Hírmorzsák 2017-08-23 (10:45)

Jameshez közeli emberek szerint Wade a Cavs játékosa lesz ebben a szezonban - Wade-et ki nem állhatják a Bulls fiataljai. Cserélt a Boston és a Cleveland - Irving a Celticshez, többek között Thomas, Crowder és Zizic a Cavshez került. Irving örül a cserének, valószínűleg hosszabbít - Ainge szerint a legjobb évei még előtte vannak. Ainge szerint Thomas valószínűleg nem épül fel teljesen a szezon elejére - nagyon dicsérte az irányítót és Jae Crowdert is. LeBron arra kéri a Cavs drukkereit, hogy továbbra is tiszteljék Irvinget. Ben Simmons megkötések nélkül kosarazhat most már. Wiggins ügynököt vált. Morrisék augusztus 28-án állnak bíróság elé.

A ma hajnal legnagyobb híréről beszámoltunk már reggel külön is: Kyrie Irvinget a Boston Celticshez cserélte a Cleveland Cavaliers többek között Isaiah Thomasért cserébe - a részleteket ezen a linken megtaláljátok. Ehhez kapcsolható az is, hogy ezzel a tranzakcióval a Cavs 29.1 millió dollárt spórolt luxusadóban - 78.4 millió dollár helyett 49.3 milliót kell jelen állás szerint fizetniük majd a ligának.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Irving nagyon örül a cserének, és elég komoly esély van arra, hogy hosszabbítani is fog Bostonban. A Celtics GM-je, Danny Ainge azt írta a csapat közleményében, hogy Irving a liga egyik legjobb scorere, és ezt a legfontosabb pillanatokban, az NBA döntőben bizonyította az előző három esztendő során. Ainge szerint az eddig elért eredményei ellenére úgy érzik, hogy Irving legjobb évei még most jönnek. Thomasról annyit mondott, hogy megtestesítette mindazt, ami a Celtics, és a szurkolók kedvence lett a személyiségének köszönhetően is. Azt is hozzátette egy konferenciabeszélgetés során, hogy valószínűleg késve kezdi meg az idényt Thomas, de a szezon előrehaladtával teljesen rendben lesz. Jae Crowderről annyit írt a közleményben, hogy a keménysége a többiekre is átragadt - minden évben fejlesztette a képességeit, de a harcossága és az energiái miatt fognak rá emlékezni.

Twitteren természetesen többen reagáltak a ligából és a szurkolók közül is. Az egyik szurkoló például egy cetlit tett Irving mezére, és annyit írt, hogy "nagyon szépen köszönöm". LeBron James erre reagált annyival, hogy ez az egyetlen helyes módja annak, ahogy Irvinget kezelni kell ezek után. Nagyon különleges tehetség és ember, és nagyon tiszteli volt csapattársát - fantasztikus három évet húztak le együtt.

A tegnap este másik nagy híre az volt, hogy Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint Dwyane Wade előbb-utóbb meg fog egyezni a Chicago Bullsszal a kivásárlásról, és az újságíró a "Wine and Good Talk" podcastben azt mondta Chris Fedornak, hogy a LeBron Jameshez közeli emberek elég magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy Wade az idény során a Cleveland játékosa lesz.

Wade-hez kapcsolódik, hogy Nick Friedell (ESPN) a The Jump című műsorban azt mondta, hogy egyáltalán nem titok, hogy a dobóhátvédet ki nem állhatják a Bulls fiatal játékosai - mint ismert, tavaly ő és Jimmy Butler elkezdtek klikkesedni, be is szóltak a rutintalanabb kosarasoknak, mikor nem jöttek az eredmények, és ekkor vált például nagy kedvenccé a fiatalok körében az ellenük felszólaló Rajon Rondo.

Tom Moore (Philadelphia Daily News) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons egy ideje zölt utat kapott az orvosoktól, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzen, mindenféle kosárlabdával kapcsolatos tevékenység engedélyezve van számára - hétfőn Ausztráliában már játszott is egy meccset, amiről videó is felkerült a netre.

A már említett Adrian Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins megszakítja a kapcsolatot az eddig őt képviselő BDA Sports-cal. Bill Duffy játékosügynök azt nyilatkozta, hogy tudomásuk volt már arról, hogy mások is megkörnyékezték Wigginst - nagyon sajnálják, hogy így alakult a dolog, mert eddig nagyon jó kapcsolatban voltak, de mivel ők tárgyalták le a Timberwolvesszal Wiggins potenciális maximum szerződését, így felvették a kapcsolatot a Játékosok Szakszervezetével, hogy mik a lehetőségeik, hogy érvényesítsék érdekeiket (tehát lényegében hogy megkapják az ügynöki jutalékukat a munkájukért).

A végére pedig Marcus és Markieff Morris maradtak - A. Sherrod Blakely (CSNNE) jelentette, hogy augusztus 28-án állnak bíróság elé két rendbeli testi sértés vádja miatt. Morrisék még 2015-ben verték meg Erik Hoodot, aki elvileg a barátjuk volt, csak aztán rájöttek, hogy az édesanyjukkal nem megfelelő üzeneteket váltanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus