Hírmorzsák 2017-09-06 (20:45)

Isaiah Thomas szerint nem lett jobb a Celtics ezzel az Irving-cserével, fáj neki, hogy a Boston elpasszolta, de nincs benne tüske, azt viszont reméli, hogy az emberek más szemmel kezdik el nézni a ligát. Thomas csípője már decemberben megsérülhetett, és ronthat állapotán, mert nem műtötték meg - ügynökséget is vált. Jimmy Butler szerint a Bulls nem nézte jó szemmel, hogy megváltozott - Hoiberggel ellentétben ő a konfliktusokból táplálkozik. Marc Gasol és Conley továbbra is érinthetetlen a Grizzliesnél. JaMychal Green 2 éves szerződést köt a Memphisszel.

Matt Moore (CBS Sports) értesülései szerint a Memphis Grizzlies továbbra is érinthetetlennek tartja Marc Gasolt és Mike Conley-t is, köréjük akarnak építkezni hosszútávon. Ugyanide kapcsolódik, hogy Peter Edmiston (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint a csapat közel áll a megegyezéshez JaMychal Greennel, akivel rövidtávú, valószínűleg 2 éves megállapodást kötnek majd.

A Cleveland Cavaliers irányítójához, Isaiah Thomashoz több hír is kapcsolódik. Egyrészt Tom Haberstroh (ESPN) értesülései szerint elképzelhető, hogy már december 5-én megsérült az irányító komolyabban, elszakadhatott a labrumja - eredetileg négy mérkőzést és 10 napott hagyott ki ágyéksérülés miatt, de lehet, hogy nem a Karl-Anthony Towns-féle, március 15-ei ütközése miatt sérült meg a csípője, hanem már ekkor. Az egyik specialista azt nyilatkozta Haberstroh-nak, hogy Thomas bizony ronthat is állapotán azzal, hogy nem műttette meg magát - mivel szerződése utolsó évébe lép, ezért megérti a dolgot, de ha még tovább romlik az a csípő, akkor nem tudja az orvos, hogy mennyire kaphat jó kontraktust jövő nyáron Thomas.

Másrészt a Cavshez cserélt irányító otthagyja az Excel Sports ügynökséget - azt akarja, hogy a jövő nyári FA-piacon már más képviselje az érdekeit.

Harmadrészt pedig Thomas írt egy bejegyzést a The Players' Tribune-ba is, amelyben azt taglalja hosszasan, hogy a szurkolóknak teljesen másképp kell tekinteniük a ligára és a játékosok csapatváltására. Az irányító azt ecsetelte sokáig, hogy az emberek kígyót-békát kiabáltak Kevin Durantre tavaly csak azért, mert azt csinálta, amit szeretett volna, és a saját elképzelései szerint döntött - Thomas abban reménykedik, hogy az ő cseréje felnyitotta többek szemét, mert az a csapat passzolta el, amelyikért a belét kidolgozta, és amelyikért mindent megtett. Úgy érzi, hogy 100-ból 99 alkalommal a tulajdonos kezében van a hatalom és az irányítás, és azt teljesen természetesnek kezeli mindenki, ha elcserélnek egy játékost, de ha fordul a kocka, akkor óriási botrány van belőle. Thomas úgy érzi, hogy ez sokat mond a liga és a társadalom jelenlegi állapotáról, illetve arról is, milyen messze vannak még attól, ahol lenniük kellene.

Nincsenek benne tüskék, de azt reméli, hogy ha valaki eligazol következőleg, akkor kétszer is meggondolják az emberek, mielőtt twitteren vagy különböző cikkekben betámadják. Fáj neki ez a dolog - nem akarja, hogy félreértsék, konkrétan senkit nem akar kiemelni, hogy ki bántotta vagy esetleg elárulták-e. Egyszerűen annyi a helyzet, hogy hiába tűnik egy kemény fickónak a pályán, azért ő is ember.

Thomas azt is leírta egyébként, hogy szerinte a Boston Celtics nem lett jobb csapat ezzel a cserével, de ez van. Megint leírta, hogy nincsen benne tüske - felnőtt ember, tudta, mire vállalkozik, mikor az NBA-be került, és eddig több volt a pozitívum a karrierjében, mint a negatívum. Nem érzi úgy, hogy átvágták, a Bostonnak jogában állt elcserélni. Azt is hozzátette, hogy szerinte nagyszerű éve lesz a Cavsnek és a szurkolóinak.

A nyáron a Minnesota Timberwolveshoz cserélt Jimmy Butler Michael Pinának (Vice) elmondta, hogy megváltozott, mióta a ligába került, méghozzá jó irányba, de úgy érezte, hogy a Chicago Bulls nem nézte ezt jó szemmel. Győzni akar, meg akarja mutatni, hogy tud nyerni, úgyhogy az biztos, hogy nem ugyanolyan, mint volt újonc korában - akkor nem szólt semmit, most viszont elmondja, ha van véleménye. Butler azt is hozzátette, hogy őt a konfliktusok, a súrlódások jobbá teszik, ő ezekből táplálkozik, ezek motiválják - nem mindenki ilyen, Fred Hoiberg sem, és ezzel nincs semmi probléma

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus