Hírmorzsák 2017-09-18 (12:30)

LeBron James biztosan a Los Angeles Lakershez igazol jövő nyáron? Wade azt várja, hogy a Bulls keresse meg őt a kivásárlási ajánlattal. Nowitzki az egészségétől teszi függővé, hogy kitölti-e kétéves szerződését. Danny Ainge szerint nem tervezték, hogy ekkora átalakuláson mennek keresztül a nyáron. Jaylen Brown fontos szerepet kaphat a Játékosok Szakszervezeténél. Anthony Randolph visszatérne az NBA-be, de csak ha világos szerepekört kap, és játszhat. Nash gratulált az Eb-MVP Goran Dragicnak és Igor Kokoskovnak. Luka Doncic édesapja szerint a szlovén szupertehetség hamar átmegy az NBA-be. Stephon Marbury szerint a számai alapján a Hall of Fame-ben a helye. Martell Webster a Pelicansnél.

Peter Vecsey (Patreon) jelentette a hétvége folyamán, hogy ugyan több újságíró is spekulált már ezzel a forgatókönyvvel, de ő biztos forrásokból tudja, hogy LeBron James bizony jövő nyáron elhagyja a Cleveland Cavalierst, és a Los Angeles Lakers játékosa lesz. Azt azért hozzá kell tenni, hogy Vecsey nem a legmegbízhatóbb újságíró ilyen szempontból, tehát óvatosan kell kezelni ezt a kijelentését, akármilyen határozottan is írta.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint Dwyane Wade azt várja, hogy a Chicago Bulls tegye meg az első lépést a kivásárlása felé, és adjanak neki egy jó ajánlatot arra, hogy szétválhassanak útjaik.

Volt két igazolás. Egyrészt a New Orleans Pelicans Perry Jones III mellett Martell Webstert is leigazolta az edzőtáborra - Webster 2015 novembere óta nem játszott a ligában, akkor a csípőjét kellett műteni. Másrészt a Charlotte Hornets Terry Hendersonnal kötött megállapodást az edzőtáborra - ő a NC State-en 13.8 pontot, 3.1 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt az utolsó évében.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy továbbra sem tudja, hogy meddig játszik még - ha megint 30-40 meccset kell kihagynia sérülés miatt, akkor abba fogja hagyni, ha viszont egészséges tud maradni, ahogyan az előző szezon végén, és ott volt pár jó meccse is, akkor kitölti kétéves szerződését. Mint ismert, volt egy Achilles-húzódása, ami miatt két hónapig nem játszhatott, saját elmondása szerint pedig rengeteget dolgozott a nyáron, hogy idén készen álljon a szezonra, megfelelő formába hozza magát. Úgy érzi, nem lesz gondja fizikailag, de 39 évesen már akármi megtörténhet.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy nem tervezték, hogy ekkora átalakuláson megy majd keresztül a keretük - 11 új játékossal kezdhetik meg az edzőtábort. Ainge szerint legtöbbször a fizetési sapkára és a payrollra gondoltak, amikor léptek, illetve arra, hogy a pályán hogyan illeszkednek majd egymáshoz a játékosok. A szakvezető szerint más a mostani NBA az anyagi rész miatt, és bár nem ideális az, hogy nincs folytonosság egy klubnál, de a vérfrissítésnek is megvannak az előnyei - az a lényeg, hogy a csapat hogyan teljesít a pályán, és majd az idő eldönti, milyen munkát végeztek a vezetőségben.

A Cetlics kiscsatára, Jaylen Brown új szerepkört kaphat, de nem (feltétlenül csak) Bostonban - James Jones visszavonult, így a Játékosok Szakszervezetének végrehajtó bizottságába kell egy új ember. Az előbb említett Gary Washburn úgy tudja, hogy Brown lehet az egyik jelölt, mert aktívan részt vesz a Szakszervezetben, és korábban is jelezte már, hogy szívesen vállalna komoly szerepet. A Celticset egyébként is másnak kell képviselnie innentől, miután Kelly Olynyk a Miami Heat játékosa lett a nyáron.

Az Európa-bajnokságon tegnap aranyérmet nyerő Anthony Randolph Mike Schmitz-cel (ESPN) beszélgetett az NBA-be való visszatérésről. Randolph még a csoportmeccsek alatt azt nyilatkozta, hogy szerinte a játéka most tökéletesen illik az NBA-be. Az, hogy 2008-as draftolása után elég hamar kikopott, kicsit felébresztette - újra vissza kellett térnie az alapokhoz, és ez segített újra felidézni azt, hogy miért kezdett el anno játszani. Azt is hozzátette, hogy csak azért nem térne vissza, hogy elmondhassa, hogy újra az NBA-ben van - világos szerepkört szeretne magának, illetve azt, hogy tudja, meglesz a lehetősége bizonyítani, és segíteni csapatát. Nem akar a padon ücsörögni, játszani akar.

Ha már az Eb, akkor itt lehet kiemelni pár dolgot. Egyrészt Steve Nash instagramon gratulált a kontinenstorna MVP címét is megnyerő Goran Dragicnak, aki a csapattársa volt a Phoenix Sunsnál, illetve a szlovén válogatott szövetségi kapitányának, Igor Kokoskovnak, aki meg pedig a trénere volt az arizonai együttesnél. Dragic egyébként az Eb előtt bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól, de az elődöntő után azt mondta, hogy ha Kokoskov marad az edző, akkor mégis elgondolkodik a folytatáson - Kokoskov a EuroHoopsnak elmondta, hogy ez sajnos lehetetlen, hiszen ő az NBA-ben edző, a világbajnoki selejtezők egy részét pedig szezon közben kell lejátszani.

A jövő évi drafton szinte biztos Top5-be várt Luka Doncic édesapja, Sasha Doncic azt mondta az AS-nek, hogy számára a fia különleges játékos - nem hasonlítaná senkihez, de nem azért, mert az apja. Sasha szerint Lukának a dobását kell fejleszteni, és több kettest szeretne tőle látni. Azt is elmondta az apuka, hogy az NBA a fia döntése lesz, hiszen 18 éves. Most még a Real Madrid játékosa a következő idényre, de úgy érzi, hogy nagyon hamar az NBA-be fog kerülni Luka - hozzátette, hogy a madridi drukkereknek nem kell aggódniuk, mert nagyon jó az utánpótlásnevelő akadémiájuk, és hamarosan ott lesz az új Luka is.

A végére pedig Stephon Marbury maradt, akivel Chris Chavez (Sports Illustrated) készített interjút. Marbury ebben többek között azt is elmondta, hogy a számai alapján a Hírességek Csarnokában van a helye, és ennyi. Szerinte globálisan óriási hatással volt a játékra - olyan dolgot tett, amit korábban még senki, és ezt el kell ismerni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus