Hírmorzsák 2017-09-14 (09:15)

Harden szerint a mostani Rockets nagyban hasonlít a 2012-es Thunderre - az esetleges Melo-cserével nem foglalkozik, csak Paullal akar minél jobban összecsiszolódni. Josh Richardson hosszabbított a Heattel (4 év, 42 millió). DeAndre Bembry 4-6 hétre kiesett (jobb tricepsz). Wade nem foglalkozik azzal, hogy lemaradt az ESPN 100-as listájáról. Porzingis szerint Anthony Randolph végig alattomos volt az egymás ellen vívott Eb-negyeddöntőben. Zach Randolph megúszta a börtönt. Elkezdődött a Morris-testvérek tárgyalása. Bemutatták a Hornets retro-mezét. Új játékos a Jazznél és a Blazersnél. Rob Hennigan visszatért a Thunderhez.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Michael Pinának (Vice Sports) azt nyilatkozta, hogy szerinte a mostani Houston nagyon hasonlít a 2012-es Oklahoma City Thunderre a tehetség és a sokoldalúság szempontjából - mindkét gárdában borzasztóan sok tehetséges játékos van, és megvan a veteránok és a fiatalok elegye. Harden szerint az egyetlen markáns különbség az, hogy a Thunder sokkal fiatalabb volt akkor, de mindkét csapat kiváló szerinte. Harden Alykhan Bijaninak (ESPN Houston) azt is elmondta, hogy nem foglalkozik a potenciális Carmelo Anthony-cserével, ráhagyja ezt a vezetőségre - csak arra koncentrál, hogy minél jobban összecsiszolódjon a játéka Chris Pauléval.

A Miami Heatnél volt egy idő előtti hosszabbítás - Josh Richardson 4 évre 42 millió dollárért marad a klubnál a szezon végét követően is. A hátvéd 2015-ben második körös pick volt, tavaly 10.2 pontot, 3.1 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt, új szerződésének negyedik éve pedig játékosopciós. Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, hogy Richardson az első évében (2018/19) 9.3 milliót, a másodikban 10.1 milliót, a harmadikban 10.8 milliót, a negyedikben az opcióját lehívva 11.6 millió dollárt keres majd.

Voltak még rostermozgások. A Utah Jazz Naz Longnak adott two-way szerződést - ő az Iowa State-ről jelentkezett idén a draftra, a nyári ligában pedig az Indiana Pacers és a Sacramento Kings csapataiban szerepelt. A Portland TrailBlazers Isaiah Briscoe-t hívta meg az edzőtáborába, tehát nem garantált kontraktust adtak neki - Briscoe a Kentucky-ra járt, a nyári ligában pedig a Philadelphia Sixersnél szerepelt. A New Orleans Pelicans lemondott Ater Majok játékjogáról - őt most szerezték meg a Quincy Pondexter-féle, Chicago Bullsszal kötött tranzakció során.

Két vezetőségi húzás is volt. Az Oklahoma City Thunder visszavitte a klubhoz Rob Hennigant - ő korábban ennél a csapatnál dolgozott, aztán 2012-ben az Orlando Magic GM-je lett, de ott megbukott, idén nyáron leváltottak, és most valószínűleg a Los Angeles Clippershez távozó Michael Winger helyét veszi át. A Utah Jazznél hivatalosan is kinevezték David Morway-t és Justin Zanikot segéd GM-eknek - előbbi tanácsadóként dolgozott a klubnál az előző idényben, előtte a Milwaukee Bucksnál tevékenykedett, azt megelőzően pedig 14 évig az Indianánál, míg Zanik 2013-tól 2016-ig volt már a Jazz segéd GM-je, az előző idényben pedig a Bucksnál töltötte be ugyanezt a tisztséget.

Volt egy sérülés is: az Atlanta Hawksnál DeAndre Bembry jobb tricepsze meghúzódott, és emiatt 4-6 hétig nem edzhet, jó eséllyel kihagyja tehát a szezon legelejét.

Tegnap délelőtt olvashattatok róla, hogy Carmelo Anthony és DeMar DeRozan is kiakadtak az ESPN és a Sports Illustrated Top100-as listáján. Dwyane Wade az ESPN-en be sem fért a 100-ba, de a Bulls dobóhátvédje nem nagyon izgatta magát - twitteren annyit írt, hogy "A helyezések nem nyernek neked bajnoki címeket, nem vonultatják vissza miatta a mezedet (remélhetőleg), és nem kerülsz be miattuk a Hírességek Csarnokába (remélhetőleg)".

Az Európa-bajnokság második negyeddöntőjének végén a New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis összeakadt a korábban az NBA-ben játszó Anthony Randolph-fal. A lettek csillaga azt nyilatkozta a meccs után, hogy a szlovének honosított amerikai magasembere a mérkőzés során végig alattomosan játszott, ment tőle folyamatosan a beszólogatás is, természetes volt ezek után, ami a végén történt - Randolph befogta Porzingis karját egy palánk alatti csatában, ami nem tetszett a Knicks játékosának, ebből aztán lett egy kisebb kakaskodás.

Van kék-fény részleg is a mai morzsában. A Sacramento új magasembere, Zach Randolph a "no contest" lehetőséget választotta az ellene felhozott vádakban (ellenállt a letartóztatásnak, marihuána birtoklása). A lényeg annyi, hogy a börtönt megúszta ezzel Randolph - 150 óra közmunkára ítélték. Ez idő alatt természetesen drogkereskedővel nem lehet kapcsolatban (különben jönnek a súlyosabb ítéletek), és ha a következő egy évben nem lesz problémája a törvénnyel, akkor törlik a priuszából azt a részt, hogy ellenállt a rendőri intézkedésnek. Közben Markieff és Marcus Morris tárgyalása is elkezdődött - mint ismert, őket azzal vádolják, hogy segítettek három férfinak megverni egy másikat, aki állítólag az anyjukkal volt kapcsolatban.

A végére pedig a Charlotte Hornets retro meze jött, a Jordan Brand megmutatta, hogyan fognak kinézni ezek a most következő idényben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus