Hírmorzsák 2017-08-11 (20:15)

Durant beszélt arról, hogy miért mondott le idén nyáron több millió dollárról - ez az ő pénze, azt csinál vele, amit akar. Irving napokig nem beszélt a csapattársaival a PO alatt? A Knicks lehívta Porzingis 2018/19-es csapatopcióját. A Thunder Brad Wanamakerrel tárgyal. Petíció indult, hogy Steven Adams dothraki lehessen a Trónok Harcában - a center szívesen lenne Khal Drogo fia. Bemutatták a Lakers, a Clippers, a Mavericks, a Nets, a Spurs és az OKC új mezeit.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Anthony Slaterrel (The Athletic) beszélgetett - ez volt az első interjúja, mióta a maximumnál jóval kevesebb pénzért hosszabbított az oaklandiekkel. Durant azt mondta, hogy okos ember, és szeretné, ha ez a mostani dolog, ami a Warriorsnél van, minél tovább tartana, Andre Iguodala, Shaun Livingston és Steph Curry pedig megérdemlik, hogy annyi pénzt keressenek, amennyit csak lehet, mivel eddig alulfizetettek voltak - tudta, hogy eljön az a pillanat, amikor ők is akarják majd, ami jár nekik. Ő hátra lépett, hagyta, hogy maguktól megoldódjanak a dolgok, majd kezébe vette azok alakulását. Szerette volna, ha együtt marad a keret, és ezzel tudott segíteni a tulajdonosi körnek. Emellett azt is elmondta, hogy ez az ő pénze, az ő döntése, és azt csinál, amit akar.

Néhányan a médiában és a szurkolók közül is megszólták, hogy kevesebbért játszik, amire annyit mondott KD, hogy csak azért kritizálták őt, mert a Golden State-ről és róla van szó, és vannak páran, akik mindent utálnak, ami hozzájuk kapcsolódik. Durant szerint sok játékos mondott már le pénzről, bár nem akarja, hogy ezért fényezzék. Tim Duncantől és Dirk Nowitzkitől tanult - látta, ők hogyan segítenek saját csapatuknak, és arra gondolt, hogy ő miért ne tehetné meg ugyanezt? Miért ne áldozhatna fel ő is valamit? Durant szerint az emberek azt szerették volna, ha a pénz miatt esik szét a Warriors, de ő nem akarta, hogy ez megtörténjen. A kiscsatár bevallotta, hogy ő mondta meg az összeget a csapat vezetőinek - elég érett már, és pályafutása azon szakaszában jár, mikor ő döntheti el, mit kezdjen a jövőjével. Összeültek az ügynökével, aztán megmondták a csapatnak, hogy mennyi az annyi - azt tudták, hogy örülni fognak neki a Golden State-nél, mert az összeg segített a franchise-nak.

Dave McMenamin (ESPN) a BBall Breakdown Podcast vendége volt a minap, ahol a Cleveland Cavaliers irányítójáról, Kyrie Irvingről beszélt. McMenamin a Phoenix Suns vezetőségébe visszavonuló James Jonesról tért ki Irvingre, aki testközelből láthatta, mi történik a Cavs öltözőjén belül, méghozzá McMenamin forrásai szerint azt, hogy Irving a rájátszás első és második köre között egymást követő napokon úgy volt jelen az edzéseken, hogy egyetlen szót sem váltott egyik csapattársával sem. McMenamin szerint az egy dolog, ha az alapszakaszban vannak valakinek hullámvölgyei, de még a PO-ban, mikor a leginkább össze kellene tartani, akkor is voltak olyan dolgok, amik miatt visszahúzódó volt az irányító. Az ESPN újságírója szerint nem biztos, hogy a Phoenix túlságosan szeretné ezt a helyzetet a saját öltözőjén belül is megtapasztalni.

A New York Knicks senkinek nem okozott meglepetést, lehívták Kristaps Porzingis 2018/19-re szóló csapatopcióját - az lesz újoncszerződésének utolsó, negyedik éve.

A Sportando értesülései szerint az előző idényben az All-Euroleague második csapatába választott Brad Wanamaker továbbra is szeretne az NBA-ben játszani, és tárgyalásban áll az Oklahoma City Thunderrel. Wanamakert közben Fenerbahce is szeretné a soraiban tudni, nekik a Sacramento Kingshez igazoló Bogdan Bogdanovic helyére kellene az amerikai, viszont még 1 éves szerződés köti a török Darüssafakához, és kontraktusában nincs se NBA, se Euroliga kilépési lehetőség, így jövőjéről David Blatték döntenek.

Ha már Thunder, akkor itt említsük meg, hogy egy szurkoló petíciót indított, hogy az OKC centere, Steven Adams szerepet kapjon a Trónok Harcában a dothrakiak között. Adams annyit reagált twitteren, hogy nagyon szívesen lenne Khal Drogo fia.

A végére pedig ezúttal is dömping maradt az új mezekből. A Los Angeles Lakersé:

A Dallas Mavericksé:

A Brooklyn Netsé:

Az Oklahoma City Thunderé:

A Los Angeles Clippersé:

És a San Antonio Spursé:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus