Hírmorzsák 2017-09-12 (09:15)

Steph Curry 16 évig szeretne az NBA-ben játszani, ahogy az édesapja tette. Mark Cuban szerint Harrison Barnes Steve Nash óta a Mavs legintelligensebb játékosa. Ray Allennek soha nem volt egy rossz szava sem egykori Celticses csapattársai irányába. Rozier nem tartott tőle, hogy elcserélik Bostonból. Tony Allen és Perry Jones III a Pelicansnél. Tyler Zeller Brooklynban. Új játékos a Grizzliesnél és a Spursnél. Jared Sullinger két hónapra Kínában. Jason Terry iránt a Bucks és a Timberwolves érdeklődik. 3.5 milliárd dollárt ér a Knicks. Oakley azon gondolkodik, hogy perel az MSG-s balhé miatt.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Scott Fowlerrel (Charlotte Observer) hosszasan beszélgetett - egy részletet már olvashattatok tegnap este is. Curry az újságírónak elmondta, hogy amikor a ligába érkezett, egyetlen dolgot jelentett ki - azt, hogy 16 évig szeretne játszani, mert az édesapja is ennyi időt töltött az NBA-ben. Mindig is nagyra tartotta ezt a dolgot, de most, hogy nyolc évet lehúzott már a profik között, és tudja, mennyi munkával és lemondással jár mindez, szerinte egészen szép dolog lenne, ha a mostani szintjének a közelében tudna még nyolc idényt idényt.

Arról már tegnap késő este beszámoltunk, hogy Tony Allen 1 éves szerződést kötött a New Orleans Pelicansszel - 7 év után vált a védőspecialista dobóhátvéd a Memphis Grizzliestől -, de nem ez volt az egyetlen megegyezés. A Pelicans edzőtábormeghívót adott a 2012-es draft 1/28-as választottjának, Perry Jones III-nek, aki megfordult Európában is azóta, az előző idényt pedig a G-Ligában töltötte, ahol 24 találkozón szerepelt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Brooklyn Nets 2 évre lekötötte Tyler Zellert - az első éve teljesen garantált, a második egyáltalán nem. A San Antonio Spurs two-way kontraktust adott Darrun Hilliardnak - az előző két idényt a Detroit Pistonsnál töltötte a 2015-ös draft 38. választottja, de összesen 77 mérkőzésen mindössze 9.9 percet átlagolt. A Memphis Grizzlies Vince Hunterrel szerződött - ő az orosz Avtodor Szaratovnál játszott az előző idényben, a VTB Ligában 14.7 pontot és 7.1 pattanót átlagolt. David Pick információi szerint pedig Jared Sullinger két hónapra 300.000 dollárért Kínába, a Shenzen Leopardshoz igazolt.

Gery Woelfel (Woelfel's Press Box) értesülései szerint a Milwaukee Bucks és a Minnesota Timberwolves érdeklődik Jason Terry iránt. A hírek szerint a héten Minnesotában van, tárgyal a Timberwolveszal, az előző idényt pedig a Bucksnál töltötte, ahol 18.4 perc alatt 4.1 pontot átlagolt 43%-os triplamutatóval.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Dalton Triggnek (MavsMoneyball.com) azt nyilatkozta, hogy valószínűleg Harrison Barnes a legintelligensebb játékos a csapatnál Steve Nash óta - okos, nagyon odafigyel magára, és kidolgozza a belét is, hogy jobb legyen. Cuban szerint Barnes Nash-hez hasonlóan felmérte a Mavshez érkezésekor, hogy más lesz a szerepe, mint korábban, és ehhez igazította az edzését fizikálisan, a képzettségi dolgokat tekintve és mentálisan is, hogy meg tudjon felelni ennek a nagyobb szerepnek - ez egyáltalán nem könnyű feladat, de mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön.

Jöjjön egy blokk a Boston Celticsről. Tegnap délelőtt olvashattatok már róla, hogy Paul Pierce megkezdte a békülést Ray Allen irányába - Allen Lisa Hsúnak (Tencent) elmondta, hogy mióta 5-6 éve elhagyta a Celticset, azóta egyetlen negatív megjegyzése sem volt egykori bostoni csapattársai irányába. Olyan egyébként számára, mintha 1-2 éve történt volna mindez, de egyáltalán nincs benne tüske a Celticses társai miatt. Amikor elhagyta a csapatot, szabadügynök volt, és nagyon szomorú dolog volt azokat a negatív dolgokat hallania, amiket az emberek mondtak rá, mert amikor győztek, mindenki imádta. Allen szerint együtt nyertek, ami miatt egy különleges kapcsolat alakult ki közöttük, és számára ez a kapcsolat sosem szakadt meg.

A Celtics jelenlegi irányítójától, Terry Roziertől kérdezte Adam Kaufman (CBS Boston), hogy tartott-e attól, hogy elcserélik idén nyáron - rengeteg cserepletykában szerepelt a neve már korábban is -, de Rozier annyit válaszolt nevetve, hogy "Nem, Danny nem fog elcserélni.".

A végére pedig a New York Knicks maradt. Egyrészt a Macquarie Research becslései szerint a franchise már 3.5 milliárd dollárt ér, miután a Houston Rockets nemrég 2.2 millárdért kelt el - a Forbes februárban még 3.3 milliárd dollárra taksálta a Knickst. Másrészt a már említett Adrian Wojnarowski és Ian Begley (ESPN) úgy tudják, hogy Charles Oakley azt tervezi, hogy pert indít az előző idényben a Madison Square Gardenben történt balhé miatt - mint ismert, Oakley-t biztonsági őrök vezették ki, miután ilyen vagy olyan okokból minősíthetetlenül viselkedett, James Dolan tulajdonos pedig határozatlan időre kitiltotta az MSG-ből, amit utána visszavont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus