő, hogy egy együttesnek 7 nap alatt 5 mérkőzést kellett letudnia, ez most már csak 40-szer lesz. Csapatonként 16.3-ről 14.9-re csökken a back-to-backek száma. 17%-kal csökken az olyan idegenbeli utazások száma, mikor egy huzamban csak egy összecsapást kell megvívni saját pályától távol. A hétvégi meccsek száma 549-ről 568-ra nő, főleg szombaton lesz több mérkőzés. Emellé jön még az, hogy az országos TV-s meccseket megpróbálják úgy megcsinálni, hogy ne legyen back-to-back találkozó, illetve korábban kezdődik majd az idény, mint szokott.

A végére térjünk vissza a Denver Nuggetshez, amely bemutatta új mezeit:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus