Hírmorzsák 2017-09-01 (12:00)

LeBronnak és Lue-nak nem tetszik annyira az Irving-csere Thomas bizonytalan visszatérése miatt? A Cavs már úgy cserél és készül, hogy James lelép jövő nyáron. A Lakerst fél millió dollárra büntette a liga. Cserélt a Bulls és a Pelicans. Újabb súlyos sérülés New Orleansban. A Pelicans Josh Smith-t, Martell Webstert, Budingert és Muhammadot nézegeti - utóbbit a Timberwolves és a Lakers is. A Bucks kiteszi keretéből Spencer Hawest, közben 16 szabadügynököt teszteltek két nap alatt, többek közt Thabeetet, MarShon Brookst, Trey Burke-öt és Archie Goodwint. Dan Gilbert nem költözteti a Cavst Clevelandből. Zach Randolph ellen enyhítették a vádakat. Connaughton marad a Blazersnél. Új játékos a Timberwolvesban.

Elég sűrűn zajlottak az események az elmúlt egy napban az NBA házatáján, főleg ahhoz képest, hogy augusztus legvégét írtuk még tegnap. A Los Angeles Lakerst például fél millió dollárra büntette a liga, miután vétettek az anti-tampering szabály ellen - a hírek szerint az új GM, Rob Pelinka nem megfelelő módon vette fel a kapcsolatot Paul George ügynökével, ami szigorúan tilos, hiszen George élő szerződéssel rendelkező kosaras.

Volt egy csere is, miután a Chicago Bulls Quincy Pondexter mellett átvett egy második körös picket is a New Orleans Pelicanstől. A New Orleans így a hard cap alól menekül, illetve felszabadítottak egy rosterhelyet, amire nagy szükségük van, hiszen úgy néz ki, hogy Solomon Hill az idény nagy részét vagy egészét kihagyja, és igazolniuk kell a helyére valakit.

Bobby Marks (ESPN) azt mondta Adrian Wojnarowski (ESPN) podcastjében, hogy Josh Smith-t, Chase Budingert és Martell Webstert teszteli a Pelicans - nézegetik Shabazz Muhammadot is, de Eric Pincus (Basketball Insiders) forrásai szerint iránta a Minnesota Timberwolves mellett a Lakers is érdeklődik. És még egy sérülés a New Orleansnál: az idei draft 31. helyén kihúzott Frank Jackson jobb lábfejét újra meg kell műteni, mert megint eltört - májusban egyszer már kés alá feküdt ugyanezért.

Egyéb kisebb rostermozgások. A Portland TrailBlazers garantálta Pat Connaughton 1.4 millió dolláros szerződését a most következő idényre - tegnapig volt idejük arra, hogy kirakják waiverre, ha nem akarnak neki fizetni. A Minnesota megegyezett Amile Jeffersonnal, 1 éves, részlegesen garantált szerződést kapott - a Duke-ról érkezett, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig 11 perc alatt 2.2 pontot és 3.6 pattanót átlagolt a Timberwolvesnál. A Milwaukee Bucks stretch provision segítségével kivásárolja Spencer Hawest - a 6 millió dollárja helyett így csak 2 millióval nyomja idén a sapkát, viszont összesen 3 évig teszi még mindezt.

A Bucks egyébként kedden és szerdán egy mini edzőtábort tartott 16 szabadügynök számára. Az alábbi játékosokat nézték meg: Hasheem Thabeet, Trey Burke, MarShon Brooks, Toney Douglas, Archie Goodwin, R.J. Hunter, John Jenkins, Perry Jones, James Young, Cliff Alexander, Gracin Bakumanya, Trahson Burrell, Jeremy Evans, Aaron Harrison, Luke Petrasek és Jacob Pullen.

Térjünk át a Cleveland Cavaliersre. Kedden reggel volt arról szó, hogy mégsem újítják fel 140 millió dollárért a Quicken Loans Arenát, ami után felmerültek olyan pletykák, hogy Dan Gilbert esetleg elköltöztetné a franchise-t Clevelandből. A tulajdonos twitteren válaszolt elég egyértelműen: soha nem fogja elvinni a Cavst Clevelandből és pont.

Kevin O'Connor (The Ringer) hosszabb cikket írt a Kyrie Irving-féle cseréről, és több forrás is megerősítette neki, hogy Gilbert volt a fő döntéshozó ennél a tranzakciónál. Az egyik ligában dolgozó vezető szerint a káosz Gilbert igazi terepe, és azt hiszi a tulaj, hogy ő a pozitív főhős a Cavs történetében, miközben inkább negatív figura. O'Connor több forrása azt is megerősítette, hogy az ohiói együttes úgy készül, hogy LeBron James jövő nyáron lelép a csapattól, ennek fényében húzzák meg a lépéseiket - mást kértek volna Irvingért is, ha James maradna a Cavsnél. O'Connor úgy tudja, hogy már LeBronnak és Tyronn Lue vezetőedzőnek sem tetszik annyira a csere, mióta kiderült, hogy Isaiah Thomas csípősérülése miatt kihagyja a szezon elejét, és ki tudja, meddig húzódik visszatérése.

A végére pedig a Sacramento Kings új erőcsatára, Zach Randolph maradt, aki ellen már nem vád, hogy eladási szándékkal volt nála marihuána - csak szabálysértési eljárást indítottak ellene, mert több mint egy uncia marihuána volt nála, illetve mert ellenállt a letartóztatásnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus