Hírmorzsák 2017-08-26 (08:15)

Isaiah Thomast továbbra is vizsgálja a Cavs, elképzelhető, hogy visszavonják a cserét. Ray Allen szerint a bostoni drukkereknek ki kellene akadnia a vezetőségre, Caron Butlernek sem jött be Thomas elcserélése. Isiah Thomas szerint Isaiah Thomasnak érzelmi mélyütés volt ez a csere, nagyon nehezen fog újra bízni egy csapatban. A Celtics Andrew Bogut leigazolásán gondolkodik. Paul Pierce szerint a Cavs még mindig egyértelműen jobb a Celticsnél - a Boston a következő 5-6 évből 3-4-szer döntőzni fog. Shumpert "kihívta a hóra" az egyik újságírót. Elképzelhető, hogy még cserélni fog a Cleveland. Paul George szerint idén a Thunderért mindent megtesz, aztán majd meglátja, mi lesz jövő nyáron - dicsérte a Pacerst. Brandon Knight ACL-jét megműtötték, a teljes idényt kihagyja.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Cleveland Cavaliersnél megvizsgálták tegnap Isaiah Thomast, de továbbra is vizsgálják a lehetőségeiket - nem éppen betonbiztos a helyzet, és az is elképzelhető, hogy semmissé teszik a cserét Thomas csípősérülése miatt. Még maga Danny Ainge is beismerte a tranzakció után, hogy részben az irányító állapota miatt cserélték el Bostonból - egyelőre még nem fut Thomas, úgyhogy nincs túl közel a visszatérése.

Caron Butler fakadt ki instagramon, hogy a Celtics elcserélt egy olyan játékost, aki a húga halála után egy nappal pályára lépett a csapatért, de a kosarasoktól mindenki elvárja, hogy hűségesek legyenek. Ray Allen reagált erre, hogy mivel ezt a csapat csinálta, így persze nyilván üzlet - szerinte nem lenne szabad máshogy tekinteni erre akkor sem, ha a játékos hagyja ott az együttest. Allen azt is leírta az egyik kommentben, hogy minden Celtics-drukkertől azt várja, hogy mérges legyen a vezetőségre, hiszen megmutatták, hogy nem hűségesek Thomashoz - elcserélték egy riválishoz, ráadásul ahhoz a csapathoz, amelyik kiejtette őket a főcsoportdöntőben. Hozzátette, hogy "ó, várjunk, ez most csak üzlet".

A Detroit Pistons egykori ikonja, Isiah Thomas Ariel Helwanival (The MMA Hour) beszélgetett a cseréről, és elmondása szerint Isaiah Thomast nagyon megviselte a csere érzelmileg - kosárlabda szempontból mindketten rendben lesznek, jól fognak teljesíteni, de Thomasnak igazi mélyütés volt ez, mert nem számított rá. Irving várta a cserét, fel volt rá készülve, de Thomas még most keresi, hol fognak a gyerekei iskolába járni, hogy hova költözzenek, egyáltalán nem várta ezt. Isiah szerint Isaiah a szívét és a lelkét is kitette a Bostonért, ez az igazán szívszorító ebben a cserében - mind tudják, hogy ez egy üzlet, de ez fájt most Isaiah-nak. Nagyon nehezen fog megbízni újra egy klubban, és a Cavsnek lesz dolga azzal, hogy újra úgy imádjon játszani és a csapatát, mint az elmúlt időszakban. Isiah szerint Isaiah alacsony srác, a szeretet és a szenvedély az, ami sok mindent pótolt nála - ha ezek nincsenek meg, akkor lehetnek nehézségei.

Az idén nyáron visszavonuló Paul Pierce az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy szerinte a Cavs még mindig egyértelműen jobb, mint a Celtics - ott van King James, háromszor voltak zsinórban a döntőben, a nyáron pedig csak erősödtek. Pierce ezt kifejtve felhozta Derrick Rose leigazolását és Thomas megszerzését, aki szerinte sok mindent fog tudni hozni, amit Irving hozott. A padra megszerezték Jae Crowdert, márpedig ilyen 3&D játékosokat nem lehet csak úgy akármikor leakasztani. Mélyebbek lettek, úgyhogy szerinte még mindig őket kell legyőzni keleten ahhoz, hogy valaki döntőzni tudjon. A Celticsről annyit mondott Pierce, hogy ha valaki megnézi az állományukat, hogy a fiatalok és a veteránok milyen keveréke jött össze náluk, akkor látható, hogy a következő 5-6 évben 3-4-szer döntőzni fognak, legalábbis szerinte.

Ugyancsak a Celticshez kapcsolódik, hogy Adam Himmelsbach (Boston Globe) értesülései szerint a Boston gondolkodik Andrew Bogut leigazolásán. Nem újdonság ez, hiszen a Celtics akkor is szerette volna szerződtetni, mikor az előző idényben kivásárolta őt a Philadelphia Sixers, de akkor a Cavshez igazolt, és az első meccsén eltörte a lábát. Himmelsbach infói szerint a Bostonnak egyáltalán nem kell sietnie, hogy feltöltse a keretét (14 garantált szerződésük van jelenleg), és mivel sapka fölött vannak, így csak minimum szerződést tudnak kiosztani.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy ellentmondó információk láttak napvilágot arról, hogy Iman Shumpert kért cserét a Clevelandtől, vagy a csapat akarja nagy erőkkel elcserélni. Az előbbi pletykát kirobbantó Dave McMenamin (ESPN) került Shumpert célkeresztjébe - a játékos twitteren jelezte, hogy mivel róla hozott le valamit az újságíró, így nyilván a telefonszámát is meg tudja szerezni, úgyhogy várja a hívását.

McMenamin tegnap este hozta le, hogy bár az Irving-Thomas cserével húzott egy nagyot a clevelandi vezetőség, de tovább tárgyalnak több fronton is, és egyáltalán nem zárják ki további cserék lehetőségét - bár ugye jelenleg még az is elképzelhető, hogy az Irving-cseréből sem lesz semmi.

Az Oklahoma City Thunder új sztárja, Paul George Jim Graynek (Showtime) elmondta, hogy jelenleg a Thunder játékosa, az a dolga, hogy ebben az idényben a tőle telhető legtöbbet adja ki magából a csapatért, aztán majd jövő nyáron meglátja, mi fog történni. George dicsérte a Pacerst - ott nőtt fel, ott vált férfivá, rengeteg akadályt küzdött le ott, és a csapat mindig mögötte állt, imádja Indianát.

A Phoenix Suns hátvédjét, Brandon Knightot tegnap megműtötték - mint ismert, elszakadt az ACL térdszalagja a bal térdében. Ahogyan arról az első hírek szóltak, a teljes 2017/18-as idényt kénytelen lesz kihagyni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus