Hírmorzsák 2017-09-09 (09:00)

A Heatnek akkor kell Wade, ha aláír a 4.3 milliós kivételért, és csereként hajlandó játszani. Payne-t megműtötték (lábfej, 3-4 hónap). MCW PRP kezelést kapott mindkét térdére. Jabari Parker maximum szerződést akar. Isaiah Thomas csípőjét nem műtik, valamikor játszani fog ebben a szezonban. Jae Crowder öt perccel édesanyja halála előtt közölte vele, hogy elcserélték a Cavshez. Steve Kerr szerint az lesz a Warriors legnagyobb kihívása, hogy ne legyenek túlságosan elégedettek az eddigi sikerek után. Chris Paulért a Warriors és a Celtics is cserélt volna 2011-ben (utóbbiak Rondót adták volna), de mindkét együttesnek megmondta, hogy nem hosszabbít náluk. A liga változtatni akar a lotteryn. A Nets Tyler Zellert nézegeti. Új játékos Orlandóban, a Cavsnél, a Bucksnál, a Blazersnél, a Pistonsnál és a Pacersnél. Ryan Kelly Európában.

Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat akkor érdeklődik Dwyane Wade iránt, ha (természetesen) kivásárolják a Chicago Bullstól, és Wade aláír hozzájuk a 4.3 milliós kivételükért, plusz megelégszik a csere szerepkörrel. Wade nemrég David Aldridge-nek (nba.com) adott interjút, amelyben elmondta, hogy mindenki a versengést szereti, és karrierje ezen pontján már mindenki bajnoki címért akar küzdeni, ami a jelenlegi helyzetében nem lehetséges. Reményei szerint pályafutása vége előtt még bajnokesélyes csapatba kerülhet. Azt is elmondta egy kérdésre, hogy ott lesz a Bulls edzőtáborában, ha addig nem tudnak megegyezni, de inkább más együttesnél játszana.

Szintén a Bullshoz kapcsolódik, hogy megvolt Cameron Payne jobb lábfejének műtétje, 3-4 hónapot hagy ki az irányító. Ennél a témakörnél lehet megemlíteni, hogy Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint Michael Carter-Williams mindkét térdére kapott PRP-kezelést a nyáron, emiatt kihagyhatja az előszezont - a Charlotte Hornetshez igazoló irányító nem kapott még zölt utat az orvosoktól, hogy a többiekkel együtt edzzen.

Tegnap Rédai Gábor és Zukály Zoltán a Keleten-Nyugaton podcast 43. adásában a 2018-as RFA-król beszéltek, akik idén október 31-ig idő előtt hosszabbíthatnak. Közülük az egyik, Jabari Parker maximum vagy ehhez közeli szerződést akar a Milwaukee Buckstól Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint - mint ismert, Parker februárban másodjára szakította el bal térdében az ACL-térdszalagot, így kerek egyéves kihagyást prognosztizáltak neki az orvosok. A kiscsatár maximuma 5 évre 146 millió dollár környékén lehet, és ügynöke, Mark Bartelstein elmondása szerint már el is kezdtek tárgyalni a Bucksszal - pozitív beszélgetések voltak ezek, de többet nem mondhat.

A Cleveland Cavaliersnél bemutatták Isaiah Thomast és Jae Crowdert. Thomas próbálta az összes csípőjével kapcsolatos kérdést hárítani, Koby Altman GM pedig annyit mondott, hogy nem fogják megműteni az irányítót. A terv az, hogy 100%-os állapotban tér csak vissza Thomas, és játszani fog a 2017/18-as szezon során "valamikor", pontos időpontot tehát nem mondtak azzal kapcsolatban, hogy mikor mutatkozhat be új együttesében. Crowder elmondta, hogy öt perccel édesanyja halála előtt mondta meg neki, hogy elcserélték a Cavshez - őrült egy nap volt az számára, de kosárlabda szempontból jól alakult a jövője. Hálás a Celticsnek, hogy egy ilyen csapathoz postázták, mint a Cleveland - aggódott a Bostonnál, mert hirtelen rengeteg wingjük lett, de nagyon tiszteli a Celticset, hogy ilyen szituációba került, és nagy lehetőség ez számára, hogy az ohióiaknál játszhat

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Marcus Thompsonnak (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb kihívás számukra az, hogy ne legyenek túlságosan elégedettek - az elmúlt három évben három döntőt játszottak, kettőt megnyertek, és a csapat magjából öten elmondhatják ezt magukról, márpedig élesnek kellene maradniuk. Védekezésben nagyon oda fognak például figyelni a statisztikákra és az intenzitásra, mert leginkább ott nyugodhatnak meg a játékosok a sikerektől, de ezt nem fogja hagyni a szakmai stáb. Egyensúlyt kell találniuk az "őrült" és a fegyelmezett játék között, a saját tempójukat kell erőltetniük a továbbiakban is, de nem ereszthetnek le - hogy ezt hogyan tudják megtenni, az már az edzők dolga lesz.

Ugyancsak a Warriorshöz kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Golden State és a Boston Cetlics is érdeklődött Chris Paul iránt, mikor a New Orleans Pelicans úgy döntött, elcseréli sztárját - mindkét együttes akart is cserélni érte, de Paul mindkét gárdának megmondta, hogy nem hosszabbít velük. A Celtics Rajon Rondót akarta Paulért adni, de CP-t zavarta, hogy elég erősen idősödött már a Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen trió.

A Cleveland Cavaliers two-way szerződéssel leigazolta John Hollandet - ő tavaly a G-Ligában, a Canton Charge-nál 22.9 pontot, 4.7 pattanót, 3.0 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát átlagolt. Az Orlando Magic hosszabbított Damjan Rudezzel - a magasember tavaly 45 meccsen 7.0 percet és 1.8 pontot hozott mérkőzésenként. A Portland TrailBlazers az edzőtáborra szerződtette Archie Goodwint - a nyári ligában a Brooklyn Netsnél 10.2 pontot, 4.0 pattanót és 2.4 gólpasszt hozott átlagban, az előző idényt pedig a Nets mellett a New Orleans Pelicansnél töltötte. Az Indiana Pacers az ex-körmendi Trey McKinney-Jones mellett DeQuan Jonest is szerződtette az edzőtáborra. Arról volt szó korábban, hogy a Detroit Pistons leigazolja Dwight Buyckst - ez egyrészt hivatalos lett, másrészt kiderült, hogy two-way szerződésről van szó. A Milwaukee Bucks a 2014-es draft 17. választottját, James Youngot kötötte le az edzőtáborra, aki az előző három évet a Boston Celticsnél töltötte. Ryan Kelly pedig Európában folytatja, a spanyol Real Betis Energia Plus együtteséhez írt alá.

A Brooklyn Nets még csak gondolkodik Tyler Zeller leigazolásán - Michael Scotto (Basketball Insiders) jelentette, hogy Zeller is járt nemrég privát edzésen a brooklyniaknál.

A végére pedig már említett Adrian Wojnarowski maradt, ő jelentette két napja, hogy a liga nagyon szeretné megváltoztatni a lottery szabályait, ezzel csökkentve a tankolás értékét, és az új szabályokat szeretnék már a most követő évadra is bevezetni. Eddig a legrosszabb mérleggel rendelkező csapat az elsőről maximum a negyedik helyre csúszhatott vissza, de az új elgondolás szerint az ötödikig is leeshetne - lényegében megváltoztatnák a lottery esélyeket, a legrosszabb mérlegűek gyengébb sanszokat kapnának a Top3-ba kerülésre, a jobb együttesek pedig jobbakat. Egyelőre nincs megszavazva ez a dolog, és nem is biztos, hogy meglesz, mivel így még nehezebb a kispiacú csapatoknak sztárt szerezni a draftról, illetve onnan a gyengébb együttesek is rosszabb esélyekkel tudnak újjáépülni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus