Hírmorzsák 2017-08-23 (20:45)

A Cavs felajánlotta Irvinget Klay Thompsonért, a Warriorsnak nem kellett. A Bucks Brogdont, Middletont és egy első köröst ajánlott Irvingért. Thomast részben a csípősérülése miatt cserélte el Ainge. Jayson Tatumon ment hetekig a huzavona a Celtics és a Cavs között. Irving nem jelentkezett volna az edzőtáborba, ha nem cseréli el a Cleveland. Michael Winger a Clippers új GM-je. Diaw szerint elképzelhető, hogy visszatér Európába. A Team USA, Toni Kukoc és Shaq is bekerültek a FIBA Hírességek Csarnokába.

Természetesen a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers cseréje körül forgott ma a liga. A Celtics GM-je, Danny Ainge azt mondta, hogy volt némi köze a cseréhez Isaiah Thomas csípősérülésének is - arról délelőtt írtunk már, hogy elképzelhető, hogy sérülten kezdi az idényt a Cleveland új irányítója.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) az NBATV-ben elmondta, hogy az elmúlt hetekben Jayson Tatumon ment a huzavona - őt nagyon szerette volna még megszerezni a Cleveland, emiatt álltak az álláspontok hetekig, végül ő kikerült a csomagból. Charania szerint ha Tatumot odaadja a Celtics, már hetekkel korábban megegyezés lett volna, de az idei 1/3-as, Marcus Smart és Jaylen Brown a gárda jövője, melléjük hozták Al Horfordot, Gordon Haywardot és Kyrie Irvinget. Charania információi szerint onnantól kezdve kezdődtek a két együttes közötti tárgyalások, hogy Irving cserekérelme nyilvánosságra került

Szintén ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Cavs GM-je, Koby Altman felhívta a Golden State Warriorst egy Kyrie Irving-Klay Thompson cserével, de az oaklandieket ez a dolog nem érdekelte. Másrészt John Gambadoro (98.7 Phoenix) értesülései szerint a Milwaukee Bucks közel állt ahhoz, hogy megszerezzék Irvinget - az ő ajánlatuk Malcolm Brogdon, Khris Middleton és egy első körös pick volt.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint Irving megmondta a Cavsnek, hogy inkább nem jelentkezik az edzőtáborban, de ő biztosan nem kezd el még egy idényt az együttesnél.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers kinevezte új GM-jének Michael Wingert - az Oklahoma Citytől szerzett Wingernek múlt héten ajánlották fel az állást, és most sikerült megegyezniük a részletekben is. Annyit tudni, hogy többéves megállapodást kötött a Clippersszel, de ennél konkrétabb információkat nem.

A jelenleg csapat nélkül álló Boris Diaw a Le Figarónak azt nyilatkozta, hogy nem akar bezárni semmilyen ajtót maga előtt. Nem tudja, hogy az NBA-ben fog-e játszani, hiszen nincs még klubja - tartja a kapcsolatot pár együttessel, de semmi konkrétum nincs. Azt sem tudja, hogy visszatér-e Európába, de ez is benne van a pakliban.

A végére pedig a FIBA Hall of Fame-be idén bekerülők névsora maradt:

Csapat

Dream Team (USA)

Játékosok

Mickey Berkowitz (Izrael)
Pero Cameron (Új-Zéland)
Toni Kukoc (Horvátország)
Razija Mujanovic (Bosznia-Hercegovina)
Shaquille O'Neal (USA)
Valdis Valters (Lettország)

Edző

Dusan Ivkovic (Szerbia)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus