Hírmorzsák 2017-09-15 (09:30)

Paul Pierce saját maga idősebb, érettebb változatát látja Tatumban. Nowitzki szerint a mai liga inkább a pénzről és a győzelemről szól, mint a hűségről, de neki könnyű volt lojálisnak maradni. Gay a csapatsikerek és az egyéni fejlődés miatt választotta a Spurst. Nate Robinson a Timberwolvesnál? Egy játékosmegfigyelő szerint Doncic fényévekkel a többiek előtt van a jövő évi draftosztályból. Jarrett Jack a Knicksnél, új játékos a Sunsnál is. A Kings pályájának új festése.

A Boston Celtics legendája, Paul Pierce a klub újoncáról, Jayson Tatumról beszélt A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) - Pierce szerint saját maga idősebb változatát látja Tatumban, mikor elkezdte a visszalépős tempóit dobálni. PP szerint Tatum az ő érettebb változata - nagyjából azt játsza az idei 1/3-as, amit ő a hatodik, hetedik, nyolcadik éve körül. Nagyon szépen átlátja Tatum a védekezést, tudja, mi fog történni, mielőtt még megtörténne, kiváló lábmunkája van, ott vannak a step-back tempók, és a támadórepertoárja teljesnek tűnik. Pierce szerint Tatum számára a határ a csillagos ég.

Szerinte rengeteg tehetség van a ligában, ez nem kérdés, de a mentalitás, a motiváció és az, hogy ki mennyire akar igazán naggyá válni, ezek a dolgok azok, amik elválasztják egymástól az egyes játékosokat. Ha megnézzük a múlt naggyait, például Kobe Bryantet, az ő eltökéltségét, a benne lévő versenyszellemet, akkor világossá válik ez a dolog - voltak Bryant szinten tehetséges játékosok mások is, csak nem volt bennük annyi akarat, ezért nem értek fel a nagyok szintjére. A bostoni edzőcsarnok tetején egyébként van egy üres zászló a 17 bajnoki győzelmet ünneplő mellett, Pierce pedig azt mondta Tatumnak, hogy ő egyet már szerzett, most Tatumon a sor, hogy megszerezze a Celticsszel azt az egyet.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol elmondta, hogy az új NBA egy kicsit más már - most sokkal fontosabb a pénz és a győzelem, mint a hűség. Ő egy igazi old-school fickó, a mostani sztárok nyilvánvalóan fiatalabbak nála, a liga pedig megváltozott. Beszélt arról is, hogy fogalma sem volt arról, mire számítson Dallasban, mikor először odaérkezett, de minden jól alakult - a közösség befogadta, és nagyon szerették volna, ha sikerre viszi az együttest. Nowitzki szerint az is fontos szerepet játszott abban, hogy egész pályafutását a Mavsnél töltötte, hogy a második idénye végén Mark Cuban megvette a franchise-t - nagy szurkolója volt Cuban, jó barátja lett, és mindig támogatta karrierje során. Ő már ehhez a közösséghez tartozik, és számára könnyű volt lojálisnak maradni.

A San Antonio Spurs új kiscsatára, Rudy Gay Jabari Youngnak (San Antonio Express-News) elmesélte, hogy válaszút elé érkezett ezen a nyáron a pályafutását nézve - olyan csapathoz akart kerülni, ahol nyerhet, és ahol a játéka a következő szintre léphet. A kiscsatár elmondása szerint Achilles-szakadása miatt újra a régi lett motivációja, úgy edzett, mint egy állat. Elmondása szerint nem érdekli, mi lesz a szerepe, a legtöbbet akarja kihozni abból, amit kap - ha hatodik ember lesz, akkor a liga legjobb hatodik embere akar lenni, ha pedig kezdeni fog, akkor megpróbál az egyik legjobb hármas lenni az NBA-ben, mert ilyen mentalitású játékosnak tartja magát.

Volt két szerződtetés. Michael Scotto (Basketball Insiders) jelentette, hogy a New York Knicks 1 éves, nem garantált kontraktust, tehát lényegében edzőtábor-meghívót adott Jarrett Jacknek - ő tavaly összesen két találkozó erejéig játszott a ligában a New Orleans Pelicansnél, az előtte való idényben ACL-szakadást szenvedett. A Phoenix Suns pedig szintén az edzőtáborába hívta meg Peter Jokot - az Iowáról érkezett, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig 9.0 pontot, 1.7 pattanót és 1.0 gólpasszt átlagolt a Pelicansnél.

A Minnesota Timberwolvesnak nem sokára új irányítója lehet - Nate Robinson töltött fel az instagramra egy képet, amin azt írta, hogy jól ment a privát edzése az együttesnél, és innentől minden Isten kezében van.

A jövő évi drafton Top5-be várt Luka Doncic egyre több embert kezd meggyőzni arról, hogy az 1/1-en kellene elkelnie - tegnap este 11 pontot, 12 pattanót és 8 gólpasszt jegyzett a címvédő spanyolok ellen megnyert Eb-elődöntő során. Az egyik vezető játékosmegfigyelő azt nyilatkozta Jonathan Wassermannak (Bleacher Report), hogy Michael Porter Jr. vagy Marvin Bagley III (akiket most a legesélyesebbnek gondolnak az 1/1-re) nem tudnának ilyen produkciót nyújtani egy 40 percig tartó, európai stílusú mérkőzésen - szerinte Doncic játéka fényévekkel előzi meg mindenki másét a jövő évi draftosztályban, és abszolút elképzelhető, hogy 1/1 lesz. A scout azt is hozzátette, hogy Larry Birdöt, Kevin McHale-t vagy Nowitzkit is sokan le tudnák győzni egy futóversenyben, de azt az alapképzettséget és képességet nem lehet tanítani vagy felülmúlni, amit Doncictól látunk.

A végére pedig a Sacramento Kings új pályafestése maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus