Hírmorzsák 2017-08-11 (08:30)

Megvannak az első hét meccsei és a karácsonyi találkozók - Cavs-Celtics és Warriors-Rockets mérkőzésekkel indul az új idény, december 25-én jön többek között a döntő és az MVP-csata "visszavágója". Tony Parker január 1-je körül térhet vissza. A Knicks és a Rockets újra elkezdtek tágyalni Carmelo Anthonyról, aki csak Houstonba akar kerülni. LeBronék új sitcomot csinálnak. Szeptemberben megszavazzák a játékosok pihentetésére vonatkozó szabályokat. Megvannak a Suns, a Pelicans, a Grizzlies és a Rockets új mezei is.

A liga kihirdette az első hét mérkőzéseit és a karácsonyi, december 25-ei programot.

Az első meccsen az előző idény (és várhatóan a mostani szezon) két legjobb keleti csapata csap össze, a Cleveland Cavaliers fogadja a Boston Celticset, míg ugyanezen a napon a Golden State Warriors megkapja a bajnoki gyűrűket - ők pedig egyik, ha nem a legnagyobb nyugati kihívójukat, a Houston Rocketset fogadják. Az első hét (négy nap) programja:

Arról már volt szó tegnap este, hogy karácsonykor az egyik mérkőzésen a Philadelphia Sixers a New York Knicks vendége lesz - ezzel kezdődik majd a program magyar idő szerint 18:00-tól. Az előző (három) döntő ismétléseként a Cleveland a Golden State-hez látogat 21:00-tól, a Washington Wizards lesz a Boston vendége 23:30-tól, a Paul George-dzsal erősítő Oklahoma City Thunder a Chris Pault megszerző Houstont fogadja 02:00-tól az előző idény MVP-csatájának "visszavágójaként", míg 04:30-tól a Minnesota Timberwolves vendégszerepel a Los Angeles Lakersnél.

Jeff Garcia (NBC San Antonio) jelentette, hogy a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker nagyjából január 1-je környékén térhet vissza combsérüléséből. A francia játékmester annyit mondott, hogy egyre jobban érzi magát, normálisan tud gyalogolni, és elkezdett egy kicsit futni is. Tudja, hogy még hosszú folyamat lesz ez, 4-5 hónapba beletelik, mire újra játszani tud, de annak örül, hogy egyre jobban halad a felépülésével.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a New York és a Houston újra tárgyalóasztalhoz ültek, hogy összehozzanak egy Carmelo Anthony köré épülő cserét - még mindig egy harmadik csapatot akarnak találni, aki átveszi Ryan Anderson még 3 éves, összesen 60 millió dolláros szerződését. Wojnarowski úgy tudja, hogy Melo egyetlen más csapathoz sem oldja fel a no-trade vétójogát - a napokban felmerült vele kapcsolatban a New Orleans Pelicans is, de köszöni a lehetőséget, oda sem akar kerülni, csak a Rocketshez.

Nick Birdsong (Sporting News) értesülései szerint LeBron James és üzlettársa, Maverick Carter egy új sitcomot akarnak készíteni az HBO-nak, aminek a témája alapvetően a sportcipők lennének - LeBron természetesen producerként vesz részt ebben, nem szereplő vagy rendező lesz. A fél órás részekből álló sorozat állítólag két jó barátról és az alkalmazottaikról szól majd, akik egy Los Angeles külvárosában lévő cipőboltban dolgoznak. 

Jeff Zillgitt (USA Today) információi szerint a Board of Governors, tehát a tulajdonosok szeptemberi ülésükön meg fogják szavazni a játékosok pihentetésére vonatkozó szabályokat - ezek egyébként már a most következő idénytől érvényben lesznek, és aki nem ennek megfelelően cselekszik majd, arra büntetés vár.

A végére pedig a mezek maradtak, több együttes is bemutatta a jövő évi kollekciókat. Itt van a Phoenix Sunsé kezdésnek:

A Memphis Grizzliesé:

A New Orleans Pelicansé:

És végül a Houston Rocketsé:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus