Hírmorzsák 2017-09-11 (21:30)

Megvannak az új lottery rendszer részletei - a héten tárgyal erről az NBA versenybizottsága. Lillard szerint Melo egyáltalán nincs az ellen, hogy a Blazershez kerüljön - ő mindent megtett, amit lehetett. Ainge szerint Isaiah Thomas elcserélése volt élete legnehezebb döntése. Avery Bradley tudta, hogy el fogják cserélni, nem lepődött meg. Julius Erving szerint ha egészséges marad a Sixers, bejuthat a rájátszásba. A Jazz nagyobb szerepkört akar adni Rodney Hoodnak. Steph Curry szerint Kevin Durant Under Armourt érintő kommentjei nem okoznak problémát az öltözőn belül.

Ezen a héten ül össze az NBA versenybizottsága, és a téma a lottery megreformálása lesz. Jeff Zillgitt (USA Today) megszerezte a javasolt ötleteket, amelynek három főbb pontja van. Egyrészt az új változások csak a 2019-es draft lotteryről kezdve lesznek érvényesek. Másrészt az első három hely helyett az első négyet fogják sorsolni. Harmadrészt pedig az első három csapat 25%-os, 19.9%-os és 15.6%-os esélye helyett mindhárom együttesnek 14%-os sansza lenne az 1/1-re, onnantól hátrafelé pedig 1-2%-okat csökkenne helyezésenként - így jóval kiegyenlítettebb lenne a PO-ba be nem jutó csapatok esélye az első választás jogára.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy neki nem tűnt úgy, hogy Carmelo Anthony ellene lenne annak, hogy a Blazershez kerüljön - azt is hozzátette, hogy az előző hétvégén tartott éves piknikjén nem igazán akarta ezzel fárasztani Melót. A Blazers sztárja úgy gondolja, hogy ez egyáltalán nem tampering - nem adta fel egyébként, hogy Anthony hozzájuk kerül, de úgy érzi, hogy ő mindent megtett az ügy érdekében, ami tőle tellett.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnek (Boston Globe) elmesélte, hogy élete legnehezebb döntése volt az, amikor elcserélte Isaiah Thomast. Tudja, hogy milyen érzelmek vannak ilyenkor a játékosok, az edzők és a vezetők oldaláról, és ezért nem könnyű egyetlen ilyen lépést sem meghúznia egy vezetőségi tagnak, de muszáj - azt kell tenni, ami a franchise számára a legjobb, mert a klub jóval fontosabb, mint egyetlen egyén.

A Bostontól szintén ezen a nyáron elcserélt Avery Bradley Gerald Narcisónak (Bleacher Report) azt mondta, hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy más csapathoz küldték - ilyen az üzlet, nyolc éve van az NBA-ben, és bármikor bármi megtörténhet, ő már megtanulta ezt. Nyilván nem látott a jövőbe, nem tudta, melyik együtteshez fog kerülni, de azt tudta, hogy Bostonból jó eséllyel távozik, ez azonban előnyös lehet mindkét fél számára, neki és a Celticsnek is.

A Philadelphia Sixers egyik ikonja, Julius Erving Jessica Cameratóval (CSN Philly) beszélgetett nemrég, és szerinte a Phillynek jó esélyei vannak a PO-ra. Dr. J úgy gondolja, hogy elég tehetséges a keret, a Brett Brown által játszatott render pedig bizonyítottan jó, úgyhogy ha egészségesek tudnak maradni, akkor bejuthatnak a rájátszásba

A Utah Jazznél Gordon Hayward távozása új lehetőségeket nyithat mások előtt, Rodney Hood azonban Tony Jonesnak (Salt Lake Tribune) elmondta, hogy Dennis Lindsey már elmondta neki a szezonvégi interjúk során is, hogy szeretné, ha jobb játékossá válna, és felkészülne arra, hogy nagyobb szerepe lesz a most következő idényben - többször kellene a büntetővonalra állnia, és hatékonyabb scorernek kellene lennie. Lindsey azt mondta, hogy fejlődést akartak látni Hoodtól, és ez a nyáron meg is történt - főszerepet szánnak neki, és az ő előrelépése kulcsfontosságú lesz a csapat szempontjából.

Volt pár hete Kevin Durantnek egy hosszú beszélgetése Bill Simmonsszal (The Ringer), és abban elhangzott egy olyan mondat is, hogy Under Armourban senki nem akar játszani. Mint ismert, az UA arca Durant csapattársa, Steph Curry, aki Scott Fowlernek (Charlotte Observer) elmondta, hogy beszélt erről KD-vel, megmondta neki, hogy nem igaz, amit mondott, de egyébként ez nem fog problémát okozni házon belül a Golden State-nél. Tudja, hogy mivel ők a Warriors, ezért az emberek minden dologból nagy ügyet fognak csinálni, főleg amikor úgy tűnik, hogy lehet is egy kis éket verni közéjük, de még egyszer elmondta, hogy ez semmilyen problémát nem okoz majd a csapatnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus