Hírmorzsák 2017-09-14 (21:30)

Love-ot nem akarja elcserélni a Cavs... jelenleg. Lue szerint Love legjobb clevelandi éve jön. A Warriors újonca szerint elképesztő, milyen gyors LeBron a termetéhez képest. Brett Brown szerint Embiid számára a következő lépés az, hogy egészségesebb tudjon maradni. A Wizards visszavonultatja Phil Chenier 45-ös mezszámát. Boris Diaw Franciaországban folytatja. A Bulls két évre leigazolta Diamond Stone-t. Egykori zsákolóbajnok a Hawksnál.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers jelenleg nem akarja elcserélni Kevin Love-ot - mint ismert, a draft előtt már az asztalon volt egy hármacsere, amelyben távozott volna Paul George-ért. Love-ra ráadásul nagyobb szerep hárulhat támadásban, amíg Isaiah Thomas felépül a sérüléséből.

Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta Lowe-nak, hogy a legjobb cavses éve jön Love-nak. Vissza is kérdezett, hogy mindig Chris Bosh-hoz hasonlítják Love-ot és a szerepét, de mit átlagolt Bosh a Miami Heatnél? Mert hogy Love 20/10-es játékos volt tavaly két másik All-Star mellett, és egy bajnokesélyes csapatban mindenkinek le kell mondania bizonyos dolgokról. Lue szerint Love számára nagy esély lesz ez a most következő idény, mert többet fognak rá játszani támadásban.

Ha már a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Golden State Warriors újonca, Jordan Bell LeBron James ellen játszott a nyáron a UCLA csarnokában. Bell elmondása szerint ő fogta végig Jamest, de teljesen más LeBron élőben, mint a TV-n nézve - őrület, milyen nagy, milyen gyors a termetéhez képest, és hogy milyen okos. Jó védőnek tartja magát, LeBron pedig álló pozícióban volt vele szemben - úgy gondolta, hogy esélytelen, hogy ebből a helyzetből elmenjen mellette, és bár azt nem mondja, hogy ez történt, de elképesztően robbanékony James. Bell szerint élete legjobb védekezését mutatta be, de nem számított.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt nyilatkozta, hogy szerinte nem játékban kell előrelépnie Joel Embiidnek - nem a horogdobásról, nem a védekezésről van szó, hanem arról, hogy egészségesnek kell maradnia. Leginkább azon gondolkodik, hogy hogyan tudják Embiidet jobban rávezetni arra, hogy a pályán tudjon maradni. Brown szerint a centerben megvan a versenyszellem, de jobban fel kell készítenie a testét, hogy például back-to-backeken is tudjon játszani - ez fegyelem kérdése a tréner szerint. Az, hogy hogyan készül valaki egy mérkőzés előtt, mindig egy tanulási folyamat egy játékosnál, és Embiid sem kivétel.

A Chicago Bulls 2 éves szerződést kötött a 2016-os draft 40. helyén kiválasztott Diamond Stone-nal - a center a Los Angeles Clippersnél kezdett, idén nyáron cserélték el az Atlanta Hawkshoz, akik kitették keretükből. A Hawks az előző idényben az orosz Himki Moszkvánál játszó egykori zsákolóbajnoknak, Jeremy Evansnek adott edzőtábor-meghívót. Boris Diaw pedig hazatér Franciaországba, a Levallois Metropolitansnél folytatja pályafutását.

A Washington Wizards március 23-án visszavonultatja Phil Chenier 45-ös mezszámát. Chenier 1971-től 1979 decemberéig játszott a Baltimore, majd a Washington Bulletsnél, 1978-ban bajnok volt az együttessel, háromszoros All-Star volt, 1974/75-ben pedig az All-NBA második csapatába választották - 17.9 pontot, 3.6 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus