Hírmorzsák 2017-08-15 (19:45)

Patthelyzet a Cavsnél - a csapat LeBronra vár, James pedig a klubra. A Cleveland első számú kiszemeltje Kristaps Porzingis, de egyelőre több tényező is akadályozza ezt a szálat. Ha LeBron hosszútávra elkötelezné magát az ohióiakhoz, akkor a Spurs is esélyessé lépne elő Kyrie Irvingért - érdekelődik az irányító iránt a Boston is. Oakley nem szeretné Odomot a BIG3 csapatában látni. Igazolt a Pacers és a Raptors is. Dan Friedkin érdeklődik a Rockets megvásárlása iránt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) írt egy hosszabb cikket arról, hogy milyen helyzetben van jelenleg a Cleveland Cavaliers és LeBron James - előbbinek úgy kell dönteni a jelen és a jövő között, hogy nem tudja, hogyan dönt jövő nyáron James, ezért szeretnék, ha hosszútávra elkötelezné magát sztárjuk, mielőtt elkezdenek hosszútávon is köré építkezni, LeBron pedig látni akarja, hogy a franchise mennyire elkötelezett ebbe az irányba. Éppen ezért is áll a Kyrie Irving-féle csere, mert a csapat jelen állás szerint nem akar olyan ellenértéket, amivel nem tudnak belekezdeni egy újjáépülésbe, ha James lelép.

Wojnarowski forrásai szerint a Cavs első számú célpontja Kristaps Porzingis lett - a gond az, hogy egyelőre nem akarja elcserélni őt a New York Knicks, ráadásul át kellene vele venni Joakim Noah-t, hogy legyen értelme bármiről beszélni, de a ligában több vezető sem biztos abban, hogy a Knicks meddig zárkózik el teljesen a lett mozdításától. Porzingis mellett Jayson Tatumot, Josh Jacksont és Jamal Murray-t nézték még ki maguknak, de ha James hosszútávra elkötelezni magát az együtteshez, akkor veterán játékosokért is elcserélhetnék Irvinget - jelen állás szerint egyértelműen egy komoly tehetséget akarnak inkább. Wojnarowski infói szerint szeptemberben, az edzőtábor kezdetéhez közeledve felgyorsulhatnak az események.

Ha LeBron elkötelezi magát hosszútávon, akkor a San Antonio Spurs érdekes eset lehet, mert Wojnarowski úgy tudja, hogy Irving a Spursnél azonnal aláírna hosszútávra is. Ebben az esetben Tony Parkerrel, LaMarcus Aldridge-dzsal és Danny Greennel rakhat össze olyan csomagot a San Antonio, ami érdekelheti a teljesen win-now módba kapcsoló Cavst, de amíg Jamesről nem tudni, hogy marad-e a klubnál, addig ez a szál egészen biztosan nem válik realitássá. A Boston Celtics is érdeklődik Irving iránt, és ők tudnának nagyon komoly csomagot adni érte, de Danny Ainge-ék még nem adtak formális ajánlatot az irányítóért.

Arról volt szó nemrég, hogy Lamar Odom szeretne jövőre a BIG3-ben játszani, a Killer 3s játékosedzője, Charles Oakley azonban nem szeretné saját csapatában látni. Oakley a TMZ Sportsnak dicsérte Odom játékát, de elmondása szerint annyira nem kedveli - Oakley szerint vannak olyanok, akik csak egy esélyt kapnak az életben, Odomnak pedig már volt három vagy négy.

Az Indiana Pacers edzőtábor-szerződést (részlegesen vagy egyáltalán nem garantált kontraktust) adott Ben Moore-nak - ő idén végzett, nem kelt el a drafton, és utolsó idényében az SMU-n 11.4 pontot, 7.8 pattanót és 1.1 blokkot átlagolt. Oliver Maroney és Robby Kalland (Dime) forrásai szerint a Toronto Raptors leigazolta Kyle Wiltjert - 1 éves, nem garantált kontraktust kapott. Wiltjer tavaly volt újonc, a Houston Rocketsnél 14 meccsen szerepelt, de nagyon kevés lehetőséget kapott, a G-Ligában viszont 22 mérkőzésen 20.5 pontos és 6.4 pattanót mutatói voltak.

A milliárdos Dan Friedkin közleményben jelezte, hogy érdeklődik a Houston Rockets megvásárlása iránt - a Forbes listája szerint 3.1 milliárdos összvagyona van, és többek között a Gulf States Toyota tulajdonosa és vezérigazgatója.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus