Hírmorzsák 2017-09-19 (09:00)

Paul George MVP akar lenni a most következő idényben. Irving szerint a boldogságnak nincs ára. Ainge szerint Tatum a játékideje miatt valószínűleg nem lesz Év Újonca. Még a héten megegyezik egymással Wiggins és a Timberwolves. Durantnek több twitterfiókja van, hogy megvédje saját magát? Embiid azonnal kifigurázta. Andrew Bogut a Lakershez szerződött. Ivan Rabb hamarosan aláírhat a Grizzlieshez. Új játékos a Sunsnál és a Heatnél.

Az Oklahoma City Thunder új sztárja, Paul George Dennis Scott (NBA TV) kérdésére elmondta, hogy az egyik célja a most következő idényben az, hogy megnyerje az MVP díjat - minden nyáron ezért készül egyébként, minden nyáron fejleszti valamivel a játékát, és minden nyáron tanul valami újat saját magáról. Idén az edzőterembe vette be magát, fel akarta erősíteni a testét, hogy minél jobban bírja a megpróbáltatásokat - úgy érezte, egyértelműen ennek kell a következő lépésnek lennie. 

Arról volt már szó tegnap este, hogy Kyrie Irving az ESPN First Take című műsorának vendége volt. Irving ebben azt is elmondta, hogy a csapatváltásának egyetlen oka az volt, hogy ki akar magából mindent hozni kosarasként, és így akar maximálisan boldog lenni - hozzátette, hogy szerinte a boldogságnak nincs ára. Irving azt is elmondta, hogy nem akar egyik játékosnak vagy a Cleveland Cavaliersnek sem beszólni, mert imádja Clevelandet és azt az időt, amit ott töltött. Felmerült, hogy szólt-e LeBron Jamesnek, amiről már tegnap is írtunk. Erre mondta azt, hogy felnő, egyre érettebb lesz az ember, és meg kell hozni a saját döntéseit, ahonnan nincs visszaút - szerinte nincs idő és lehetőség arra, hogy arra figyeljen az ember, hogy valaki másnak az érzéseit ne bántsa meg, miközben egy kicsit önzően a saját boldogságát kell előtérbe helyeznie.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta, hogy szerinte Terry Rozier és Marcus Smart készen állnak arra, hogy nagyobb feladatkört lássanak el, míg Jaylen Brownnal és Jayson Tatummal kicsit türelmesebbek lehetnek - ettől függetlenül utóbbi kettő is fontos szerepet tölt majd be az együttesnél. Ainge elmondása szerint nem aggódik a játék miatt, de majd kiderül, hogy Tatum pontosan mennyi lehetőséget kap. Szerinte az idei 1/3-as nem fogja megnyerni az Év Újonca díjat, mert azt valószínűleg egy olyan együttes játékosa kapja, akit kezdetni fognak, és akivel 35 perceket átlagoltatnak.

Darren Wolfson (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves még az edzőtábor jövő heti kezdete előtt meg fog egyezni Andrew Wigginsszel az idő előtti, 5 éves, 148 millió dolláros hosszabbításról. A hírek szerint még mindig arra várnak, hogy Glen Taylor tulajdonos személyesen is le tudjon ülni Andrew Wigginsszel beszélgetni.

Voltak aláírások az este és a hajnal folyamán. Andrew Bogut a Los Angeles Lakershez szerződött 1 évre a veterán minimumért, 2.3 millió dollárért - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint azért az aranysárga-lilákat választotta Bogut, mert így van lehetősége újra Luke Waltonnal együtt dolgozni, és kulcsszerepe lehet tapasztalt magasemberként. A Phoenix Suns Alec Petersszel szignózott, aki az idei draft 54. választottja volt. A Miami Heat Erik McCree-vel egyezett meg - ő az előző három idényt a Louisiana Tech-nél töltötte, de idén nyáron nem kelt el a drafton. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) információi szerint pedig Ivan Rabb közel áll az aláíráshoz a Memphis Grizzlies-zel - őt az idei draft 35. pozíciójában választották ki.

Változások lesznek a játékvezetők fejlesztésében és értékelésében - az ezzel kapcsolatos részleg vezetője, Bob Delaney megbízatását tegnap vonta vissza a liga, és sokkal inkább adatokra és analitikára akarnak támaszkodni ebben a tekintetben is a jövőben, a technológia segítségével akarják értékelni és javítani is a játékvezetőket.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki állítólag több twitter-fiókot is kezel, hogy névtelenül megvédje saját magát, de legutóbb mintha elfelejtett volna átjelentkezni a fő fiókjából... A redditen megtalálták Durant titkos instagram fiókját is, és több sem kellett Joel Embiidnek, aki azonnal kifigurázta - azt írta twitterre szintén egyes szám harmadik személyben beszélve magáról, hogy "Joel Embiid jobb, mint MJ valaha volt", majd betagelte Durant titkos instagramját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus