Hírmorzsák 2017-09-12 (20:15)

Kobe mindkét mezszámát, a 8-ast és a 24-est is visszavonultatja a Lakers december 18-án, a Warriors elleni meccs előtt. A Golden State évi 20 millió dollárért szerzett mezszponzort magának. Josh Childress (Nuggets) és Nate Wolters (Jazz) is visszatértek az NBA-be, de a 40 éves Stephon Marbury is ezen dolgozik. Andrew Bogut iránt négy csapat is érdeklődik, jövő héten szeretne aláírni új együtteséhez.

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, amit korábban a TMZ Sports is megszellőztetett: Kobe Bryant mezét december 18-án vonultatja vissza a Los Angeles Lakers, a Golden State Warriors elleni találkozó előtt. Azt eleinte nem lehetett tudni, hogy melyik mezszámot vonultatják vissza, a 8-ast vagy a 24-est, de Shelburne információi szerint mindkét mez megy fel a Staples Center plafonjára.

Megköttetett a legzsírosabb mezszponzori szerződés - a Golden State Warriors 3 évre 60 millió dollárért szerződött le a Rakutennel. A japán tech cég a Barcelona focicsapatának szponzora is - érdekességképpen meg lehet említeni, hogy oda évi 60 millió dollárt fizetnek, hogy rajta legyenek a mezeken. A Warriors marketingvezetője szerint több ajánlatuk is volt, és nem ez volt anyagilag a legnagyobb. A Rakuten egyébként 2015-ben nyitotta meg San Franciscóban az Észak-amerikai központját.

Volt két játékosaláírás is a mai napon. Egyrészt a Utah Jazz two-way szerződést adott Nate Woltersnek - az irányító legutóbb a 2014/15-ös idényben volt az NBA-ben, legutóbb a Crvena Zvezdánál kosarazott. A Denver Nuggets pedig 1 éves, nem garantált kontraktust, tehát edzőtábormeghívót adott Josh Childressnek - ő nemrég még a BIG3-ben pattogtatott, legutóbb 2013-ban kosarazott a világ legjobb bajnokságában, az előző szezont pedig Japánban töltötte.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) forrásai szerint a héten zölt utat kap Andrew Bogut a teljes értékű edzésre az orvosoktól, és a hírek szerint négy együttes is érdeklődik iránta. Himmelsbach úgy tudja, hogy az ausztrál center reményei szerint jövő héten meg is lesz az új csapata.

A végére pedig Stephon Marbury maradt, aki legutóbb 2008/09-ben játszott az NBA-ben, azóta a kínai bajnokság legnagyobb sztárja volt, de ma azt írta twitteren, hogy azon dolgozik, hogy visszakerüljön az NBA-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus